Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Lutego 2015 Dla przypomnienia - książka została wydana w 1973 r. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Lutego 2015 Mirku dzięki za przepisik Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Ale się przyczepię ... to ten schabowy w końcu z kością , czy bez ..? Edytowane 5 Lutego 2015 przez Einshell Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja to pamietam ze PRL-ski schabowy zawsze byl najlepszy z kostka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Lutego 2015 W przepisach brak ilosci soli - z doświadczenia Babci wynika że ilość soli 12-13 g na 1 kg gotowej wymieszanej masy jest ilościa akuratnąJako słonolubnemu, to Ci DZIADKU chyba babcia zmniejsza po kryjomu ilość soli. Ja przetestowałem mielonego z 15 gramami i 2 g pieprzu na kilogram. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 5 Lutego 2015 Kotlet schabowy: Dzięki.Jedyną innowacją dla mnie w tym przepisie jest mleko, ale to pewnie z oszczędności na jajkach dane Spróbuje tak zrobić i podzielę się wrażeniami. Natomiast w kotlecie mielonym jest dla mnie nowością podsmażana cebula, ja zawsze dodaje surową drobno posiekaną.Też wypróbuję. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 5 Lutego 2015 Kotlet schabowy:Dzięki.Jedyną innowacją dla mnie w tym przepisie jest mleko, ale to pewnie z oszczędności na jajkach dane Spróbuje tak zrobić i podzielę się wrażeniami. Natomiast w kotlecie mielonym jest dla mnie nowością podsmażana cebula, ja zawsze dodaje surową drobno posiekaną.Też wypróbuję.Właśnie ostatnio oglądałem program nie pamietam czy z Okrasa czy Jakubiakiem i mówił że do surowego mięsa zawsze cebula podsmazona. Zwróciłem na to uwagę bo sam wcześniej dawałem surową. Oczywiście cebula ostygnięta. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Lutego 2015 Bardzo fajna pozycja, dobrze by bylo miec cos takiego na wlasnosc, Maxell sproboj cos z tym zrobic.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Lutego 2015 Natomiast w kotlecie mielonym jest dla mnie nowością podsmażana cebula, ja zawsze dodaje surową drobno posiekaną. Cebula ma byc tylko spocona, taka szklista nie przypalona ,pamietaj. Ja do dzisiaj tak robie, nawet nie wiemajakby smakowaly kotlety mielone z surowa cebula Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Lutego 2015 nawet nie wiemajakby smakowaly kotlety mielone z surowa cebula Nic straconego tylko pamiętaj musisz ja drobno posiekać _nożem_, mi smakują że akurat trafiamy na dobre tematy? Ale nie dla obrońcy czystości politycznej Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 5 Lutego 2015 Wracamy do tematu. Obiecane sosy: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 5 Lutego 2015 Wracamy do tematu Tak jest Panie Kierowniku Obiecane sosy: No proszę doczytałem, że margaryna jest beee "Przepis podstawowy,margaryna+..." , " Przepis diet. masło+"A od nastu już lat wciskają nam ze szkiełka, głośniczka, papierka, że to właśnie margaryna jest zdrowa!!!Jak dobrze, że wiem o tym, że telewizja i .... kłamie Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 5 Lutego 2015 Margarynę możesz z powodzeniem zastąpić masłem, "coby" się więcej nie stresować. . Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ależ ja się nie stresuję, margarynę używam tylko do pieczenia ciast i to nie zawsze.Choć był czas, kiedy przeszedłem na swój garnuszek i akurat pracowałem w piekarni, że margarynę z deputatu miałem do chlebusia Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Lutego 2015 Na margarynie smaze mieska tylko z przeznaczeniem na sos.. (Baza sosu)Oraz np. pieczarki i ryby..Warzywa tylko na masle..Kotlety na oleju.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Lutego 2015 Na margarynie smaze mieska tylko z przeznaczeniem na sos.. (Baza sosu) Ja używam olej, lub smalec, czasem oliwa pieczarki Tylko na maśle inny tłuszcz to profanacja smaku. ryby olej, masło lub masło 60% + olej 40% Warzywa tylko na masle.. U mnie oprócz masła jest jeszcze oliwa. Kotlety na oleju Smalec, olej a czasem dodam troszkę masła do oleju pod koniec smażenia. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Lutego 2015 Tylko na maśle inny tłuszcz to profanacja smaku. Masleko ma troche za niska temp. smazenia i sie szybko "pali" a na dobrej margarynce mozna troszke wiecej grzybki podsmazyc.Uwielbiam "pieczarki saute" ktore sie lciut wiecej podsmaza. Moze Hektorze pamietasz takie grzybki..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja nie mam problemu z podsmażaniem pieczarek od duszenia do złotobrązowego koloru, zawsze na maśle. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-402915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 7 Lutego 2015 Specjalnie dla Dyzia: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-403357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 17 Października 2015 Specjalnie dla Dyzia: Dżisus!!! Aż mnie się w kolanach miękko zrobiło i oczy nabiegły mgłą i zaczęły sie pocić.Przeoczyłem ten post z lutego.Zgrzeszyłem.Dzięki bardzo. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 17 Października 2015 Dobrze że dałem linka w innym temacie Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 17 Października 2015 Dobrze że dałem linka w innym temacie Bardzo dobrze! Również dziękuję. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 17 Października 2015 Dobrze że dałem linka w innym temacie Tapniete z GT-I9500I za to chwala Ci Bracie... ------------------------------------------------ Tu w nagrode masz szczyt techniki czasow PRL-u..Pamietasz jeszcze, dlaczego tak to nazywali..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mani3k Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Obecnie jestem cały czas w domu.Mogę zająć sie OCR-em. Szukałem tej pozycji by ją zakupic ,lecz nigdzie jej nie widać.Maxell jeśli możesz to podeślij fragment w skanach, efekty pracy nad nim prześle Tobie do oceny i weryfikacji. Cóż to moje oczy widzą? Toż to ulubiony napój mojego dziadka. Jak to zawsze mawiał " Jak ona kosi".Po paru sztukach faktycznie i jego i ojca zcinało z nóg. Edytowane 17 Października 2015 przez mani3k Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Oczywiscie że pamiętam ... do pary brakujev"Bizona" ... Swoją drogą to wcale nie była zła wódka ... PsPoproszę moderację o nagrodę ... może "złota łopata" za odkoponie starego dorego tematu Tapniete z GT-I9500 Edytowane 17 Października 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11050-czy-nas-jeszcze-pami%C4%99tasz-smaki-prl-u/page/2/#findComment-450729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.