Gonzo Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Listopada 2008 Witam. Tak Wam pozazdrościłem kurczaka, że pierwszy raz w życiu odważyłem się wytrybować kurczaka z kości i po zmieleniu łopatki z karkówką pół na pół, doprawieniu, nadziałem i upiekłem.Wiem, że nie wysiliłem się na farsz do nadziania kurczaka ale jak wspomniałem był to mój pierwszy raz i nie wiedziałem jak wyjdzie "eksperyment" . Nie jest źle, teraz można trochę "powydziwiać" :grin: Kurczak jeszcze ciepły jak go kroiłem - tzn. nie na tyle ciepły żeby uciekł :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
italodisco Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zastanawia mnie czy stosuje się to danie jako pieczeń na gorąco czy jako wędlina na zimno?? Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 4 Listopada 2008 Raczej na zimno pokrojony w plastry . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zastanawia mnie czy stosuje się to danie jako pieczeń na gorąco czy jako wędlina na zimno?? Wedle życzenia, można tak i tak. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 4 Listopada 2008 Jadłam i na ciepło i na zimno. Bardzo dobre . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zastanawia mnie czy stosuje się to danie jako pieczeń na gorąco czy jako wędlina na zimno??Pokrojony w grube plastry i odgrzany w sosie w którym się piekł jest doskonały jako mięsko obiadowe Natomiast krojony w cienkie plasterki nadaje się do kanapek jako "wędlina" Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Listopada 2008 ...odgrzany w sosie w którym się piekł jest doskonały jako mięsko obiadowe ... krojony w cienkie plasterki nadaje się do kanapek jako "wędlina" Potwierdzam. Robiłem go już 3x i za każdym razem ochom i achom pod adresem autora przepisu, tj. DZIADKA oczywiście, nie było końca (a przy okazji i ja urosłem w dumę). Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-44960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 10 Listopada 2008 Kurczak wykonany wspólnymi siłami z babcią . Moja robota to wyjęcie kości ( babcia też umie ) i robienie zdjęć. Co dodawała to nie wiem. ale jest smaczny i od razu po przechłodzeniu połowa wyfrunęła do wnuczków . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-45411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Ja też pokusiłem się o takiego kurczaka ,ale muszę szczerze przyznać ,że mnie nie zachwycił.Do farszu z udźca indyczego dodałem kurzą watróbkę a z przypraw sól ,pieprz, i gałkę.Myślę ,że jak by dodać majeranek to było by lepsze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 muszę szczerze przyznać ,że mnie nie zachwycił.Proponuję abyś zrobił farsz z z udek kurczaka, wątróbki i natki pietruszki - taki "podstawowy" farsz, a potem szukaj Swojego smaku :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Niestety nie toleruję natki i to od najmłodszych lat. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Niestety nie toleruję natkiTo z powodzeniem można ją zastąpić koperkiem ( ja mam zamrożone sporo i właśnie stosuje go m.in do różnych farszów ),chyba ,że też Ci nie podchodzi. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Koperek i owszem.Skorzystałem z przepisu na szyję nadziewaną gęsią z 1958r.Tam była cielęcina i myślę ,że zamiast farszu z drobiu lepszy będzie z cielęciny bo pamiętam ten smak jak moja Mama to robiła. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 jakiś czas temu oglądałem na discovery (nie pamiętam czy był to Anthony Bourdain, czy Andrew Zimmern) jak robili kurczako, kaczko indyka, tzn wszystkie trzy ptaki wytrybowano, nadziano jakimś farszem kurczaka, tym kurczakiem nadziano kaczkę, a później tym mięchem nadziano indyka :shock: :shock: :shock: jedyne co znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 robili kurczako, kaczko indykato się nazywa turducken :wink: pozdrawiam Ps Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Samo wyjmowanie kości nie jest nowościąTak, ja wiem że nie jest nowością ale nigdy nie odważyłam się tego zrobić. Muszę jednak spróbować, koniecznie.Farsz, to rzecz gustu. Ja na święta robiłam gęś i kaczkę faszerowaną, obie z innym nadzieniem. Kaczka super :thumbsup: a gęś będzie degustowana jutro, gdy będzie nas w domu więcej ,zobaczymy.Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-108055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Pokusiłem się o wykonanie kurczaczka faszerowanego z przepisu Dziadka z tym, że dodałem jako nadzienie łopatkę z natką pietruszki a nie drób. Konsumpcja na zimno jako wędlinka na kanapeczki Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-173038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangur00 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 tylko jak wytrybować wszystkie kości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 tylko jak wytrybować wszystkie kościPoszukaj w sieci filmików pt. "luzowanie kaczki" -jest ich sporo, kurczaka robi się tak samo. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 tylko jak wytrybować wszystkie kości Masz wszystko na pierwszej stronie.Kości udek i skrzydeł zostawiasz.Nożem ciąć jak nabliżej kości, zwłaszcza od grzbietu gdzie praktycznie skóra połączona z kością. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Taki kurczak jest rewelacyjny , często go robię , można go podawać na ciepło lub na zimno :thumbsup: U mnie podstawą farszu jest mięsko mielone a dodatki to płatki migdałów , rodzynki , śliwka suszona , morela suszona , pieprz zielony marynowany , pomidory suszone , pieczarki .Mój ulubiony to z migdałami i rodzynkami . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 U mnie podstawą farszu jest mięsko mielone a dodatki to płatki migdałów , rodzynki , śliwka suszona , morela suszona , pieprz zielony marynowany , pomidory suszone , pieczarki . Mój ulubiony to z migdałami i rodzynkami .Hanuś, nawet jakbyś miała login BabaJaga czy co tam to po upodobaniach kulinarnych od karu widać że Kaszubka :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 to je onono proszę , po kuligu zaczął godke jak kaszuba :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1088-kurczak-bk-nadziewany/page/4/#findComment-279400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.