Skocz do zawartości

qba-69

Użytkownicy
  • Postów

    1 718
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Wieś zaciszna, wieś spokojna - podkarpackie
  • Kącik kuchenny
    https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/209-qba-69/

Ostatnie wizyty

1 422 wyświetleń profilu

Osiągnięcia qba-69

Weteran

Weteran (13/14)

  • Odeszli Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

3

Reputacja

  1. Pytanie trochę "nie z tej mańki", czyli odwrotnie do tematu. Mam nadzieję, że nie zostanę za to zlinczowany Danie jest dość ciekawym tworem, lecz problem jest nie w przepisie, a w nazwie samego wyrobu. Otóż, piecze się najpierw proziaki, czyli takie placki z dodatkiem sody oczyszczonej, a ich kawałki zalewa się zblendowanym grochem z domieszką smażonej cebuli i przypraw. To jest bodajże danie regionalne i u nas dość często jest wykonywane, tylko nie wiem jak to się zwie. Pomóżcie
  2. qba-69

    Co macie dziś na obiad?

    A u nas dziś pozostałości po wczorajszym, urodzinowym grillowędzeniu Różności wszelakie, wykonane w swojski, tradycyjny sposób, wchodziły jak słowo boże, popychane równie swojskimi napitkami Kto uczestniczył w tej łechtającej wzrok, węch, podniebienia i kubki smakowe uczcie, ten wie Udało mi się dziś cyknąć spontaniczną fotkę, tego co leżało jeszcze na grillu i ostało się przed ostateczną konsumpcją
  3. Cieszy mnie, że moje eksperymenty kulinarne wnoszą powiew świeżości do Waszych poczynań, bo przecież o to chodzi, by nie ograniczać się do już oklepanych od dziesięcioleci receptur, tylko poszerzać ciągle swoje horyzonty Równocześnie witam na naszym forum "nowoprzybyłych" i także liczę na zainspirowanie przez Was Pozdrowionka ślę
  4. Tu masz gotowca /topic/11739-projekt-w%C4%99dzarni-z-grillem-qba-69/ Rób jednak jak uważasz i uważaj jak robisz
  5. qba-69

    Co macie dziś na obiad?

    Dla mnie zawsze dobry A najlepiej smakuje końcówka Pani Żona dziś wyczarowała mięsno pieczarkowy Na jutro też zostało pyszności
  6. qba-69

    Co macie dziś na obiad?

    Kasza z gulaszem Uwielbiam
  7. "Inna", bo nie stosowana w zbyt szerokiej skali, ze względu na ubytki wagowe Na stronie można przeczytać o wędzeniu z równoczesnym pieczeniem choćby tutaj https://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu
  8. A mi się wydaje, że to atrapy i tylko układa co rusz to inaczej Bo przecież niemożliwe, żeby tak zawsze wychodziły prima sort Andrzejku, pozdrowionka ślę
  9. Możesz poczytać tutaj /topic/3416-czy-mozna-jakos-uratowac-kwasne-wedzonki/
  10. Hej. Najprawdopodobniej niezbyt dokładnie zostały osuszone, zanim puściłaś na nie dym. O prawidłowym procesie wędzenia możesz poczytać tutaj https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1173-czesc-vii-wedzonki-peklowanie-wedzenie-i-gotowanie
  11. W temperaturze max. 50 stopni C, nic się z nimi nie dzieje. Jednak dla spokojności można zakupić z nierdzewki, choćby te na grill.
  12. Na tym filmiku pokazane jest krok po kroku, jak takie danie przyrządzić
  13. qba-69

    Kaszanka

    Tutaj masz to fajnie opisane https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1189-czesc-x-podrobowe-kaszanka-pasztetowa-salceson-i-smarowka-ze-skwarkow
  14. Dobra decyzja i wcale nie musi to być orne pole, wystarczy kilka korzonków wsadzić w jakieś miejsce działki. Od kilku lat mam w ogrodzie taki kącik, gdzie chrzan sobie rośnie i sukcesywnie podbieram dobroci natury
  15. qba-69

    Dyzia ciecia małe Conieco

    Ładnie to tak z rańca torturować takimi apetycznymi widokami? Dobrze, że choć parówki mam, to kolkę głodówkę uśmierzę
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.