Skocz do zawartości

smola

Użytkownicy
  • Postów

    500
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O smola

  • Urodziny 18.10.1978

Kontakt

  • strona WWW
    http://przystawach.pl

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Leśna
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7002-wedrowki-zadymiarskie-adama-i-nie-tylko/

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia smola

Doświadczony

Doświadczony (10/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. smola

    Dowcipy

    https://www.facebook.com/video.php?v=570974709640763&fref=nf
  2. Ale, po co te sprzeczki? Ja bym to,a ja to. Przecież w kalkulatorze podlinkowanym są dwie opcje, bardziej i mniej słona. Metoda szczepana podaje natomiast litr wody na kg mięsa.
  3. Wygląd aplikacji nie jest najważniejszy, chodzi raczej o wybór po między wersjami mniej, a bardziej słonymi. Dobrą opcją też była by możliwość zaznaczenia w kalendarzu dnia wędzenia oraz dnia włożenia do solanki po czym następowało by automatyczne przeliczenie ilości dni peklowania, dobrania ilości peklosoli do podanej ilości mięsa.
  4. Może stworzysz coś takiego pod androida? http://wedlinydomowe.pl/dla-poczatkujacych/1780-super-kalkulator było by super.
  5. smola

    Co macie dziś na obiad?

    jeśli krajowe, to pewnie ziemniaki :D
  6. Tak to już jest, normy - normami, ale z czasem każdy i tak wypracuje dla siebie optymalne czasy i temperatury. Ja je traktuję jak drogowskaz , a baleron parzę do 75 stopi C.
  7. Dziś zasoliłem szynkę z tłuszczem 2,1 kg 75g soli na dwa - trzy dni, nie za dużo? Szynka do pieczenia i późniejszego spożycia na zimno.
  8. Też poproszę sztuk łan (1 szt.)
  9. Serdeczne dzięki wszystkim za miłe życzenia. Dziś równe 35, jeszcze młodziusieńki jestem he, he.
  10. smola

    Ostrzenie noży

    Ta fiskarsa, jak i triangle ostrzą pod różnymi kątami. Fakt triangle jest dość drogi i dla miłośników takich sprzętów, ostrzy pod dwoma kątami 40 i 30 stopni (po 20 i 15 stopni na stronę) w zależności od umocowania prętów. W roll-sharp przesuwa się prowadnicę pod konkretny nóż, tj. z szeroką czy wąską głownią.
  11. Adek, teraz to ja Tobie
  12. Temperatura 120 *C z termoobiegiem, pierwszy etap to 90 min, dalej 60 min i ostatni 40 min.
  13. Podreptałem troszkę przy pasztetach. W zamrażarce nazbierało się troszkę ścinek różnego rodzaju mięsiwa, a że za długo leżeć nie powinny, a i zapas pasztetu się skończył więc decyzja jedna. Dokupiłem 0,8 kg wątróbek i ze dwa kilo ćwierci wyszło tego 4,7kg, razem z rosołem 7,9 kg. Przyprawy na kg łącznie z wywarem, to: pieprz czarny 1g gałka muszkatołowa 0,5g imbir 0,5g sól 15g majeranek 1g Składniki: Po mieleniu, kiedyś mieliłem ręcznie, ale to była katorga Ala kutrowanie, poczciwy blender się grzał, aż w dłoń parzył I pasteryzacja w piekarniku Aaa, przestrzenią powietrzną w słoikach się nie przejmuję jak by co
  14. smola

    Ostrzenie noży

    LP natomiast używa takiej http://www.fiskars.pl/Kuchnia/Produkty/Noze/Noze-Edge/978700-Ostrzalka-Roll-Sharp
  15. smola

    Ostrzenie noży

    Ja używam takiej: http://www.youtube.com/watch?v=YqIOsgTxLJQ
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.