wosiu Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Serdeczne pozdrowienia dla Ifci i Julki. Radku dzieki za pozdrowionka Dzięki wszystkim za pochlebne komentarze jest nam bardzo milo że się podobał stół STAROPOLSKI Przeczytałem na jednym z portali że cyt Co to jest za stół wiejski! i odpisałem na ten komentarz tak: Jest to stół miejski wykonany z produktów wiejsko-stawowo-leśnych świnia ze wsi ryby ze stawu a dzik z lasu może teraz będzie to zgodne z rzeczywistością Pozdrawiam Wosiu Edytowane 19 Maja 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 19 Maja 2016 Stol mi sie bardzo podoba a szczegolnie wyroby . .moze ja nie jestem akurat fanka takich stolow na imprezach tego typu ,ale nie znaczy ze jak komus nie pasuje to od razu trzeba krytykowac( nikt przeciez nie zmusza zeby takie stoly przygotowywal) ..chociaz sadze ze wiele osob krytykuje z zazdrosci lub poprostu ze nie moga sobie na takie cos pozwolic , najwazniejsze to zeby bylo smaczne i zdrowe.osobiscie jak jestem w PL na jakiejs imprezie plenerowej to szukam wlasnie takich stolow co mozna pojesc cos innego niz normalne jedzenie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 19 Maja 2016 Generalnie to z doświadczenia wiem, że rodzinka na każdej imprezie teraz jest bardzo zadowolona jeśli może posmakować naszych swojskich wyrobów , a że asortyment cały czas się powiększa to są coraz bardziej zadowoleni. Myślę nawet, że wybierając się do nas mają na to nadzieję . No i generalnie wszyscy są zadowoleni Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 19 Maja 2016 Elu nie tylko u ciebie ,jak do nas przychodza znajomi to pytaja wpierw ktore moje i to znika na poczekaniu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 19 Maja 2016 No pięknie samemu się zjada takie pyszności a mnie na poprawiny nikt nie zaprasza Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 19 Maja 2016 No to jak już się Wośki opędziły z tym prawie weselem to teraz będzie łatwiej machnąć te obiecane parówy na Zawiszkę... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) No to jak już się Wośki opędziły z tym prawie weselem to teraz będzie łatwiej machnąć te obiecane parówy na Zawiszkę... A ty zamiast chwalić i pod niebiosa wynosić to obiecanych prezentów się domagasz, dwa dni po, że się tak głupio wyrażę Tusiaczek słowo się rzekło No pięknie samemu się zjada takie pyszności a mnie na poprawiny nikt nie zaprasza Kaziu pewnie nie długo będzie okazja i wtedy poprawiny będą czekaj spokojnie Edytowane 20 Maja 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 20 Maja 2016 Wosiu a co ja mam wyrażać jak na co dzień chwalę pod niebiosa Wasze wyroby wciągając radośnie parówę na śniadanko... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 20 Maja 2016 Wosiu a co ja mam wyrażać jak na co dzień chwalę pod niebiosa Wasze wyroby wciągając radośnie parówę na śniadanko... I tak ma być Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Jeszcze kilka fotek bardziej szczegółowych, wyrobów na stół "miejski" Szyneczki (bo małe) z dzika trybowane wędzone i parzone. Jesiotr 87cm Słonina w dymie Szynka wędzona i parzona bez kopytka Wędzonka krotoszyńska lub polędwica bekonowa (chyba tak to się nazywa ) Boczek łuskany parzony (tu na fotce przed parzeniem) Kiełbasa z dzika jałowcowa było też kilka rodzai kiełbas wieprzowych Szynka pieczona w piekarniku trybowana Dwa węgorze po kg każdy No i do tego inne dodatki Edytowane 20 Maja 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 20 Maja 2016 Zajefajne!!! aż ślinka leci http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 20 Maja 2016 Wojtku duzo pracy ale oplacalo sie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-497371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 2 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Sezon ogórkowy więc 60kg przerobiliśmy .W tym roku nie takie drogie razem z koprem dołem 100-wkę Nie wiem dlaczego wstawia do góry nogami, może ktoś odwróci bo ja nie umiem 50 słoi na konserwowe, 7 wiader 3l na kiszone i 30l beczułka też na kiszone. Beczułkę dostałem do kol. Kazik55 dzięki Kazik przydała się Beczkę "postawiłam" jak trzeba - chudziak . Edytowane 2 Września 2016 przez chudziak Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Sezon ogórkowy więc 60kg przerobiliśmy No to sporo ogórasów przerobiliście . Niebieska beczułka jest mi znana ............... chyba . Jeżeli to ta co ją kilka godzin szorowałem to ogórki będą twarde jak heban :D Pozdrowienia dla Was Edytowane 2 Września 2016 przez chudziak Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 2 Września 2016 No to Ruskie jak napadną to jesteś cały , tylko pamiętaj , że oni pod jednego ogórca to litra wypiją . Musisz jeszcze pomyśleć o wydajnym destylatorze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 2 Września 2016 No widze Wijtku ze Ifcie sie niezle napracowala Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 2 Września 2016 Istne szaleństwo...brawo,jeszcze beka kapusty i można zimować Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) brawo,jeszcze beka kapusty i można zimować I ze cztery "skrzydełka" ze świniaka + kopiec kartofli . Edytowane 2 Września 2016 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 2 Września 2016 I ze cztery "skrzydełka" ze świniaka + kopiec kartofli . Henio i zasmażka . ....... i zima może być długa . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 2 Września 2016 Do tego dolozyc nalezy jeszcze troche cebuli na zime Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 3 Września 2016 Do tego dolozyc nalezy jeszcze troche cebuli na zime Wczoraj kupiłem 10kg 0,90zł/kg Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 3 Września 2016 No i jeszcze beczułka bimberku by się przydała, bo przy tej ilości jedzenia można się "zatchnąć" . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-513914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 10 Października 2016 Wczorajszym popołudniem zrobiłem troszeczkę paprykarzu z przepisu BonAir'a, robiłem go już kilka razy i bardzo mi smakuje.Na wkład rybny użyłem 4,5 kg tuszek dorszowych z dorszy własnoręcznie złapanych, po filetowaniu czystego mięsa b/s było 2,5 kg Po dodaniu wszystkich składników wyszło ok. 6,5 kg gotowego paprykarzu Wyszło 21 słoiczków Pasteryzację musiałem przeprowadzić w pracy bo wczoraj było już za późno i byłem zmęczony Ifcia dorzuciła jeszcze 45 szt faszerków lub gołąbków jak kto lubi Faszerki popakowane z sosikiem w jednorazowe pojemniczki i pójdą do zamrożenia, będzie jak znalazł na później a gołąbeczki wyszły Ifci przepyszne Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-521618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 10 Października 2016 Wosiu jak przebiega u Was proces kiszenia w takich pojemnikach?U mnie w beczce na wierzchu pojawił się biały nalot-chyba pleśń i obawiam się że wszystkie ogóry będą do wyrzucenia . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-521623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 11 Października 2016 Wosiu jak przebiega u Was proces kiszenia w takich pojemnikach?U mnie w beczce na wierzchu pojawił się biały nalot-chyba pleśń i obawiam się że wszystkie ogóry będą do wyrzucenia . U nas wszystko OK Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10335-wosia-i-ifci-ma%C5%82e-co-nieco/page/6/#findComment-521821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.