paweljack Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 31 Marca 2015 Paweł a spróbuj taką szyneczkę w całości uwędzić. Na zeszłorocznym zlocie w Antoninie Maxell nas takową uraczył. Coś fantastycznego.Dzięki Michale, co ja bym bez Ciebie zrobił. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-417297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Maja 2015 Takie zdjęcie poglądowe. Może się przyda. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-427616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Maja 2015 sama II ? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-427626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Maja 2015 sama II ?Na zdjęciu sama. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-427688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Października 2015 Mam pół kozy w częściach do zagospodarowania. Poproszę o jakieś propozycje. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) kiełbaska jagnięca z TUNEZJI merguez.docTo , koza czy kożlę , bez wieprzowego kielbasy nie ukrecisz , ale moze spróbuj zrobić kielbaskę , którą sciągnąlem juz nie pamiętam skąd ( moze z forum ) zastąp jagniecine kożlina , moze się uda . Edytowane 9 Października 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Października 2015 kiełbaska jagnięca z TUNEZJI merguez.docTo , koza czy kożlę , bez wieprzowego kielbasy nie ukrecisz , ale moze spróbuj zrobić kielbaskę , którą sciągnąlem juz nie pamiętam skąd ( moze z forum ) zastąp jagniecine kożlina , moze się uda .Chyba koźlę. Dziękuję za podpowiedź. Znam te kiełbaski https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Października 2015 OPAweljack, tam ten kawalek gdzie masz zebra, wyjmij delikatnie mieso , aby byl ladny jeden plat. JA robilam z cieleciny, ale podejrzewam ze kozie mieso tez bedzie smaczne. Pozniej faszerowalam ,oczywiscie peklowane wszystko i wedzilam. BArdzo smaczna delikatka wedlina byla. Tutaj masz zdjecie w moim temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-23 Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Października 2015 OPAweljack, tam ten kawalek gdzie masz zebra, wyjmij delikatnie mieso ,Fajny pomysł, dziękuję ale wydaje mi się, że tu prawie mięsa nie ma, chyba upiekę je w całości, jak większość. Comber też malutki, myślalem, że coś uwędzę ale "polędwiczki" mniejsze niż jagnięce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Października 2015 Wiesz, kiedy ja zdjemowalam mieso z kosci, tez tak wygladalo, jakby bylo przezroczyste, a jednak dosc ciekawie wyszla ta rolada, dlatego namawiam Ciebie na nia. Oj a poledwiczka to taka malutka byla, jednak kiedy doszlo mieso mielone i wszystko do kupy sie zebralo , to i wyglad i smak dobry byl. NAsza cielecina na prawde jest mloda, no a co za tym idzie bardzo male porcje. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Października 2015 Ja robiłam coś podobnego z warchlaka tzn "pozyskałam" polędwice z boczkiem a potem zrobiłam z tego roladę ale Twój kawałek jest mniejszy więc nie wiem czy tak co się uda https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7629-chudziaka-groch-z-kapusta-na-wedzonce/page-4?do=findComment&comment=278788 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Października 2015 U mnie maciupkie wszystkie kawałki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-449286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Od jakiegoś czasu kupuję w Makro niemieckie polędwiczki w cenie okolo 21 zł o wadze pomiędzy 800 - 1400 g. Polskie obrobione sa po 26-27 złotych i ważą 250-300 g. Po obrobieniu 10 sztuk mam 4,1 kg całych polędwiczek, 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp. Edytowane 23 Lutego 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 23 Lutego 2016 Polędwiczki takie po 200g kupuję po 15 zeta w ubojni , to są same "dupki" - odcięta grubsza część od polędwiczki Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Lutego 2016 Polędwiczki Polskie 250-300g - z tucznika 100-110kg.Polędwiczki w Makro niemieckie waga 800-1400g.I tu nasunęło mi się pytanie - po ilu miotach wydanych na świat jest maciora od tych polędwiczek 800g, a po ilu ta z polędwiczką 1400g?Ile waży orientacyjnie pierwsza przy uboju, ile druga?Skąd pozorna taniość tego produktu w Makro? Proszę o poważne potraktowanie pytań i rzeczowe odpowiedzi, nie zadałem ich w temacie "głupie pytania" . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Lutego 2016 Polędwiczki Polskie 250-300g - z tucznika 100-110kg.po obrobieniu Polędwiczki w Makro niemieckie waga 800-1400g.Przed obrobieniem Po obrobieniu 10 sztuk mam 4,1 kg całych polędwiczek, 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp.więc po około 400 g Ile waży orientacyjnie pierwsza przy uboju, ile druga?To pytanie chyba do hodowcy? Skąd pozorna taniość tego produktu w Makro? To pytanie do Makro a czy pozorna? 4 kg polędwiczek po 27 to 108 zł plus drobny odrzut jeszcze 4 kg polędwiczek po 21 to 84 plus 3,7 kg mięsa na gulasz i 2,4 kg IV wp. Proszę o poważne potraktowanie pytań i rzeczowe odpowiedzi, nie zadałem ich w temacie "głupie pytania" .Traktuję poważnie Twoje pytania tylko one są nie do mnie. To informacja, ktoś będzie chciał to pojedzie do makro a jak nie to nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Lutego 2016 W Lidlu polędwiczki polskie obrobione w stałęj cenie 25 zł, często gęsto są w promocji po 19... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Lutego 2016 U nas dunskie poledwiczki sa o wadze ok 05-0.6 kg..ceny zroznicowane od 50 sek wzwyz.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-479143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Poproszę o pomoc w rozszyfrowaniu. mlecz od wieprza drobno usiekany a drugie to podozorze Oba znaczenia pochodzą z dawnej książki. Edytowane 2 Października 2017 przez Bee Gees Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 2 Października 2017 Pawel czy nie chodzi tu " mlecz od wieprza " o szpik? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Moim zdaniem mlecz to po prostu szpik .... synonimem są amoretki wołoweA podozorze to chyba kawałek podgardla. Edytowane 2 Października 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Października 2017 mlecz od wieprza drobno usiekany postawiłbym na rdzeń kręgowy.Cóż," podozorze" to, chyba podgardle. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Października 2017 A może ma to związek z tym - Bikont o grasicy: https://www.wprost.pl/42312/Bikont-do-Maklowicza-Maklowicz-do-Bikonta-Gruczoly-na-stoly Kuchnia mieszczańska z Ćwierczakiewiczową na czele używała pojęcia "mleczko cielęce". Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Dawno temu moja babcia mowila do mnie tak - Ty maly czarcie osemlany, przestan brykac bo sobie mlecz zerwiesz......mlecz - rdzen kregowyozor =jezor = jezyk - czyli pogardle z blonami podjezykowymi - Babcia mowila - "mielesz tym ozorem jak diabel zarnami" . - Moje typy Edytowane 2 Października 2017 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Przepis jest na kiszkę z wątroby, więc być może to ten rdzeń, natomiast podozorze, też mi przyszło głowy podgardle, tyle że w kolejnym przepisie użyte jest słowo podgardle, więc wynikałoby z tego, że to coś innego i stąd moje pytanie. Ale może to też podwójne nazewnictwo? Edytowane 3 Października 2017 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10610-rozbi%C3%B3r-mi%C4%99s-klasyfikacja/page/2/#findComment-569642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.