Skocz do zawartości

harnas9900

Użytkownicy
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Leicester

Osiągnięcia harnas9900

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, Panowie, ktory sposob jest lepszy pakowania miesa w dzisiejszych czasach, w jakim opakowaniu mieso bedzie dluzej swieze? Z tego co slyszalem to map jest na topie a w vac nie powinno sie kupowac miesa. Podobno ta krew w vac kwasnieje i to zaczyna smierdziec. Ile jest w tym prawdy nie wiem, ale kupilem wiele razy karkowke i lopatke w vac i musze przyznac ze cos w tym jest, miesko bylo malo swieze. Natomiast w map nigdy sie z tym nie spotkalem. Co wy o tym myslicie ciekawy jestem waszego zdania. Pozdrawiam
  2. harnas9900

    Kaszanka

    Witam Panowie szukam przepisu na kaszanke ale mam tylko do uzycia serca, zoladki i watrobke wszystko z kurczaka. Czy wyjdzie mi z tego ? czytalem ze tam jakies skorki sie daje zeby kaszanka byla kleista czy cos takiego. A i krew mam suszona i jak to sie dawkoje taka krew z woda. Jak macie jakis przepis na kaszanke z podrobow kurczaka to prosze wrzuccie tu. Dzieki.
  3. Czesc Szykuje swoja kielbase na grilla, to bedzie piknik wielu ludzi przyjdzie. Kielbasa bedzie uprzednio parzona w domu a potem dopiero wrzucana na grilla. Moje pytanie jest takie jak zrobic zeby kielbasa a dokladnie jej naturalny flak nie wysychal za szybko i kielbasa nie ciemniala. Powiedzmy kielbasa biala parzona sklepowa jest ladna z wygladu, zas kielbasa biala domowa po sparzeniu i po 10min. na talerzu robi sie brzydka. Jak uzyskac ten efekt, moze po sparzeniu smarowac kielbase olejem a moze smalcem. No nie wiem moze wy cos doradzicie. Dzieki i pozdrawiam.
  4. Witam wszystkich Szukam sprawdzonego przepisu na dojrzewajaca kielbase, karkowke i schab. Cos dobrego i sprawdzonego i zeby przepis jak i wykonanie bylo przejrzyste. Z gory dziekuje i pozdrawiam
  5. A co myslicie o tym ? wyglada solidnie. Z tymi maszynkami to zawsze problem co wybrac http://www.ebay.co.uk/itm/Electric-Meat-Grinder-Mincer-2000-Watt-2-6-HP-Industrial-3-Speed-W-3-Blade-/271790013854?hash=item3f47f27d9e
  6. Witam Nie znam sie na tych sprzetach ale ta mi sie podoba. http://www.ebay.co.uk/itm/Commercial-Sausage-Filler-5L-Stuffer-Vertical-Salami-Maker-Stainlesss-Steel-/400670808817?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5d49d75af1 Co o tym myslicie wyglada solidnie.
  7. Witam wszystkich czytajacych. Zrobilem troche kielbasy bialej. Zawsze tak samo zawsze wychodzila dobra ale tym razem cos bylo nie tak i jestem pewien ze to przez czosnek ale chce to poruszyc tu na forum zeby byc pewny tego do konca. Kielbasa po zrobieniu jest lekko goszkawa nie tak zeby nie szlo jej zjesc ale czuc ze cos jest nie tak, jestem pewien ze przyczyna jest tego ten czosnek z Chin. Zawsze dawalem czosnek z naszej Polskiej ziemi. Ale tym razem nie mialem wiedz dalem z Chin i to chyba byl ten blad, nie mam juz tego czosnku z Chin zeby posmakowac zabek na swiezo czy faktycznie jest z nim cos nie tak czyli gorzkawy. Dziekuje za uwage i co myslicie o tym, moze juz ktos mial taki problem jak ja.
  8. Witam Mam pytanie odnosnie swiezosci miesa wieprzowego po uboju. Ile czasu moze byc takie mieso przechowywane w odpowiednich warunkach. Pytam sie was poniewaz a na pewno macie taka wiedze. W piatek 17.04 kupilem troche miesa w firmowym sklepie MROZ. Dzis juz mamy poniedzialek a mieso smierdzi i jest takie troche slizge, mieso jeszcze nie jest tragiczne I bedzie mozna je przerobic na obiad ale chyba cos jest nie tak. W sklepie mi powiedziano ze dopiero co po uboju i jest swieze I takie tam *cenzura*y. Znajomy co tam za mlodu uczyl sie w gastronomii powiedzial mi ze to tak jest jakos 12 dni dla wieprzowiny i jakies 6 dni dla drobiu. Mieso mam jeszcze w lodowce I moge je isc oddac jak to prawda ze 12 dni dla wieprzowiny. Dajcie znac co I jak bo jestem ciekawy z ta swiezoscia w sklepach. Dzieki
  9. Witam Ponownie ja, mam takie jeszcze pytanie na przyszlosc. Pieklem miesko w rekawie wyszlo wszystko ok ale strasznie duzo wody sie zebralo wewnatrz rekawa, i tak na dobra sprawe to mysle ze te miesko to sie ugotowalo a nie upieklo. I takie moje pytanie moze takie mieso peklowane zostawic na dzien zeby obcieklo z tej wody zanim zaczne je obrabiac termicznie ??
  10. A ten wsad na kielbase byl peklowany bo jest taki rozowy jakby byl. Na zdjeciu mamy juz kielbase po parzeniu?
  11. Czesc Pekluje miesko pierwszy raz ale nie mam mozliwosci wedzenia. Bede chcial je ugotowac (boczek) a drugie upiec (schab) waga to 1kg miesa dla boczku i schabu. I moje pytanie, ile czasu gotowac i ile czasu piec i jakie temperaturki, prosze o jakies wskazowki. Dzieki
  12. Czesc Pekluje miesko pierwszy raz ale nie mam mozliwosci wedzenia. Bede chcial je ugotowac (boczek) a drugie upiec (schab) waga to 1kg miesa dla boczku i schabu. I moje pytanie, ile czasu gotowac i ile czasu piec i jakie temperaturki, prosze o jakies wskazowki. Dzieki
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.