Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Pokeczupowałam i ja dzisiaj troszkę Ciekawe skąd miałaś pomidory? A takiemu jednemu z działki podkradłam W końcu spółdzielnia nie tylko mięsnymi wyrobami stoi I do mięska też coś trzeba. A tak w ogóle to chrzanu nakop Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, jakby te małe sloiczki uśmiechały się do mnie. A tak w ogóle to chrzanu nakop Będziesz trzeć? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, jakby te małe sloiczki uśmiechały się do mnie. Wszystkie małe Twoje 12 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A dla Mamusi nic??? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A dla Mamusi nic??? Dla mamusi tez słoiczek będzie , przecie byś mnie wydziedziczyła jakby było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No! Jak córcię w Warszawie odwiedzisz to dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Małgoś czyżby jakaś nielegalna adopcja nastąpiła ? Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ojtam zaraz tam nielegalna. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Masło roślinne to też margaryna. Poczytaj sobie o procesie utwardzania tłuszczów roslinnych i o ich ododornianiu. O szkodliwości tłuszczów trans zapewne słyszałaś. Te trucizny nie działają natychmiastowo. One się kumulują w organiźmie i dają o sobie znać około "50". Ale często nie ma już odwrotu. Poobserwuj ludzi 60-letnich, jak wielu z nich ciężko się porusza. Hmm. Jak to dobrze jest mądrego posłuchać. A ja się zastanawiałem dlaczego Hiszpanie polewają bułki oliwą z oliwek zamiast smarują margaryną. Często też zamiast margaryny używają pomidora. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Doszły mnie słuchy, że na Grzybozlocie bardzo smakowała moja musztarda. Poniżej wklejam przepis, jeśli macie ochotę zrobić taką: Musztarda miodowa a'la francuska 150 g ziaren białej gorczycy50 g ziaren czarnej gorczycy150 ml wody150 ml octu jabłkowego100 g miodu25 g soli Gorczycę wkładamy na godzinę do zamrażarki. Zagotowujemy wodę z octem, przestudzamy ją około 5 minut aby nie była wrząca. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, dodajemy miód i sól. Po zmiksowaniu łączymy z odłożonymi wcześniej ziarnami w całości i przekładamy do słoiczka. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na 2 dni aby smaki się przegryzły. Po tym czasie przechowujemy w lodówce nawet kilka miesięcy. Jeżeli okaże się, że musztarda jest za gęsta to przegotowujemy ją raz jeszcze z odrobina wody, octu i soli. Edytowane 21 Września 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 21 Września 2015 Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, Od razu po zagotowaniu czy czekamy aż woda z octem ostygnie ? Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, Od razu po zagotowaniu czy czekamy aż woda z octem ostygnie ? Czekamy tak z 5 minut, żeby nie było wrzące. Już poprawiłam w przepisie. Dzięki za zwrócenie uwagi Edytowane 21 Września 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 21 Września 2015 Madzia a tej nie blendowanej gorczycy po mrożeniu nie zaparzasz ... ? nic z nią nie robisz ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 21 Września 2015 Madzia a tej nie blendowanej gorczycy po mrożeniu nie zaparzasz ... ? nic z nią nie robisz ? Nic z nią nie robię. Ona przez te 2 dni w temp pokojowej cudownie nasiąka i robi się miękka. Jakbym ja zaparzyła to mogłaby się po prostu rozpaść a chodzi o to aby część ziaren była w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 17 Października 2015 A ja dzisiaj odpalilam karuzele. Jeden kurczak na dzisiejszy obiad bo koleżanka przyjeżdża a potem kręcę drugiego na jutrzejsza wyprawę do mamy Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 17 Października 2015 No w końcu... Karuzela rządzi... zwłaszcza jak się odpali szaszłyczki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 17 Października 2015 200*C i 1.5h wystarczy? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 17 Października 2015 Wszystko zależy jaki duży ptok... Ja daję 180'C i tak godzinkę,godzinkę piętnaście na kilogram ptoka Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 17 Października 2015 Wszystko zależy jaki duży ptok... Ja daję 180'C i tak godzinkę,godzinkę piętnaście na kilogram ptoka Kylo czysta Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) No to neunzig minuten spoko styka Edytowane 17 Października 2015 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 17 Października 2015 A taki chlebek upiekł dzisiaj mój mąż. Zakwas pszenny i 2 mąki: pszenna chlebowa i pszenna graham Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 17 Października 2015 Magda .. podejrzałam gdzieś i mam chęć na zrobienie Waszego pasztetu pomidorowego Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 17 Października 2015 Magda .. podejrzałam gdzieś i mam chęć na zrobienie Waszego pasztetu pomidorowego Pasztecik przepyszny! Z całym sercem polecam! Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 17 Października 2015 Fajne rożno, wygląda jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-450816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.