miro Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Maja 2015 Nie dawałaś papryki lub czegoś podobnego ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmarcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Maja 2015 tak, jest papryka. Ale za pierwszym razem też dodałem paprykę i zalewa nie była taka mętna.Dowiedziałem się że trzeba włożyć palec i spróbować jeżeli ze smakiem będzie coś nie tak , należy odrazu umyć mięso i wymienić zalewę.Jeżeli zalewa nie posiada niepokojącego smaku nie trzeba wymieniać ...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Maja 2015 tak, jest papryka. Ale za pierwszym razem też dodałem paprykę i zalewa nie była taka mętna Robisz mięso na wędzonki czy na grilla? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmarcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Maja 2015 na wędzonki .... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Maja 2015 tak, jest papryka. Stąd ta "mętność" Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmarcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Maja 2015 wielkie dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Maja 2015 tak, jest papryka. No to trzeba było tak od razu.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmarcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Maja 2015 masakra :-)jeszcze raz dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Maja 2015 Mnie też się zdarzyło mętnienie (bez zmiany zapachu) solanki.Następowało to przy przedłużonym peklowaniu (po 10 dniach).Myślę,że jest to spowodowane rozpadem białka.Maceracja zewnętrzych włókien mięśniowych.Jeżeli dodaję zioła do solanki,to najpierw je gotuję w wodzie a potem schłodzone wlewam do solanki.Chodzi o bezpieczeństwo bakteriologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 13 Maja 2015 Jeżeli dodaję zioła do solanki,to najpierw je gotuję w wodzie a potem schłodzone wlewam do solanki.Chodzi o bezpieczeństwo bakteriologiczne. @wmarcin,I to sobie dobrze zapamiętaj.Najlepiej peklować bez żadnych dodatków, ponieważ bardzo często są skażone bakteriami i grzybami. Dowiedziałem się że trzeba włożyć palec i spróbować Palec wkładamy po wyparzeniu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmarcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Maja 2015 hmmm, wolałbym bez parzenia, bo już nic nie będzie z wkładnia i próbowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10753-m%C4%99tna-solanka-a-rodzaj-peklowanego-mi%C4%99sa/page/2/#findComment-424967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.