Skocz do zawartości

bock_1

Użytkownicy
  • Postów

    77
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O bock_1

  • Urodziny 17.06.1963

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    lubuskie
  • Zainteresowania
    wedkarstwo

Osiągnięcia bock_1

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki kostek61
  2. Witam. Nie chce zakładać nowego tematu wiec tutaj zapytam. Doczytałem, ze chcąc uwędzić wołowinę peklujemy, wędzimy i parzymy podobnie jak wieprzowinę. Czyli mam rozumieć, że po wędzeniu będę parzył wołowinę do temp. 68-70 stopni i to powinno wystarczyć?? Proszę o pomoc ponieważ po prostu nie wiem. Nigdy nie miałem do czynienie z wołowiną .
  3. Właśnie.
  4. Jeżeli mała nadziewarka ma dwa biegi i tę samą średnicę cylindra jak duża, to i tak trzeba się tyle samo nakręcić korbą i tyle samo farszu naładować. Jedyna różnica, nieistotna moim zdaniem przy domowej produkcji, to większa liczba operacji wyjęcia i włożenia cylindra. Ale z drugiej strony, operujemy lżejszym cylindrem, więc energetycznie wyjdzie na to samo (informacja dla osób z obniżonym poziomem poczucia humoru - ostatnie zdanie to był żart) I kolejna zaleta małej nadziewarki to miejsce, które ona zajmuje w mieszkaniu... Jednak 3 a 7 l różnią się troszkę wielkością. A jak dla mnie nawet mając ileś tam kg surowca nie jest żadnym problemem, że będę ładował 4 czy 5 razy farsz do cylindra. Nie robię na akord tylko dla siebie. Więc nie spieszy mi się.
  5. Witam. Co prawda mam Royala 3kg podobny do Hendi i położenie korby ( możliwość przekładania z prawej na lewą stronę) niczym nie utrudnia pracy. Tak więc wybór należy do Ciebie
  6. Witam. Również wędzę w beczce i uważam że na własne potrzeby wystarczy. Nie jest to może jakaś rewelacyjna wędzarka ale wyroby wychodzą smaczne. Wyszedłem z założenia , ze najpierw zobaczę czy wciągnie mnie to. Wciągnęło. Po co wydawać kupę kasy jak ma potem stać nie używane. Sąsiad na działce postawił murowaną. Wydał ok 2000 zł. Ja wędziłem już z 10 razy a on ani razu. Jak zdrowie dopisze kiedyś postawie. Na razie wystarcza a pieniążki zainwestowałem inny sprzęt. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
  7. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    To popatrz i daj znać U mnie nie ma żadnej rdzy ale ja swoją mam króciutko
  8. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    I myślę, że nie będziesz żałował
  9. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    I będziesz ją miał ty i wnuki . Podobnie jak Ty hehehehe
  10. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    JA również swoja kupiłem przed świętami tutaj http://emaks.pl/gastronomia-1/napelniacze-kielbasy.html i jestem Super zadowolony. Co prawda wydałem 500 zł ale mam fajny sprzęt no i gwarancja 3 lata. :) Pozdrawiam Wszystkich
  11. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    W tej cenie to 3 kg
  12. Proszę link Pozdrawiam http://www.swiatwokolkuchni.pl/?cat=253&zacznij_od=20
  13. Witam. I moim skromnym zdaniem zrobiłeś to za szybko. Wędziłeś na czuja a nie na oczy. Wędzisz do momentu, kiedy zobaczysz kolor na kiełbasce. Za bardzo się pospieszyłeś Przy szynkach musisz być dużo więcej cierpliwy one potrzebują więcej dymnej ,,czułości" Nie spiesz się a będzie na pewno dobrze Pozdrawiam.
  14. bock_1

    Solomierz

    Solomierz również zakupiłem na samym początku i...... po próbach opanowania go skończyło się na ,,tabeli dziadka" i jestem zadowolony. A solomierz leży sobie w szufladzie
  15. bock_1

    Wybór nadziewarki.

    Witam Więc trafiłeś Super. Mając Oskar Cooka poziomego był problem z obrotem korbą. Żona miała problem z kręceniem. Więc nadziewarka użyta była TYLKO raz i nastąpił powrót do Zelmerka. Teraz wygląda to zupełnie inaczej. Aż się chce robić
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.