Skocz do zawartości

Kurok syn Jarka

Użytkownicy
  • Postów

    94
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Trzemeszno

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Kurok syn Jarka

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Cześć. Mini masarnia typu mlo to pow nieniej niż 20m i 2.5m wysokości może to być kuchnia przystosowana do stałej produkcji .
  2. Witam wszystkich ja parzę w baranich z termometrem do 72 wewnątrz a bez prosto z wędzarni 15min
  3. Witam wszystkich mam takiego wilka sprzęt piękny pięknie się obsługuje siła przerobu odpowiednia prędkość przerobu bardzo dobra ale ma też znaczne wady zapraszamy kolego na pw długi temat
  4. Witajcie . Siwydymek ludzie dają wam bogadztwa wiedzy nie wiecie jak z tego bogadztwa korzystać to ja wam dam wygraną w lotto kup książke lub pożycz Atlas wędzonek i wyrobów domowych tam macie opisane jak zrobić Karczek wëdzony na zimno jak zrobić boczek wëdzony na zimno schab wëdzony na zimno i wiele innych. Tam są podane czasy temperatury nawet w ilości godzin dziennego wedznia jest podane tylko robić pozdrawiam Jarek
  5. Witam wszystkich serdecznie mało się odzywam na forum ale czytając temat ciebie krzychuzab można porównać do bogacza który nie wie jak zażądzic pieniędzmi. Zarabiasz pieniądze , nagle dostajesz się między ludzi zarabiających dłuzej i większe pieniądze który dają ci miliony nie stety nie umiesz żądzić taką kasą i twierdzisz ze nic nie dostałeś zbież wiedzę swoją Rady i wiedzę innych a na pewno znajdziesz jak to można zrobić. Są przepisy na karkówke wedzoną i boczek tylko pytanie czy zrobił byś takie coś gdzie wołowinę czy karkówke robi się 30 ponad dni . Tak podpowiem poszukaj w jakim kraju najwięcej używa się wołowiny i zacznij korzystać z bogadztwa. Jeśli kogoś uraziłem bardzo przepraszam.
  6. Witam wszystkich serdecznie korzystając z chwili wolnego czasu chciałbym polecić tym wszystkim którzy jeszcze nie mają książki Andrzeja i Waldka i przekonać do zakupu tej że książki . Moim zdaniem jest to jedna z najlepiej opisana i zobrazowana książka którą do tej pory miałem, a mam ich sporo . Na zdjęciach wraz z opisem jest pokazane każde cięcie, każdego mięśnia , każdego elementu, po prostu majstersztyk . Jeszcze raz polecam i pozdrawiam autorów .
  7. Witam Adam TG kiełbasa jest do wyrzucenia powiedz tylko jedną rzecz kiedy robiłeś kiełbasę a kiedy wędziłeś przypuszczam że nie wędziłeś w tym samym dniu co robiłeś a jeśli tak to parzyłeś na drugi dzień po wędzeniu dlatego jest kwaśna i nic z nią nie zrobisz pozdrawiam
  8. Moim zdaniem używając soli peklowej uniknął byś smaku kwaśności i kolor byłby inny po prostu wędziłeś białą kiełbasę drobniej zmieloną
  9. witam wszystkich chris mam pytanie odnośnie tej kiełbasy czy używałeś do produkcji cukru i zwykłej soli między innymi przyprawami
  10. Cześć, nie ja tu mówię o uboju u rolnika jeśli byś chciał w domu to jest całkowicie inna bajka
  11. witam . w naszym rejonie to wyglądało tak jak ktoś przyniósł próbkę do badania podawał nazwisko i adres rzeźnika który zabijał następnie powiatowy wzywał danego rzeźnika pytał ile lat pracował na uboju czym dokonuje uboju jeśli aparatem [ radicalem ] to spisywał nr aparatu wpisywał danego delikwenta na listę uprawnionych do dokonywania uboju i w ten sposób jest zarejestrowanych 9ciu ubojowców którzy mogą dokonywać legalnie uboju nie stwarzają im żadnych problemów żadnych kontroli tyle tylko że są uprawnieni i wpisani na listę
  12. witam powiedz mi od jak dawna zajmujesz się ubojem domowym , skończyłeś kursy czy szkołę , pracowałeś w ubojni , jak długo ? bzdety niby w naszym regionie dla weterynarii to podstawowe rzeczy dla uzyskania pozwolenia no i oczywiście kleszcze lub aparat ubojowy tak na szybko to wygląda u nas w okolicy pozdrawiam
  13. Witam ponownie tak można nabijać kiełbasę 12godz wcześniej tak jak pisałem w jednym z pierwszych postów pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.