Skocz do zawartości

spec202

Użytkownicy
  • Postów

    602
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Jarosław

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia spec202

Doświadczony

Doświadczony (10/14)

  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. spec202

    Tania wieprzowina

    Sama PRAWDA , żeby wszystko było tak zanieczyszczone.... pozdrawiam,
  2. spec202

    Zapal świecę

    (*) (*) (*)
  3. spec202

    Salcesony

    Jeżeli odpowiednio został schłodzony po parzeniu i nie stygł zbyt długo to pewnie nic się nie stanie.... A tak z ciekawości zapytam to a to toma wpływ na wiązanie wsadu w salcesonie , czy może chodzi o uformowanie? Poco ja się wychylam pozdro)
  4. spec202

    ratunku!

    Cześć, Szukam kogoś kto by pożyczył , udostępnił wędzarnię w okolicach Warszawa Białołęka Lewandów mam 5 szyneczek i 4 małe boczki do odymienia , a nie ma gdzie..... Myślę poważnie o kartonie i małym grillu tylko czy Straż miejska nie zjawi się w trakcie dymienia ?? i co mi może za to grozić?? dzięki za odp. pozdrawiam przedświątecznie
  5. spec202

    Zapal świecę

    (*)(*)(*) Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie.....
  6. Cześć, Na 100% winna jest peklosól , która utraciła swoje właściwości.
  7. Prawdziwy MISTRZ na tym forum !!! Szacuneczek Kostek , ja dzisiaj też trochę dymiłem , ale pogoda wygrała , zajeb....y wiatr, deszcz, wędzarnia polowa i lekka przegrana , ale i tak jest zajebi.ście, jest zajebi.ście.... pozdro)
  8. jelonkowa to ze 20 kilo mięsa szkoda spierd.....uć
  9. No i ja zobaczę jak to jest z peklowanym 3 tygodnie (życie zmusiło zrobić nastaw inaczej jak do tej pory max 4 doby się peklowało zazwyczaj. A i jeszcze jedna zmiana bez żadnych przypraw , ale jak znam życie to dam do parzenia wędzonek i wyjdzie jak - to zobaczymy.... Najważniejsze parametry solanki po konsultacjach telefonicznych z małżonką są ok , czyli: - brak zmętnienia - żadnych zapienień - zapach bezwonny -temperatura pierwszy pomiar po tygodniu + 5 , drugi po dwóch tygodniach +6 W sobotę sam ocenię co i jak... pozdro)
  10. Widać ,że tato podpieka kiełbasy bardziej niż wędzi (jak 120 gr. jest dobrze to ma niezłą temperaturę w wędzarni i oczywiście ubytki.
  11. I dlatego też dodałem do wpisu "ala" Zupa ala flaki z żołądków wieprzowych jest zajebista , ja robię praktycznie tak samo jak z flaków wołowych, Dla mnie nawet lepsza wydaje się z żołądków wp. mniej roboty i smrodu przy odgotowywaniu. A i cenowo wieprzowe wychodzą taniej (dawno nie kupowałem , ale jakoś tak wychodziło ,ze 1 kg żołądków wp. kosztowało tyle co 1 kg żywca wp.) Kupowałem w małym zakładzie. Sztuka około 1 zeta
  12. zasolić jak na osłonkę, a jak na ala flaczki to można odgotować pokroić i zamrozić teraz tylko czekać........
  13. Spoko Cieszę się ,że przyjąłęś to zgodnie z moim oczekiwaniem pozdro kolo
  14. Tak boggi , tylko muszą być przed dodaniem ugotowane na twardo.......... No i nieuchronnie zbliżamy się do nowego działu na forum.... proponuję tytuł, DODATKI DO PRZETWÓRSTWA MIĘSA STOSOWANE W PRZEMYŚLE MIĘSNYM Ja osobiście jestem za , nawet mamy na stronie FACHOWCA co się zna na tym. pozdrawiam przedświątecznie
  15. Napisz do Miro na PW on udzieli Ci obszernej,wyczerpującej temat do maksimum,oraz najmądrzejszej i najlepszej odp. pozdro) Tu jest potrzebna wiedza na wyższym szczeblu. Taką wiedzą tu na forum są obdarzone dwie osoby...... mi.... mi....
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.