bilu72 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Małe co nieco na Święta Wielkanocne. Edytowane 25 Marca 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 25 Marca 2016 Małe co nieco na Święta Wielkanocne. Dla całej "wioski" Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru77 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 25 Marca 2016 Super ,to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 25 Marca 2016 Małe co nieco na Święta Wielkanocne. No tak na śniadanko Wielkanocne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 25 Marca 2016 Pięknie to wszystko wygląda, ilość powalająca tak jak asortyment, idealnie uwędzone.Szynki, boczki, biała, kabanosy, salceson, chyba lisiecka i jakby jeszcze myśliwska. Gratulacje. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 25 Marca 2016 Pięknie to wszystko wygląda, ilość powalająca tak jak asortyment, idealnie uwędzone.Szynki, boczki, biała, kabanosy, salceson, chyba lisiecka i jakby jeszcze myśliwska. Gratulacje.Białej nie było tylko koszyczkowa która wygląda jak myśliwska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 25 Marca 2016 Koszyczkowa Fajowska. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 25 Marca 2016 Białej nie było tylko koszyczkowa która wygląda jak myśliwska Koszyczkowa, nazwa mi sie podoba. JA daje slaska do koszyczka, amogla przeciez zrobic koszyczkowa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-487698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Mój pierwszy sernik.pierwsza galaretka okazała się za płynna a na dodatek wylałem na lekko ciepłe ciasto zrobiłem drugą i wszystko wyszło nie najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Powinien być zakaz publikowania takich smakowitości. . Na dodatek tak wykonanych. Super Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 pierwsza galaretka okazała się za płynna a na dodatek wylałem na lekko ciepłe ciasto Widzę ,że liście palmy zrobiłeś z kiwi. Tego owocu nie powinno się dawać do galaretek,ponieważ zawiera enzymy z grupy peptydaz ,które powodują rozkład białek . Dlatego być może Twoja galaretka nie była doskonała. Poza tym bardzo fajny pomysł i wykonanie Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 bilu :clap: wszystkie pysznosci :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 no super sernik! nie moge otwierac tego watku przy moim TZ bo zaraz bedzie chcial Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 pierwsza galaretka okazała się za płynna a na dodatek wylałem na lekko ciepłe ciasto Widzę ,że liście palmy zrobiłeś z kiwi. Tego owocu nie powinno się dawać do galaretek,ponieważ zawiera enzymy z grupy peptydaz ,które powodują rozkład białek . Dlatego być może Twoja galaretka nie była doskonała. Poza tym bardzo fajny pomysł i wykonanie Pisało o tym na opakowaniu ale głównym powodem była za rzadka galaretka oraz jeszcze ciepły sernik,ale w ostatniej chwili uratowała całą sytuację nasza koleżanka Anuś która podpowiedziała mi jak powinna wyglądać konsystencja galaretki podczas zalewania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 A ja jesli moge to podpowiem cos jeszcze .Jesli nie chcesz miec grubej galaretki na owocach a zalezy ci tylko zeby owoce ladnie sie prezentowaly ,byly blyszczace ,wystarczy galaretke rozpuscic w ok 1/3 plynu co powinno byc ,owoce musza byc schlodzone i wystarczy przesmarowac je silikonowym pedzelkiem zanuzonym w galaretce i wstawic do lodowki ,proces mozna jeszcze raz powtorzyc po zastygnieciu pierwszej warstwy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Na kiwi i ananasa w galaretce jest kilka patentów ... można blanszować przed zalaniem we wrzątku, zalewać galaretką ale już taką "pół-płynną" albo użyć agaru Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 albo uzywac syropu cukrowego gotowanego z pektyna ..a wtedy to juz nic nie plynie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Na kiwi i ananasa w galaretce jest kilka patentów ... można blanszować przed zalaniem we wrzątku, zalewać galaretką ale już taką "pół-płynną" albo użyć agaru Użyłem do Spaghetti z zielonej herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-489455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Rafaelówka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Składniki jakoś mogę dojrzeć http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif ale proporcji i sposobu wykonania nie widzę więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące tej nalewki elegancko wyglądają te kieliszki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące tej nalewki Ja też bym prosił.. bo moja Małżowina to może za rafaello "zabić".... więc podejrzewam że w takim wydaniu by jej bardzo smakowało... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Składniki jakoś mogę dojrzeć http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif ale proporcji i sposobu wykonania nie widzę więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące tej nalewki elegancko wyglądają te kieliszki więc proszę o wszystkie szczegóły dotyczące tej nalewkiJa też bym prosił.. bo moja Małżowina to może za rafaello "zabić".... więc podejrzewam że w takim wydaniu by jej bardzo smakowało... Zalałem Raffaello mlekiem i śmietanką z dodatkiem cukru oraz alkoholu i całość zblendowałem. Składniki; - Raffaello (15 szt)- 300 ml mleka- 70 g cukru- 250 ml smietanki- 300 ml wódki Należy pamiętać aby nie przetrzymywać likieru w lodówce.Jego skład na to nie pozwala.Głównym składnikiem jest Raffaello które należy zblendować z mlekiem i cukrem,następnie dodać śmietankę oraz wódkę i dokładnie wymieszać.Kieliszek do drinków należy zamoczyć w mleku a następnie włożyć do wiórków kokosowych.Likier można podawać z lodem.Co do alkoholu proponuję zacząć od 200 ml i w miarę gustu zwiększać ilość.Likier nie nadaje się do dłuższego przetrzymywania.Wszelkie modyfikacje mile widziane, proszę opisać w tym temacieSmacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-492416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dziękuję bardzo w imieniu mojej Małżowiny ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-493445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 I ja dziękuję za przepis będzie testowany, jak tylko czasu wolnego troszkę znajdę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-493499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Nowalijkowy ogórek małosolny Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/page/7/#findComment-493500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.