Kochani! od trzech godzin siedzę przy tym wątku i już nie tylko bolą mnie plecy ale i kark odmawia posłuszeństwa a co najgorsze,wiem,że nic nie wiem Wszystko mi się pomieszało. Bardzo proszę,nakierujcie mnie na dobre tory.Na stronie podanej poniżej nie widzę ilości podanej soli ani przypraw. http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=560&Itemid=4 Z małego dziczka (28 kg) wydało mi 1,3 kg polędwicy z której chciałabym zrobić a'la parmeńską. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,więc napiszę jak chcę to zrobić. 1. na 24 godziny obtoczyć w cukrze 2. cukier usunąć (wytrzeć) 3.natrzeć solą 20gr na 1 kg mięsa + natrzeć przyprawami zmielonymi takimi jak czosnek,kolendra,majeranek 4.pozostawić w lodówce na 5 dni, przewracając 3x na dzień,odlewając zebrany płyn 5.Po tym czasie ubrać w pończochę, 3 warstwy i powiesić w przewiewnym chłodnym miejscu na kolejne 5 dni w pomieszczeniu jest temperatura nie przekraczająca 15 stopni,czy to wystarczy? 6.Następnie ponownie umieścić w lodówce na ok 10 dni Czy dobrze zrozumiałam? bardzo proszę o opinię