Skocz do zawartości

kinol

Użytkownicy
  • Postów

    19
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wielkopolska
  • Zainteresowania
    producent,smakosz:)

Osiągnięcia kinol

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Sprzedam komorę wędzarniczą , jedno wózkowa do wędzenia produktów wędliniarskich w trybie naturalnym , regulacja dopływu powietrza i różnicy temperatury zasuwami ręcznymi. Drzwi dwuczęściowe, umożliwiające wyjazd komory paleniska i jego zasyp. Załadunek wózka do 200 kg. Blachy czarne , palenisko częściowo z blachy kwasoodpornej . tel 606167111 Wymiary komory Głębokość 140 cm Szerokość 125 cm Wysokość 300 cm Wózek: Głębokość 105 cm Szerokość 100 cm Wysokość 200 cm 5 piętrowy
  2. Zdjęcia które widac to tylko mały wycinek maszyn i sprzętu jakie mam na sprzedaz .Wiecej wiadomosci o danej maszynie lub sprzętu , cenie na tel. 606167111
  3. Posiadam rózne maszyny i sprzęt do gastronomi i małych masarni przydomowych [ maszynki do mielenia ,mieszałki , patelnie ,myjki do naczyn ,stoły ,nadziewarki i inne uzywane .tel.606167111
  4. Witam .Mam do sprzedazy 2 szt. patelni -1 to Firmy Elektrolux elektryczna -360 V o poj.50 l , zabudowana szafkąwymiary .dł70 cm,szer 75 cm,wys105 cm .śred. otworu spustowego 1,5 cm -sprawna .2-to Firmy Cleverland stołowa okrągła ,przechylna -60 l wymiary fi 68 cm ,głebokość17 cm,zasil.360V.Mam do sprzedazy kuter-Robot coupe R4 o poj misy 4 l, przystosowany do uzycia dodatkowych przystawek z tej firmy ,zas 360V Tel.606167111
  5. kinol

    Życzenia Świąteczne

    W ten wigilijny dzień zaśnieżony, kiedy w kościele uderzą dzwony, przyjmijcie gorące życzenia radości, a w Nowym Roku szczęścia, zdrowia i pomyślności Dla wszystkich zadymiaczy i nie tylko życzy kinol z rodzinką :smile:
  6. Witam Cie Pools .Na fotografi na której widnieje widnieje kiełbasa w wędzarni osłonka jest białkowa z napisami .Otrzymałem ją od kolegi który wykupił ja po niskiej ceniez zapasów z upadłego zakładu.Na pewno osłonki polamidowe nie wedzi się gdyz nie przepuszczają dymu do farszu , zakłady duże produkują wyroby w osłonkach polamidowych w różnych kolorach, wygladfające jakby były wędzone lecz do farszu dodawają dodatek dymu wędzarniczego w płynie z tego mają oszczędności w energii, wydajności i skróca proces technologiczny , natomiast jelita naturalne są juz przy namaczaniu barwione różnymi barwnikami paprykowymi i innymi i po napełnieniu faerszem przed osuszeniem spryskiwane płynem barwnikowym, następuje potem osuszanie i krótkie wędzenie zyskują jak powyżej.Nastepstwem zostaje oszukany klient który się dowiaduje podczas parzenia w garnku jaka kiełbasę kupił- w garnku została woda kolorowa + piana . Natomiast jelita grube- na pasztetoweą barwione sa podczas procesu parzeniac tej pasztetowej- do wody wlewany jest płyn barwiący.Po tym procesie pasztetowa wygląda jakby była wedzona chociaż wędzarni nie widziała. Klient otrzymuje wtedy od producenta produkt który tylko dobrze wygląda ale jego trwałość jest bardzo ograniczona. Pozdrowienia Kinol
  7. kinol

    Kiełbasa polska wędzona

    Witam Pis67 . Recepture którą podał Papla kojarzy mi się z lat -80 . dla pracowników ZMs na tz wydawke świąteczną robiło śię kiełbase Bydgoską bo Polskiej nie można było .Więc brało sierecepture , mieso i przyprawy z Polskiej a nazywano Bydgoską .Tylko dawano o 30 procent przypraw wiecej .Osadzanie trwało 24 godziny w tem 15 stopni .Nastepnie wędziło się przez 4 dni zinnym dymem .Mieso pochodziło ze sztuk młodych ok 8-9 miesiecy głównie łopatka ,okrawki z karczku . Smak i wygląd cięszko zapomnieć .Pozdrawiam Kinol
  8. Witam cię Zeflik . Tak czytam twój opis ,myśle ze kupiłeś mięso zbyt mało wychłodzone poubojowo ,przez to może być taki kolor i zapach .Natomiast knurów zapach jest bardzo intensywny śmierdzi moczem . Pozdrawiam Kinol
  9. Witam Kolege Włosia [mod] :D [/mod].Mnie nieinteresują TZ dopalacze bez nich też mozna dużo wiecej pomóc sobie w produkcji używając masownicy .Pozdrawiam Kinol
  10. Witam kolege Wosia .ABY połączyć kilka kawałków aby powstała szynka jedna duża to tylko przy udziale masowalnicy która potrafi poprawić lebkość ze wszystkie kawałki się zlepią .Tylko jeden problem nie wszyscy tę masownice mamy .Pozdrawiam Kinol
  11. Witwm Kamilkawka . Aby połączyć kilka kawałków z szynki nalezało by je włożyć w folie kolagenową a nastepnie w forme metalową z spręzynami a następnie parzyć w kotle . Po ugotowaniu i wychłodzeniu powsanie Blok szynkowy prasowany .Pozdrawiam Kinol
  12. Witam kolegę Tekra 73 Syn mój prowadzi firme skup i sprzedaz urzadzeń używanych do przemysłu miesnego i gastronomicznego , często bywa na zakupach we Francji i Danii ,gdzie nabywa te urzadzenia. W najblizszym czasie wiem ze wybiera się ba południe Francji to ja, jeśli nadal potrzebujesz tej peklosoli przywiozę Ci ja z Polski,przedtem wyslę Ci mailem kiedy bede.Jeśli potrzebujesz inne rzeczy to napisz na mój e-mail pozdrowienia Kinol
  13. Witam kolege Spec 202 i przepraszam za post skierowany dla Ciebie , ta odpowiedz dotyczy kolegi Rycha . Pozdrawiam Kinol [ Dodano: Pon 29 Lis, 2010 09:56 ] Witam kolege Spec 202 i przepraszam za post skierowany dla Ciebie , ta odpowiedz dotyczy kolegi Rycha . Pozdrawiam Kinol :blush:
  14. Witam kolege Spec 202 Skład jest dobry lecz z nerek trzeba usunąć miedniczkę byś mógł dodać kawałek podgarla b/s by ozywił ten salceson. Przyprawy Jeśli wkład jest niepeklowany daj tylko sól warzonkę i nie dodawaj zadnego wywwaru z ziół , zwróć również uwage na temperature w środku batonu, może byc za niska, po ugotowaniu mozesz obmyć batony goracą wodą aby pozbawić je nalotu tłuszczu, chłodzić w chłodnym miejscu. Do zamrazarki wkładać wystudzone batony, po wyciagnięciu z zamrazarki batony rozmrazamy najlepiej w lodówce. Pozdrawiam kinol :grin:
  15. Witam Henio .Oslonke barierowa stosuje sie do wedlin owydluzonym terminie przydatnosci oslonka utrzymuje wsad ion oddycha , nie przyjmuje ona zmian temperatury i wilgoci w czasie magazynowania.natomiast termokurcziwa -t o samo lecz brak dluzszego magazynowania pozdrawiam Kinol [ Dodano: Sob 27 Lis, 2010 23:24 ] Drogi Dziadku aby spelnic ostatnia recepture mysimy poszukac odwaznych kolegow bo 4 jaja to zamalo pozdrawim Kinol
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.