EAnna Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Maja 2015 o czasie obróbki pisałem wczesniej,to jest wazne,bo jak za długo to po ..ptakach,, będą twarde Jak się dopuści do ścięcia kolagenu to potem trzeba dusić te nerki 3-4 godziny. Jednak nigdy już nie będą tak delikatne jak te z "oszczędnej" obróbki termicznej. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Uwaga: należy bardzo uważać z obróbką cieplną .Jak się duszą to ja nie odchodzę od kuchni i pilnuje, żeby ich nie przedusić bo później będą twarde, suche i niezjadliwe. Edytowane 23 Maja 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Maja 2015 Witajcie, podam swoją wersję nerek wieprzowych tak jak robię do spożyciaPo opłukaniu kroję końcówki na plastry a resztę po wycięciu żyłek i chyba ścięgienwygniatam w zimniej wodzie i kroję na kostkę,tak przygotowane nerki wrzucam na cebulę zeszkloną oczywiście na smalcuteraz dusze je pod przykryciem do miękkości, solę i dobrze pieprze do smaku, do smaku musi być dodana przyprawa maggirozprowadzam łyzkę maki do zagęstniejsza sosuPodaję z utłuczonymi ziemniakami i z kiszoną kapustą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Maja 2015 dusze je pod przykryciem do miękkości Można wiedzieć jak długo? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Maja 2015 Cynaderki dobrze zrobione są przepyszne a przepisy tu podane napewno wypróbuję bo zawsze gotowałem minimum trzy-krotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Maja 2015 Witam, odpowiadam EAnna pewnie to trwa około 2 godzin, mają być kruchezapomniałem napisać że po płukaniu w zimnej wodzie nerki są sparzane, cały wic polega na tymże zachowują swój charakterystyczny posmak taki jak lubię.Robię je raz dwa razy w roku szczególniew okresie jesienno -zimowym bo mogę wtedy wynieść potrawę na balkon i przez kilka dni odgrzewać jetak jak to robi się z bigosem,co dzień sa lepszeGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Maja 2015 Jeżeli nie wykroisz miedniczek nerkowych,cynaderki będą zalatywać moczem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Maja 2015 ....nie wykrawam również ja , a cynaderki wcale nie zalatują moczem... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Maja 2015 ....nie wykrawam również ja , a cynaderki wcale nie zalatują moczem...To zależy czym przepijasz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11625-gulasz-z-nerek-i-nie-tylko/page/2/#findComment-426907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.