Gość tusiaczkowa Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 27 Października 2014 Dzięki. Na pewno spróbuję.Tusiaczek ostrzy sobie pazury na jakieś sosy czy coś takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Października 2014 Ten śliwkowy jest pyyyszny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 28 Października 2014 Teraz to już chyba za późno ale w przyszłym roku zróbcie sobie taki sosik, z podwójnej porcji Jest Pyyszny!!!. Można go używać nawet jako samodzielny, gotowy sos do spaghetti. Jest dopiero październik a my już prawie całe zapasy pochłonęliśmy http://1.bp.blogspot.com/-wGYFi9xw8HE/U_shwaGaOaI/AAAAAAAAGBE/8bDboTiEwQ8/s1600/Przecier%2Bpomidorowo-paprykowy%2Bna%2Bzim%C4%99%2B2.JPG 2 kg pomidorów1 kg cebuli1,5 kg czerwonej papryki1 kg marchewki0,5 szklanki octu0,5 szklanki oleju1 szklanka cukru3 płaskie łyżki soli5 ziaren czarnego pieprzu5 liści laurowych Pomidory zlewamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę na mniejsze kawałki (po oczyszczeniu z gniazd nasiennych ). Marchewkę obieramy o ścieramy na drobnych oczkach lub mielimy w melakserze. W garnku z grubym dnem (grube dno jest ważne, żeby się przecier nie przypalał) rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa. Dusimy przez 30 minut i dodajemy pozostałe składniki (ocet, cukier i przyprawy). Dusimy jeszcze jakiś czas często mieszając, aż soki z warzyw się zredukują. Czas duszenia jest zależny od konsystencji jaką chcemy uzyskać. Czy bardziej płynną jak przecier, czy nieco gęstszą jak koncentrat. My w sumie dusiliśmy około 2 godziny na bardzo małym ogniu. Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy mocno i stawiamy do góry dnem żeby słoiki się zassały. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 28 Października 2014 Strasznie podobają mi się Wasze etykietki... można je gdzieś jakoś zanabyć? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 28 Października 2014 Pomidory zlewamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę na mniejsze kawałki (po oczyszczeniu z gniazd nasiennych ). Marchewkę obieramy o ścieramy na drobnych oczkach lub mielimy w melakserze. Powiedz mi jaki jest sens obierać pomidory skoro i tak zostaje Ci skórka z papryki .... ?Nie prościej to wszystko zemleć maszynką albo potraktować melakserem czy blenderem właśnie ?Do przypraw dołożyłbym imbir i chilli Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 28 Października 2014 Pomidory lepiej trochę podgotować i przetrzeć przez sito zostają wtedy pestki i skórki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 28 Października 2014 Pomidory zlewamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę na mniejsze kawałki (po oczyszczeniu z gniazd nasiennych ). Marchewkę obieramy o ścieramy na drobnych oczkach lub mielimy w melakserze. Powiedz mi jaki jest sens obierać pomidory skoro i tak zostaje Ci skórka z papryki .... ?Nie prościej to wszystko zemleć maszynką albo potraktować melakserem czy blenderem właśnie ?Do przypraw dołożyłbym imbir i chilli Jak robiłam przecier pomidorowy i nie sparzyłam ich wcześniej to mimo blendera myło mnóstwo kawałków skór które się nie rozdrobniły. A o dziwo w tym przecierze skórek z papryki jest mało. Jeśli masz ochotę to możesz sobie wszystko zemleć, nikt nikomu nie każe trzymać się w 100% przepisu. Ja je traktuje jako wzór i zawsze postępuje intuicyjnie i wg własnych upodobań smakowych. Nie przepadam za imbirem więc go nie dodałam a chcieliśmy aby był on uniwersalny, co za tym idzie i łagodnyPomidory lepiej trochę podgotować i przetrzeć przez sito zostają wtedy pestki i skórki Ooj jak ja nie lubie przez sito przecierać Już wolę ręcznie wszystko robić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 28 Października 2014 OK ... a etykietki jak zauważył Sławek faktycznie zawodowe Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 28 Października 2014 Strasznie podobają mi się Wasze etykietki... można je gdzieś jakoś zanabyć?Mój mąż je robi. Jeżeli chcesz może zrobić i dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 28 Października 2014 Oczywiście że chcę !! Napisałbym Że Cię kocham ale Tusiaczkowa by mnie zaraz spacyfikowała Podczytuje mendoza moje wątki i nijak się człowiek ukryć nie może Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 28 Października 2014 OK ... a etykietki jak zauważył Sławek faktycznie zawodowe Zawodowca je robił to i zawodowe Jak chcecie to może dla Was kilka wzorów porobić. Drukujemy je potem na takich naklejkach samoprzylepnych i juz Piekne słoiczki gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 28 Października 2014 Mój mąż je robi. Jeżeli chcesz może zrobić i dla Ciebie zaraz się nie odpędzicie od chętnych naklejeczki fajowe, choć mi się nigdy nie chce bawić w takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 28 Października 2014 Oczywiście że chcę !! Napisałbym Że Cię kocham ale Tusiaczkowa by mnie zaraz spacyfikowała Podczytuje mendoza moje wątki i nijak się człowiek ukryć nie może weź bo sie zawstydzę tylko musisz powiedziec czy takie jak nasze chcesz, czy inny wzór ma Ci mój mąż narysować. I czy będziesz nazwy długopisem wpisywał i czy ma Ci wolne miejsca pozostawiac czy nazwy konkretne chcesz. PS. Mojego męża na szczęście nie ma na forum i mogę pisac co chcę Mój mąż je robi. Jeżeli chcesz może zrobić i dla Ciebiezaraz się nie odpędzicie od chętnych naklejeczki fajowe, choć mi się nigdy nie chce bawić w takie rzeczy. Dla nasz to czysta przyjemność, i zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Października 2014 Byłem szybszy niż Felix Baumgartner i napisałem na PW Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Października 2014 Jak chcecie to może dla Was kilka wzorów porobić.Możesz je wrzucić w formie pliku jako załącznik do posta ... albo na serwer jakiś plików i podać linka. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 28 Października 2014 Jak chcecie to może dla Was kilka wzorów porobić.Możesz je wrzucić w formie pliku jako załącznik do posta ... albo na serwer jakiś plików i podać linka. Podziałamy dzisiaj w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 28 Października 2014 Naklejki to i ja zawazylam juz wczesniej ze sa naprawde wykonane zawodowo , fajnie by bylo zeby mazna bylo skorzystac z takich i wpisac recznie zawartosc Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 28 Października 2014 Oczywiście że chcę !! Napisałbym Że Cię kocham ale Tusiaczkowa by mnie zaraz spacyfikowała Podczytuje mendoza moje wątki i nijak się człowiek ukryć nie może Czujność zachowuję . Etykiety boskie i mogłoby być Spiżarnia Martadela tudzież Masarnia Martadela. Pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 28 Października 2014 Oczywiście że chcę !! Napisałbym Że Cię kocham ale Tusiaczkowa by mnie zaraz spacyfikowała Podczytuje mendoza moje wątki i nijak się człowiek ukryć nie może Czujność zachowuję . Etykiety boskie i mogłoby być Spiżarnia Martadela tudzież Masarnia Martadela. Pięknie . Mówisz i masz, dzisiaj będą. wyślij mi na priv maila Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-379762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 29 Października 2014 Mówisz i masz, dzisiaj będą. wyślij mi na priv maila Dzięki - są fajowe!!!!I ta Martadela . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 29 Października 2014 do usług Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tusiaczkowa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 29 Października 2014 Ciasto rośnie...tfu tfu tfu na psa urok....dobrze rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 29 Października 2014 a tfu tfu tfu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Ja to w sumie myślałem żeby tak bardziej światowo czyli Martadella a nie taka swojska przaśna Martadela Edytowane 29 Października 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 29 Października 2014 eee tam, nie znasz sie tusiaczkowa wie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/3/#findComment-380073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.