Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież palisz żeby uzyskać temperaturę.Nie będziesz chyba piekł w ogniu tylko w ogrzanym powietrzu.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644059
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Nie będzie przypalona (tak na czarno) ?

Jak będziesz piekł w temo. 180st. C to po pewnym czasie mięso się przypali.

 Pomyśl, w jakich temperaturach pieczesz w piekarniku elektrycznym.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644085
Udostępnij na innych stronach

Będę starał się utrzymać 90°C max, a grube drewno dajecie do podpiekania czy cieńsze ? Takie jak do puszczania dymu ?

 

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644097
Udostępnij na innych stronach

Grube

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644098
Udostępnij na innych stronach

 

 

a grube drewno dajecie do podpiekania czy cieńsze ?

Takie, aby szybko podnieść temperaturę do wymaganej.

Dla mnie jest to suche, niezbyt grube. Zapala się płomieniem i temperatura szybko skacze.

Przy podpiekaniu grubszych kawałków sprawdzą się większe kawałki. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644107
Udostępnij na innych stronach

Tak mniej więcej wyglądało to u mnie. Wszystkie klapy poza jedną pozamykane.

Kiełbasa wygląda tak.fdc0b0e90d209363875bde1c391c2e24.jpg6b09112f6ca2b972e38106def019e6cc.jpg

 

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11314-jak-w%C4%99dzi%C4%87-pytania-i-porady/page/12/#findComment-644187
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.