Skocz do zawartości

chrobert

Użytkownicy
  • Postów

    45
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    łódź

Kontakt

  • Skype
    dermar

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia chrobert

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tylko tak jak widać bo ja nie preferuję z drugiej strony masła Ciasto właściwe mąka pszenna typ 650,lub 750 Zakwas żytni typ 720 Przepis jest na moim profilu publicznym Chleb,lub bochen Chrobakowy nie pamiętam pierwszego członu
  2. Kup sobie mąkę Manitoba ma +-14g białka Siła W +-400 duża hydratacja około 80-85% i długi czas garowania włącznie z TK- temperatura kontrolowana-lodówka 4-5°c Będziesz miał ten efekt
  3. Jak taki miękisz ci wystarczy to masz przepis [Dodano: 13 lut 2023 - 07:50]
  4. Witam, ogłoszenie już nie aktualne
  5. Brzuch 50% Karczek 50% Peklosól 18g/kg Kminek 2g/kg Gałka muszkatałowa 1g/kg Glukoza 1g/kg Pieprz czarny 2g/kg Karczek i brzuch razem pocięte na kawałki i zapeklowane na 3 doby.pieprz i kminek rozgnieciony w moździerzu i rozsypane z gałką i glukoza po zmieleniu mięsa na sitku fi8 Lekko zamieszane,wody nie dodawałem. Osadzanie,osuszanie,wędzenie zrębkami olchowymi w temperaturze 55-60° czas 1,5 godź Podpiekane wraz z lekkim dymem 90° przez 30 minut i teraz się suszą,
  6. Bardzo solidna konstrukcja,tłok wykonany ze stali nierdzewnej nie z tworzywa sztucznego bo są dwa rodzaje tłoka i super spełnia swoje zadanie, pojemność 6,5litra używana kilkukrotnie,farsz wyciskany prawie do czysta,bardzo łatwe mycie wszystkie elementy rozbieralne a sam tłok odkręcamy do mycia po użyciu. Że względu że mieszkam w bloku i brak miejsca na urządzenia trzymam ja w komórce i jest mi nieporęczne wnosić i znosić przy jednak sporej wadze nadziewarki.stan jak nowy cieszy oko i przyjemność w użyciu Cena 950
  7. Na początku też się nad tym zastanawiałem,ale ale drastycznych różnic nie zauważyłem więc przestałem o tym myśleć
  8. Ja zanim doszedłem do finału powtarzalności swoich wyrobów,wędzidłem z kilkadziesiąt razy.analizowałem receptury użytkowników,ilości i jakie przyprawy,dobór mięsa,czasy.nie panikuj rób sobie na razie mniejsze ilości i ucz się od bardziej doświadczonych a dojdziesz do dobrych wędlin.
  9. [Dodano: 25 cze 2017 - 04:27] Nie zgodzę się że nie mają znaczenia.Miałem podobną sytuację,wędziłem kiełbasę i podpiekałem ( powtarzalność technologii) wędzarnia elektryczna.,gotowy wyrób kwaśny.zacząłem szukać i analizować i wyszło gdzie problem.kupiłem za pośrednictwem portalu aukcyjnego trociny olchy,tylko że one były po jakimś pewnie meblu użytkowym.powąchałem i zapach ten sam kwaśny.oczywiście wyrzuciłem prawie 5 kg a teraz mam nauczkę by kupować od sprawdzonych sprzedawców a nie łaszczyć się o jakieś grosze a stracić więcej.
  10. [Dodano: 24 cze 2017 - 11:24] I pewnie odwiedzę sąsiada.jego osiedle widzę z okna,300 metrów odległości, będzie można ???? na spacerek zabrać.szkoda tylko że akurat nic wcześniej o tej firmie nie słyszałem.podobają mi się jelita moczone w słoikach,coś nowego przynajmniej dla mnie.dzieki Maxell za info i wszystkim którzy udzielili odpowiedzi
  11. Dziękuję za podpowiedź
  12. Dziękuję za odpowiedź
  13. Różnie kupowałem i jak nie "sraczka to urok"nie miałem wiązki by odpowiadała opisowi.np.kaliber 30-32 miał całą mieszankę średnic.dlatego to pytanie i nic na razie z tego nie wynika
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.