Skocz do zawartości

ANalfabeta

Użytkownicy
  • Postów

    68
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mokobody

Ostatnie wizyty

251 wyświetleń profilu

Osiągnięcia ANalfabeta

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Czyli w następnej wersji lecimy na bogato PS. Bo chyba nie wspomniałem. Odrobina cynamonu jak dla mnie robi robotę.
  2. Po blisko roku powracam z tematem, bo bohater mi się kończy. Wróciłem do wielu poradników czy filmów na YT i zastanawia mnie jedno. Oglądając wiele produktów finalnych zaczynam podejrzewać, że wiele z nich ma w sobie gruczoły 😐 Czyżby nikt ich nie usuwał? Ja wyczyściłem je bardzo dokładnie i została mi jedynie warstwa tłuszczy z lekkim przerostem + skóra. Podczas gdy u innych guanciale wygląda co najmniej jak boczek 😐 Zdjęcia mojego "towaru" sprzed roku macie wyżej. Jakbyście to przygotowali? PS. W jednej z restauracji pod Watykanem mógłbym ich uczyć robienia carbonary :(
  3. Oczywiście w formie carbonary, ale zapach mięsa na surowo czy podczas smażenia dawał mi takie skojarzenia.
  4. Hej, Płaciłem po ok. 15,70/kg Co i tak w perspektywie roku wstecz wydaje się być kosmiczną podwyżką. A źródło to sklep sieci ZM "Wierzejki", który mam pod swoim miejscem pracy. Koło moich drzwi ich pracownik wychodzi na papieroska
  5. Taki materiał dostałem Biedy chyba nie ma Dziękuję wszystkim za porady. Mięso zasolone (wbrew przepisom Naszą kamienną) - czekamy.
  6. Cześć, Czy może ktoś się podzielić sprawdzonym przepisem na włoskie guanciale ? Szukam porady od wyboru surowca przez obróbkę, poprawne przyprawianie, aż po dojrzewanie. Kupiłem ostatnio kawałek oryginalnego guanciale i wyczuwałem słodkie nuty jakby cynamonu czy goździków. Czy to efekt samego dojrzewania, a z przypraw wystarczy sól i pieprz?
  7. ANalfabeta

    Czarne

    Cały czas myślę czy zrobić coś na testy w "keksówce" parząc w wodzie czy może obłożyć "białym schabem" i dać do średniego piekarnika ??
  8. ANalfabeta

    Czarne

    A czy ktoś spotkał się z wyrobem w tym klimacie, ale w formie bloku ? Lat temu dobrze ponad 20, gdy ciężko było wiązać koniec z końcem szczerze zasmakowałem w takim wyrobie. Spełnia wszystkie Wasze opisy, a do tego miał w sobie przez całą długość parówki (pewnie wcale nie uszlachetniające składu) i kawałki wątroby. Boki wyłożone jakby cienkimi plastrami słoniny. Słodkawy smak, gałka, cynamon czy może nawet goździk zdają się zbieżność przepisów potwierdzać.
  9. Mam Ma-Ga TC-22 i po przeróbce (dodatkowe wcięcie ustalające) pasują sitka 22
  10. Tak wyglądała moja tuż po zakupie [emoji24]
  11. Hej, Chciałbym ustalić kilka faktów konstruując napęd oparty na silniku od wspomagania Note/Micra/Clio itp Jak wiemy nie ma informacji o poborze prądu przez te silniki więc wydedukowałem, że: Stosując sprawdzony zasilacz z XBOX-a 203W daje nam to max prąd ok. 17A Czyli w takim wypadku PWM 20 amperowy powinien dać sobie radę ? Widziałem w konstrukcji kolegi @grehor1, ale on ma inny silnik niż we wspomaganiu. Mam na oku taki: http://pl.aliexpress.com/item/4000190269179.html Zasilaczem się nie przejmuję, bo mam serwerowy 47A Martwią mnie tylko przekroje przewodów w tym regulatorze. Wyglądają na max 0,75mm2 Przelutować na wszelki wypadek na 2,5 ?
  12. Dotarła. Trochę drożej, ale chyba warto. Oczywiście taca podawcza i popychacz jest w zestawie.
  13. Sprzedający jest "ciężki" Maszyna z 2008 nigdy nie konserwowana co sam przyznał. Mam zdjęcia jak wygląda osłona noża. Nóż do wymiany wg instrukcji producenta. Ceni jak za zboże. Skręciłem i chyba wywiozę, bo w trąbę robić się nie dam. Postaram się dać przykładowe zdjęcie, ale to już z komputera.
  14. Wpadła mi w ręce Ma-Ga 310p, ale jest dość znacznie usyfiona. Można ją rozebrać i metalowe/nierdzewne części umyć w zmywarce ? Wątpię czy gąbka i płyn dadzą satysfakcjonujący efekt.
  15. Ale wykopaliście dinozaura. Właśnie ustaliłem, że taki sprzęt leży wywieziony na działeczkę. Poszukam jeszcze u rodziców dodatków do szaszłyków i będzie pieczenie retro
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.