Mesch Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chudziutka - mojej by pasowała, bo ona zawsze: " chudziutkie zrób i chudziutkie zrób" .Musisz jak Dziadek kombinować, tłuste drobno zmielić i nie będzie tłustego, w parówkach tez nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Ha Ha - nie robisz dziczyzny ?Jeszcze nie zdążyłem . Ale będzie - "cóż tak pięknie rozbiło tą dziczyznę"- pyta gość w knajpiekelner odpowiada - "chłodnica od TIR-a" sorki, ale mi się skojarzyło A tłuste " przemycę" Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Jeszcze nie zdążyłem . Ale będzie sprawdź kursy - październik - DZICZYZNA Namawiam - naprawdę warto - sam byłem i teraz się zapisałem - i dziwię sie że jeszcze nie ma full zapisów Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ładny kolorek Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Mesch, dobrze sobie poczynasz, trzymaj tak dalej, ale poczytaj też o Aluminium i temperaturze, bo widzę, że używasz takich tacek. Pozdrowionka Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 ale poczytaj też o Aluminium i temperaturze, bo widzę, że używasz takich tacek.Poczytałem coś na ten temat i się zgodzę z tobą, zmienię to, dzięki. Pochwale się jeszcze moimi kiełbasami z dzika Wzorowałem się na przepisem Arkadiusza na kiełbasę szeroką i a'la bielska ze strony głównej, do bielskiej użyłem mniejszego kalibru osłonek, nic nie kutrowalem bo używam zemlera 5. nad dziurkami muszę jeszcze popracować Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ladny kolor i przekroj,tymi mini dziurkami bym sie nie przejmowal.W mojej kielbasie to dopiero byly "dziurki" Pzdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ładna kiełbaska, a tymi dziurkami jak mówi przedmówca się nie przejmuj, następnym razem będzie lepiej.Wiesz, że mistrz się nie rodzi.. tylko rośnie w siłę z nabywaniem praktyki..Pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dziękuje za dobre słowo. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Żeberka i polędwica to na grill i się zastanawiam nad łopatką czy nie grillować coś w stylu slow roasted pork.Żeberka odradzam, są za chude. Niedawno grillowałam żeberka z młodego dzika, po pięciodniowym marynowaniu z alkoholem i po wstepnej obróbce cieplnej (duszeniu)Mimo tego wyszły żujki. Smaczne ale twardawe i suchawe.Dzik był z gatunku przelatków, mięso przeszło przez zamrażarkę.Łopatka z dzika w ogóle się IMO na grilla nie nadaje.U zwierząt lesnych są to mięśnie mocno pracujace co przekłada się na ich strukturę.Aktualnie przygotowuję łopatkę z tego samego dzika do pieczenia/duszenia.Jest w marynacie już trzy dni ale dam jej jeszcze następne dwa.Te mięsa trudno kruszeją. Chyba, żeby zastosować jakiś enzym proteolityczny. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ja z dziczyzny to na grilla robię wyłącznie szaszłyki , przekładając mięso dzicze ( oczywiście wcześniej zamarynowane) boczkiem i cebulą. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 OK, ja zamroziłem żeberka, polędwicę i polędwiczki.Kiełbasa ze świeżego dzika po czterech dniach chłodni wyszła bardzo bardzo (Dzik był 36 kilo bez głowy i skóry) Ja szaszłyki robię z polędwiczek przekładając boczkiem, papryka i cebula A żeberka są z cukier bastard, sola , pieprz , proszek cebulowy , czosnkowy i papryka zawijane w Alu folie albo większy porodzisz z przykrywka żeby żeberka się dusiły we własnym soku ( 180C ) { w grillu nie możne być nad ogniem czyli duży grill, ja mam z pięcioma palnikami i są tylko dwa zewnętrzne aan } przez 3/3,5 godz. po tym wyjmuje je i smaruje terijaki / chilli sous i podpiekam. Niema wyjścia żeby się nie rozpadały. Panie i panowie ja spróbuje się zjawić w Napoleonowie bo kurde mnie szlak trafi, nie pasuje mi ale teraz albo nigdy, to jest dla mnie 1250 kilometrów w jedna stronę, żyje się raz a okazja jak znalazł. Jeszcze nic nie obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Bedzie super jak dotrzesz zapraszamy!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ze będzie super to nie mam wo gule wątpliwości i dlatego chciałbym być z wami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 No to dawaj ! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Parę rzeczy muszę uregulować i jak auto nie padnie to naprawdę chce się zjawić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Bedzie super! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Czekamy na Ciebie Kolego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Już się boje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Strach ma wielkie oczy. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Strach ma wielkie oczy.Kiedyś musi być ten pierwszy raz, mam nadzieje ze się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Czekamy na Ciebie z chlebem i solą. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-561958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Żeberka i polędwica to na grill i się zastanawiam nad łopatką czy nie grillować coś w stylu slow roasted pork.Żeberka odradzam, są za chude. Niedawno grillowałam żeberka z młodego dzika, po pięciodniowym marynowaniu z alkoholem i po wstepnej obróbce cieplnej (duszeniu)Mimo tego wyszły żujki. Smaczne ale twardawe i suchawe.Dzik był z gatunku przelatków, mięso przeszło przez zamrażarkę.Łopatka z dzika w ogóle się IMO na grilla nie nadaje.Wczoraj zrobiłem żeberka z dzika i się balem ze będą suche ale na szczęście się rozpadały jak każde inne, bardzo smaczne. nierobieniem zdjęć bo było za parę ludzi u mnie i zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-562595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 na szczęście się rozpadały jak każde inne To jak je przygotowywałeś?A co z błonami miedzymięśniowymi?Mój dzik był ok. 40kg z głową. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-562632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 To jak je przygotowywałeś?A co z błonami miedzymięśniowymi?Mój dzik był ok. 40kg z głową. A żeberka są z cukier bastard, sola , pieprz , proszek cebulowy , czosnkowy i papryka zawijane w Alu folie albo większy porodzisz z przykrywka żeby żeberka się dusiły we własnym soku ( 180C ) { w grillu nie możne być nad ogniem czyli duży grill, ja mam z pięcioma palnikami i są tylko dwa zewnętrzne aan } przez 3/3,5 godz. po tym wyjmuje je i smaruje terijaki / chilli sous i podpiekam. Niema wyjścia żeby się nie rozpadały.Dzik był 36 kg bez głowy i skóry.Ważne jest usuniecie błony brzusznej/ membrany https://youtu.be/I-RL_f8qdJEhttps://youtu.be/fS_fl3iv0dIna grillu tak robię i ostatnie podpiekanie bez blachy, trzeba uważać bo żeberka się naprawdę rozpadają. ja używam sosu teriyaki i sweet chilli Warte spróbowania Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/8/#findComment-562660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.