Gość magdajack Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 24 Września 2016 Albo w chrzanowo smietanowym.. Uwielbiam..Oooo!!!! Super pomysł! Następne zrobię właśnie w takim sosie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 24 Września 2016 A ja robie w jarzynowym. Jest delikatny mniani MAgda wiesz co dobre Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 25 Września 2016 A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 25 Września 2016 A ja takie pulpety wrzucam czasami do warzywnej zupy koperkowej..tylko robie malutkie ..robione z lyzeczek Jak to dobrze, że ja Was mam! Kolejny super pomysł do zrealizowania w najbliższym czasie! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 25 Września 2016 Jak moja babcia lezala w szpitalu to moja mama gotowala taki rosol warzywny i robila pulpety z kurczaka i zanosila babci ..pozniej zaczelysmy gotowac wlasnie taka warzywna z ziemniakami i duzo koperku i wieprzowe pulpeciki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Podczas kiszenia kolejnej partii kapusty, włożyliśmy do garnków dwie całe główki. Z tego zrobiłam gołąbki w dwóch wersjach: wieprzowo - wołowe z ryżem oraz mięso z jelenia z boczkiem wieprzowym oraz pęczakiem. Obie pyszne. Pierwszy raz jadłam gołąbki z kiszonej kapusty i uważam, że są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Magda, ale szczujesz... Już czuję ten smaczek. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Magdo gołąbki z kiszonej kapusty to niebo na talerzu. To są smaki które zostały zapomniane a teraz powracają. Narobiłaś smaku tymi fotkami. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Następnym razem cały spód z główek polecam.. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Następnym razem cały spód z główek polecam..Jak cały spód z główek? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez magdajack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Cały spód beczki podczas kiszenia. Przepraszam za niedopowiedzenie. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Cały spód beczki podczas kiszenia. Przepraszam za niedopowiedzenie.Dobry pomysł, ale nie mamy jeszcze takiej dużej beczki, może się kiedyś dorobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Michal278 nie do końca cały spód. Kapustę w głowach kisi się pomiędzy szatkowaną najlepiej. Tzn. siekana, cała znów siekana i tak do samej góry. Magda ja do takiego kiszenia używam dużej plastikowej beczki. Oczywiście dopuszczonej do kontaktu z żywnością. Nawet fermentatory takie jakich używają do zacnych napojów też mogą być. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) U mmie kisi się na spodzie beczki- przepis z okolic środkowego basenu Biebrzy. Do tego beczka była często trzymana w rzece lub oddzielnej studni. Dlatego główki na sam spód, bo czas ich kiszenia się wydłużał. W tych głowach też nie wycinano kaczana.Co do beczki to też polecam 120l jak znalazł. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez michal278 Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Magdo gołąbki z kiszonej kapusty to niebo na talerzu. W gębie też . Znam ten smak . Ja do farszu dodaję mięso z głowy wieprzowej . Super smak . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Gołąbki z kiszonej kapusty jadłem tylko jeden raz w życiu - do dziś pamiętam ten smak http://s.rimg.info/ed2fd3a9ea9c7d464e5016c325b23719.gif Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 19 Grudnia 2016 To pytanie laika bo nigdy nie jadlam ani nie robilam takich golabkow ...jak rozdziela sie liscie z takiej kapusty? u nas kapusta jest bardzo zwarta ,dlatego do golabkow daje kapuste wloska. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Electro do kiszenia taką kapustę pozbawiamy głąba. Wówczas po ukiszeniu daje się dość łagodnie rozdzielać liście. Jeśli udało by się Tobie dostać kapustę z dość luźnym liśćmi wówczas spróbuj je ukisić same. Będziesz mogła zakosztować tego wspaniałego dania jakim są właśnie gołąbki w kiszonej kapustce. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Grudnia 2016 przez mani3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 19 Grudnia 2016 @mani3k, na probe kupie kiedy cala glowe juz kiszona bo taka maja sklepy ze specjalami z innych krajow i sprobuje , robilam w kiszonych lisciach winogron ..tez calkiem niezle Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Kapuściany wątek przeniosłam do kiszenia kapusty Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.