Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne mięso-jak na mięso z pręgi ???... gdzie takie można kupić .Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18530
Udostępnij na innych stronach

witaj siara i dziadek

fotek mialem duzo do wrzucenia i dlatego robilem male proby co niestety

troche trwalo.

dziadku ano mam taki sklep co ma swoja ubojnie bija mlode byki i swinie,

mieso maja zawsze swiezutkie,jak zamowie to pani mi przygotuje super

towarek taki jak marzenie.prega byla odtluszczona i odsciegniona naprawde

piekna od strony gornej.mieso najlepsze az wegierskiej gorki.

 

tak kempes lejek z ocynku jest, ale nie narzekam na niego,tak jak

pokazywalem na zlocie przygotowanie miesa tak robilem tym razem,

wiesz mam male dziecko a ono uwielbia na cieplo kielbaske bez przygod

 

slonecznie pozdrawiam

Marek,kasia i marcelinka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18532
Udostępnij na innych stronach

Marek, zdjęcia są imponujące, od razu widać, że wyroby są spod fachowej ręki.

Czy do produkcji kiełbasy użyłeś tej pięknej wołowinki ?

 

I co Ty chopie teraz z taką ilością wędlin zrobisz ?? ;-)

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18534
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Mark z Bielska . Świetne fotki z wyrobami i zapewne smaczne .

 

Gratuluję i Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18555
Udostępnij na innych stronach

Marek, gratuluję samozaparcia i wytrzymałośc, sam wiem jak trudno doczekać końca peklowania tym sposobem.

Pojawiły się białe kropki na solance i czy mięsko dla Ciebie nie było zbyt suche?

PZDR

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18561
Udostępnij na innych stronach

witajcie

 

BonAir

tak do tej produkcji kielbasy wlasnie uzylem tej pieknej wolowinki

z pregi, jest super na wyrobienie dobrego bratu do farszu.

tak szczerze to mi moze zostalo z 3kg kielbasy z 14kg.

kilo poszlo zaraz jako biala na sniadanie i cos tam mamusi zostawilem

a 2kg zostalo na urodzinki marcelinki razem z baleronem szynka i boczkiem,

to tak ze ocalalo bo na sztangloweczki sie nie zalapalem,znajomi wzieli

wszystko,ale to nic zrobimy zas bedzie frajda przy wedzoku.

p.s.to tylko widac ze jest kielbasy duzo bo byly cienkie jelita 26-28max,

a mialem tylko dwa pekniecia raz ze swojej winy.

 

sokoz

ty chlopie nie wzdychaj tylko maszeruj do sklepu po towar i rob a potem

fotki przeslij.

 

wnuczek

niestety nie czekalem na biale kropki na solance,iz stwierdzilem ze

byloby to zbyt ryzykowne ,mianowicie mieso bylo super przepeklowane

nawet bez nastrzyku!a po solonce stwierdzilem ze to juz ostatni gwizdek

i kazde przeciagniecie czasu byloby ryzykowne dla towaru.

jezeli chodzi o mieso (szynka,baleron) to nie bylo za suche mimo iz

wedlina zostala poddana pieczeniu (bez parzenia).

boczek zostal takze upieczony,ale stwierdzilem ze jeden zostal zamrozony

a drugi kawalek byl sparzony nad para w garnku przez chyba z 2 godz.

dokladnie nie wiem bo go mamusia parzyla,a barszczyk z niego wyszedl ze

hoho.co do soczystosci to wyszlo super i szynka i baleron,a co do slonosci

tak w sam raz mimo iz bylo peklowane to na tz.jajko trzeba miec wyczucie,

podczas dodawania soli.

 

acha zapomnialem dodac

slonecznie pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1026-moje-fotki-z-wedzenia/#findComment-18591
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.