Gość magdajack Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 PŁATKI CHILI są o wiele ostrzejsze od zmielonego chilipotwierdzam . Co roku kupuję ostrą paprykę ,suszę i mielę na płatki. ..Rewelacja .Ostatnie płatki chilli mi "wyszły" ..więc czas na produkcję nowych . Jak sobie w przyszłym roku suszarkę kupię to też sama porobię. Chciałam w piekarniku ale mi coś nie wychodzi to całe suszenie Małgoś, a Ty jak suszysz owoce i warzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-437721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Papryczki nadziewam na drucik (taki do układania kwiatów ) i suszę w przewiewnym pomieszczeniu . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-437722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Papryczki nadziewam na drucik (taki do układania kwiatów ) i suszę w przewiewnym pomieszczeniu .Hmm, chyba prościej się nie da Jutro kupię papryczki i spróbuję! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-437723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 chyba prościej się nie da Tak sobie wykombinowałam i sprawdza się ta metoda któryś już sezon . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-437725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Pokeczupowałam i ja dzisiaj troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A przepis na ketchup ten od Was z bloga? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A przepis na ketchup ten od Was z bloga?tak, co roku robię go z mojego blogowego przepisu i słodkość mi odpowiada (wiem, wiem, gadałam z Martką ) A jutro machnę jeszcze kilka słoiczków keczupu z cukinią Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No to Ty słodziak jesteś Jak na mój prosty jęzor zdecydowanie za słodkie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No to Ty słodziak jesteś Jak na mój prosty jęzor zdecydowanie za słodkie Słodkie życie masz, to sobie w keczupie dosładzać nie musisz Nie każdy ma tak dobrze jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Przez grzeczność nie zaprzeczę Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-440993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Pokeczupowałam i ja dzisiaj troszkę Ciekawe skąd miałaś pomidory? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Pokeczupowałam i ja dzisiaj troszkę Ciekawe skąd miałaś pomidory? A takiemu jednemu z działki podkradłam W końcu spółdzielnia nie tylko mięsnymi wyrobami stoi I do mięska też coś trzeba. A tak w ogóle to chrzanu nakop Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, jakby te małe sloiczki uśmiechały się do mnie. A tak w ogóle to chrzanu nakop Będziesz trzeć? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, jakby te małe sloiczki uśmiechały się do mnie. Wszystkie małe Twoje 12 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A dla Mamusi nic??? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A dla Mamusi nic??? Dla mamusi tez słoiczek będzie , przecie byś mnie wydziedziczyła jakby było inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No! Jak córcię w Warszawie odwiedzisz to dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Małgoś czyżby jakaś nielegalna adopcja nastąpiła ? Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ojtam zaraz tam nielegalna. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Masło roślinne to też margaryna. Poczytaj sobie o procesie utwardzania tłuszczów roslinnych i o ich ododornianiu. O szkodliwości tłuszczów trans zapewne słyszałaś. Te trucizny nie działają natychmiastowo. One się kumulują w organiźmie i dają o sobie znać około "50". Ale często nie ma już odwrotu. Poobserwuj ludzi 60-letnich, jak wielu z nich ciężko się porusza. Hmm. Jak to dobrze jest mądrego posłuchać. A ja się zastanawiałem dlaczego Hiszpanie polewają bułki oliwą z oliwek zamiast smarują margaryną. Często też zamiast margaryny używają pomidora. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-441068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Doszły mnie słuchy, że na Grzybozlocie bardzo smakowała moja musztarda. Poniżej wklejam przepis, jeśli macie ochotę zrobić taką: Musztarda miodowa a'la francuska 150 g ziaren białej gorczycy50 g ziaren czarnej gorczycy150 ml wody150 ml octu jabłkowego100 g miodu25 g soli Gorczycę wkładamy na godzinę do zamrażarki. Zagotowujemy wodę z octem, przestudzamy ją około 5 minut aby nie była wrząca. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, dodajemy miód i sól. Po zmiksowaniu łączymy z odłożonymi wcześniej ziarnami w całości i przekładamy do słoiczka. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na 2 dni aby smaki się przegryzły. Po tym czasie przechowujemy w lodówce nawet kilka miesięcy. Jeżeli okaże się, że musztarda jest za gęsta to przegotowujemy ją raz jeszcze z odrobina wody, octu i soli. Edytowane 21 Września 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 21 Września 2015 Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, Od razu po zagotowaniu czy czekamy aż woda z octem ostygnie ? Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Zagotowujemy wodę z octem. Połowę ziaren mielimy na gładką masę w blenderze z wodą z octem, Od razu po zagotowaniu czy czekamy aż woda z octem ostygnie ? Czekamy tak z 5 minut, żeby nie było wrzące. Już poprawiłam w przepisie. Dzięki za zwrócenie uwagi Edytowane 21 Września 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 21 Września 2015 Madzia a tej nie blendowanej gorczycy po mrożeniu nie zaparzasz ... ? nic z nią nie robisz ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/16/#findComment-445885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.