wosiu Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 18 Października 2016 Zwykły normalny salceson na sercach ozorkach i mięsie pozyskanym z głów wieprzowych do tego skórki i przyprawy oraz rosół z gotowania mięs Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 18 Października 2016 Wojtek wYroby pierwyj sort! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 19 Października 2016 Jako że jesteśmy fanami zdrowego jedzonka I CHWAŁA WAM za to - widać kawał ciężkiej pracy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Zobaczcie teraz mi się przypomniało Ifcia zakupiła boczek a ja go parzyłem w woreczku foliowym vacum https://www.facebook.com/photo.php?fbid=952444571480787&set=pcb.952446014813976&type=3 Edytowane 21 Października 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 21 Października 2016 Dlatego jestem przeciwko parzeniu w woreczkach .Gdyby swobodnie pływał toby się całkiem upłynnił - mnie kiedyś została tylko skóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 21 Października 2016 Jest jeszcze jeden plus parzenia bezpośredniego w wodzie: wędzonki pozbywają się znacznej części ewentualnych zabrudzeń i pozostałości z wędzenia w tym wielu szkodliwych związków znajdujących się na ich powierzchni i w warstwach zewnętrznych. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 28 Października 2016 Troszeczkę wspomnień w moim temacie http://wedlinydomowe.pl/nasza-fotogaleria/nasze-dokonania-na-zdjeciach/1606-najmlodsza-nasza-zadymiaczka-julcia-w-akcji Teraz już dwoje muszę szkolić choć jak widzę obie rączki lewe do pomagania przy kiełbaskach, ale później dziadku daj parówę Trochę się tego nazbierało przez te lata z WD kooperacja z Chabrami współpraca z Małymi Może jeszcze coś wyszperam to załączę do wspomnień Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Dziś na obiad karkówka pieczona na pierzynce z warzyw Karkówka pieczona w niskiej temp. 100*C 6 godz. Była pycha Edytowane 5 Listopada 2016 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 5 Listopada 2016 To sie Wojtku napracowales. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Moje wędzonki, biała kiełbasa i zakwas z czerwonych buraków który piję dla zdrowotności może ktoś odwróci ostatnią fotkę bo się zakwas wyleje a ja nie umiem tego zrobić Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wojtuś wyroby jak zawsze super .Stawiam szybko zdjęcie, bo zakwas z buraków również z Wisienką "podpijamy" i szkoda żeby się wylał . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wojtku a gdzie jajka??? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wojtku a gdzie jajka??? Karol no jak to gdzie.... są na miejscu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Karol no jak to gdzie.... są na miejscu Ale Karol chcial zobaczyc na zdjeciu czy odpowiedniu pokolorowane Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) W sobotę i niedzielę troszeczkę pokręciłem się po kuchni przeszkadzając oczywiście IfciNa początek zrobiłem sobie i tylko sobie spacerówkę pieczoną z warzywami.Spacerówkę podgotowałem w wywarze z warzyw i później dopiekłem razem z mixem warzywnym jak dla mnie niebo w gębie, bardzo lubię spacerówki. Później poszedł na tapetę pasztet w/g przepisu Halusi, choć dość mocno zmodyfikowany czyli Wosiowy Tutaj w piekarniku w połowie pieczenia, pasztet mocno "urósł" Pasztet po upieczeniu 180* 50 min Tak wygląda po przekrojeniu na drugi dzień.... jest smarowny aksamitny pycha W tak zwanym międzyczasie Ifcia machnęła jakieś 10l flaczków w/g przepisu naszego kolegi Bousia Podlasiaka, które były gotowane na zlocie w Ziołoym Zakątku pycha pycha no i oczywiście machnęła jeszcze ciacho "śnieżny puch" dla Wosia Następnie na bufet kuchenny poszły dorsze, które złowiłem na Bałtyku podczas ostatniego spotkania w Chłapowie. Zrobiłem paprykarz w/g przepisu naszego Śp. kolegi BonAira wyszło tego 4.10 kg i załadowałem to w 14 słoiczków. No i żeby nie było że się Ifcia leni, to machniemy rolmopsy w/g przepisu Maxella to jest pierwsza zalewa marnująca śledzie i marnująca się do nich cebula Na razie na tym koniec jak wyjdą rolmopsy to zrobię fotki i załączę do mojego tematu Podobne fotki wysłałem też na FB na naszą grupę więc wiele osób już je widziało, wiem jednak że wiele koleżanek i kolegów nie korzysta s fb więc postanowiłem też umieścić to w moim temacie Pozdrawiam Wosiu z Ifcią na doczepkę Edytowane 4 Września 2017 przez wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 4 Września 2017 W tak zwanym międzyczasie Ifcia machnęła jakieś 10l flaczków w/g przepisu naszego kolegi Bousia Podlasiaka, które były gotowane na zlocie w Ziołoym Zakątku pycha pycha A możesz podesłać przepis na te flaki ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 4 Września 2017 A możesz podesłać przepis na te flaki ? Jak tylko go Ifcia odtworzy z pamięci to dziś wieczorkiem wstawię Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Ale się napracowałeś z Ifcią Wosiu, wyroby :clap: . Jak będziesz robił znowu spacerówki to dzwoń bo też bardzo lubię Edytowane 4 Września 2017 przez Wieloś Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 4 Września 2017 Jednak Ifcia - to skarb Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 4 Września 2017 Kiedy Wy to zjecie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 4 Września 2017 Brawa dla Was i smacznego, dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 4 Września 2017 Wojtkuale sie napracowałeś! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 5 Września 2017 przepis na te flaki ? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7422-flaczki-po-czesku-wg-podlasiaka/?p=247580 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 6 Września 2017 Zbóju dzięki za przepis Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 6 Września 2017 Wojtuniu.. Ifcia to prawdziwy SKARB. ściskam Was mocno Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.