Gregtom Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Sam jestem ciekawy bo jeszcze o tym nie slyszalem ale moze ktos juz podpowie co to za "cos"..Odezwe sie zaraz..Sorki.. Za cholere nie moge na temat tego miesa/potrawy, nic znalesc.. Edytowane 7 Września 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 8 Września 2014 kawał zacnego mięsa . Zrobiłbym tak zapeklował , krótkie wędzenie co by nabrało aromatu jest wskazane ale nie konieczne ,następnie brytfanka dodatki jakie lubisz i do duchówki (tak określają kresowiacy , inne określenie to piekarnik ale trzeba uściślić że w piecu kaflowym moja duchówka drzwiczki po lewej http://www.kafle.info.pl/galeria/ZA999.jpg ) oczywiście palisz rozgrzewasz piec i po 12-15 godzinach poezja . W elektrycznym gazowym pewnie wyjdzie ale to chyba nie to . na grilu pewnie też wyjdzie ale piekł bym nie bezpośrednio na ogniu ale z boku żaru co by nie było suche Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 9 Września 2014 Gregtom czego jesteś ciekawy?Szukas info o tafelfleisch? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 9 Września 2014 Gregtom czego jesteś ciekawy?Szukas info o tafelfleisch? Tak.. Prawie nic nie znalazlem na temat tego specjalu.. (Tylko fotke pani ktora to sprzedaje).Mozesz prosze cos na temat tego wyrobu podpowiedziec.? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 9 Września 2014 Panowieuwędziłem tą umownie zwaną "rąbankę" i ....wyszła fajnie ale bez rewelacji. Wędziłem jak zwykłą wędzonkę i na koniec podpiekłem jak boczek. w smaku niezła ale dość słona - peklowanie wg tabeli Dziadka. Jestem słonolubny ale jak dla mnie to delikatnie za słone. Skóra twardawa, nie do zjedzenia ale reszta taka tłuściutka, nawet smaczna. Powiem tak. Jak ktoś bardzo chce to można poćwiczyć. Ja chyba dam sobie spokój. Następnym razem spróbuję na grila. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 9 Września 2014 Wiesz, Troszeczke przeczuwalem ze nie wypali wg. Twojej mysli.W takim kawalku jest jak mysle kilka roznych miesni w przekroju.Jedne podzczas grillka sa bajecznie delikatne a inne troszke twardsze ale otoczka tluszczyku robi z tego bajke.Pozatym ta kostka w srodku.. Tylko sie obrzerac..Jak chcesz to poszukam fajnej marynaty i opisu jak to marynowac. ale jeszcze chetniej zobacze jak dalej bedziesz sam radzil z tym kawalkiem..Pozdrowionka sle. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-369996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 11 Września 2014 Wiesz, Troszeczke przeczuwalem ze nie wypali wg. Twojej mysli. No cóż. Przekonałem sie na własnej skórze. Podeślij jak możesz wspomnianą marynatę. Chętnie spróbuje. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-370291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 11 Września 2014 Wlasciwie temat rzeka ale najwazniejszy jest czas i sposob marynowania ze wzglegu na grubosc i charakterystyke tego mieska.Najlepiej jest w woreczkach (proznia) i przez cala noc w lodowce.. Marynata Chili-Miodowa..200 ml Ciemny sos sojowy100 ml Miod200 ml Olej z oliwek2 Papryczki Chili Z papryczek pousowac nasionka i blonki, drobniotko posiekac, wymieszac z sosem i miodem oraz pod koniec dodawac stopniowo oliwy ciagle mieszajac. Marynata uniwersalna.. 1 Lyzka Whiskacza albo rumu1 Lyzka oleju2 Lyzka octu ziolowego2 Lyzki miodu6 Lyzek keczupu1 CebulaSwierzo zmielony pieprzOstra papryka w proszku (nada kolorek)Inne ziola typu bazylia, oregano, tymianek albo najlepiej ziola prowansalskie (susz) Wszystko wymerdac albo lekko przemiksowac i do worka.. Marynata musztardowo - miodowa.. 300 ml Olej3 - 4 Lyzeczki musztardy3 Lyzeczki miodu2 Lyzki swiezego tymiankuOtarka skorka z jednej cytrynySol, pieprz swiezo zmielony Oprucz soli i pieprzu wszystko razem zmiksowac a potem dodac je do smaku.. Tego jest od groma w necie.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-370326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 13 Września 2014 Gregtom tafelfleisch to nie wyrób tylko poprostu malutki element powstający podczas wykrawania szynki,wygląda jak obszarpany kotlet.Mięsko jest soczyste i delikatne,marynujesz 20 minut i gotowe na grilla lub patelnię.W markecie na pewno tego nie znajdziesz,ale widzę że w firmie w której pracuję hurtownicy to biorą do sklepów mięsnych.Reszta ludzików to kupuje na potęgę bo jest tanie ,smaczne ,szybkie w przygotowaniu.Dokładnie jest to płat mięska okrywający kość miednicową,potocznie zwaną zamkiem.Swoją drogą jak jedziesz do kraju to mijasz ten kołchoz w którym pracuję i to kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10284-r%C4%85banka/page/3/#findComment-370711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.