Skocz do zawartości

LP57

Użytkownicy
  • Postów

    27
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Grodzisk Maz.

Osiągnięcia LP57

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ładnie wygląda.
  2. Trzymam kciuki.
  3. Ciekawa dyskusja
  4. W ogórkach kiszonych Babci Marysi chyba jest błąd.10l wody i 2 łyżki soli.Powinno być ok.10 łyżek soli na 10 l wody bo inaczej się nie ukiszą.Za słaba solanka.
  5. Dzisiejszym Jubilatom wszystkiego najlepszego.
  6. LP57

    Zapal świecę

    Pokemon - wyrazy współczucia.
  7. LP57

    Życzenia Świąteczne

    Ja również całej wędzarnicznej Braci życzę zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i lekko mokrego dyngusa.
  8. Średni koszt surowca w naszej białej kiełbasie to 10,50 a i surowiec przedni zakupiony w zaprzyjaźnionej masarni. 4 kg I wp - z szynek -10,20/kg 10 kg II wp 80/20 - 10,80/kg 5 kg II wp 70/30 - 10,50/kg 2 kg II wołowej - 10,50/kg Przyprawy solenie ( jak ktoś lubi to peklowanie, ale wtedy będzie a'la biała) - 20g/kg majeranek - 1,5 g/kg pieprz świeżo mielony - 1,1g/kg Czosnek polski harnaś - 2g/kg
  9. Coś kolega chyba pomylił ? .Polędwicy łososiowej się nie parzy .
  10. Ja bym parzyła do 74 o C w środku.tak jak boczek.
  11. LP57

    Wyroby Pis67 & Co.

    Nieprawda. Ja mrożę w kawałkach i nic się nie rozpada po rozmrażaniu. A jak ponownie sparzyć jeśli salceson jest pokrojony w kawałki i zamrożony ?
  12. Wiem z opowiadań byłego stewarda na dawnym Batorym, że kucharz na tym statku nigdy rosołu nie szumował a i tak wychodził czyściutki i klarowny.Odstawiał ugotowany rosół na jakiś czas a szumowiny same opadały na dno.Czy to prawda tego nie wiem bo sama zawsze rosół szumuję i tego sposobu nie wypróbowałam.
  13. Tomku - życzę Ci wszystkiego najlepszego, zdrowia, szczęścia, pomyślności i duuuużo forsy.
  14. Nic dodać nic ująć.Właśnie przed chwilą miałam okazję jeść pączki w wykonaniu samego MISTRZA.Pychota.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.