Skocz do zawartości

Jarod11

Użytkownicy
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    z zachodu

Osiągnięcia Jarod11

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jak wspomniałem,mam pokrywę i wszystko jest O.K ale chciałbym MOŻE??? polepszyć.
  2. Witam. Mam wędzarnię z beczki. Pokrywa jest z wyciętego dna. Kije do wędzenia fi 2cm leża we wgłębieniach wyciętych w obręczy beczki. Po położeniu pokrywy jest szczelina +/- 2cm na obwodzie beczki. Nigdy nie miałem problemów jeśli chodzi o przepływ powietrza. Kiedyś zachciało mi się by było bardziej PROFESJONALNIE. Worek osmolony jak pieron/lekko polewany wodą w trakcie wędz./Drugim razem moczyłem nawet w wiadrze z wodą,w/g mnie wydłużyło czas wędz.a widocznego efektu nie było. Żona podpowiadała,że jej ojciec kładł zielone pokrzywy na worek. Pytanie do Was p.forumowicze-jeśli wszystko jest O.K to czy warto kombinować z workiem? Czy worek podnosi walory wędzonek w jakikolwiek sposób? Co zrobić by miał odpowiednią wilgotność i nie był zbyt mocno osmolony?
  3. Dzień dobry?Co z przyprawami?
  4. Serdecznie dziękuję za podpowiedzi,będę próbował wszystkiego co się da. pozdROWER
  5. Tak zrobiłem/bez łamania końcówi wykałaczki,łatwiej trafić w dziurkę/Jestem leniwy Jeśli mam poświęcić ok.25% czasu ogólnego procesu na czyszczeniu 1 sitka to ja dziękuję,zrobię na 5mm.Będzie inna konsystencja ale nie jestem zbyt wybredny. EAnna dziękuję za odpowiedź-też próbowałem z mizernym skutkiem..Zastanawiam się teraz czy sprężarka nie dała by rady czy karcher...
  6. Dzień dobry wszystkim!W filmie brakuje mi jednego-jak czyścić sitko 2-3 mm.Robiłem raz wątrobiankę na takim sitku/maszynka 10/i już chyba będę używał 5mm zamiast 2 mm.Ciśnienie wody,szczoteczka do zębów,nie sprawdziły się.Macie jakieś sposoby o 100% skuteczności?
  7. Dzień dobry wszystkim.Jestem zadymiaczem i pasjonatem grillowania.Zrobiłem sobie urządzenie podobne do tego w poście powyżej/na 3mb szaszłyków możliwość dorobienia jeszcze 0.5 m/Mój problem,rozmyślania,chciałbym zrobić jakąś nadziewarkę,by przyśpieszyć nadziewanie.To co widziałem na necie https://www.youtube.com/watch?v=JRpFNAX3d8k nie odpowiada mi.Nie widzę szans na ładne nadziewanie pieczarek czy np cukinii.Myślałem o jakiej rurce przeciętej i na zawiasach..Byłbym wdzięczny za wszelkie pomysły.
  8. Witam.Henio super podpowiedź.Serdeczne dzięki!Nie pomyślałem o tym.Teraz TYLKO namówić żonę by zechciała po 12 godz. pracy zajechała do marketu.Może powiedzieć jej,że to do kiełbasy a nie dla sikorek?
  9. Witam wszystkich.Jak źle wybrałem temat,przepraszam.Jestem fanatykiem dokarmiania ptaszków zimą.Interesuję mnie temat słoniny ze skórą.Nie ma takiej w sklepach,u mnie nawet nie można zamówić jak inne mięsa.Ostatnio będąc na wyjeździe udało mi się taką kupić pierwszy raz chyba od 2 lat.Pytanie do znawców tematu:czy słonina"frezowana"/ja tak to nazywam,nie znam fachowej nazwy obróbki słoniny/ + cena w/w skrawków jest wyższa od słoniny ze skórą?Czy w/w frezowanie jest aż tak opłacalne?pozdROWER dla wszystkich zadymiaczy
  10. Większe zdięcie chyba nie na moje umiejętności Wujek google- igły do nadziewania mięsa i grafika/nr1 u mnie/ Nr.1 tak działa
  11. Witam.Wędzę już trochę czasu,z miesiąc temu zacząłem przygodę z szynkowarem.Staram się rozwijać.Ostatnio kupiłem 2 szt.z podobnego zestawu. http://www.despol.pl/f/img/8/00928/main.jpgPierwszą od góry i drugą od dołu.Pierwsza wszystko wiadomo.Co z drugą?Jak używać,jak nakładać na igłę,jak "zostawić"dodatki w mięsie?Byłbym wdzięczny za odpowiedź,metoda prób i błędów nie zawsze jest skuteczna.Pozdrawiam zadymiaczy.
  12. Dziękuję za odpowiedź,domyślałem,że to może być podobna wada tylko nie wiedziałem co ze "zjadliwością" :lol: reszty mięsa,wolałem zwrócić.
  13. Witam po dłuższej przerwie,zaglądam na forum na ogół przed świątecznym wędzeniem.Nie raz mi pomogliście.Dziękuję.Obecnie szukam odpowiedzi:co to za wada w świeżym podgardlu-kolor identyczny jak na zdjęciu beiot'a,twór kulisty ok 2-3cm średnicy,to coś nie było połączone z mięsem,tworzyło jakby nieckę wokół siebie i ją wypełniało.konsystencję trudno mi określić,jakby dojrzałej rozpadającej się śliwki/ale porównanie tylko tak +/-/.Co to mogło być?Czy resztę mięsa mogłbym zjeść?Mięso udało mi się reklamować w sklepie ale jak żyję czegoś takiego nie spotkałem w podgardlu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.