Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

powinno się peklować na sucho (potem płukanie i gotowanie), podziel mięso od razu na docelowe kawałki - wtedy peklowanie 24godzinne na pewno będzie właściwe...

ja bym też nieco zwiększył ilość peklosoli - potem i tak trzeba dosalać .. można też nieco wymoczyc

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88903
Udostępnij na innych stronach

Dzięki.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88904
Udostępnij na innych stronach

nie ma sprawy sąsiedzie :wink: ,

oczywiście chciałbym tu zaznaczyć że teoria swoje a praktyka swoje :lol: - ja na "Włoski" pekluję na mokro całe głowy , a zamiast wołowych golonki :cool: i jest cacy :grin:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88912
Udostępnij na innych stronach

A właśnie dlaczego na salceson mówi się CWANIAK???

Pzdr.Wosiu

Głęboka komuna, w sklepie mięsnym niewielki wybór.

Facet patrzy na lodówkę - a tam tylko salceson.

Podchodzi do lady i do ekspedientki mówi:

- Pani da pół kilo tego cwaniaka.

Ekspedientka - Dlaczego cwaniaka?

Klient - Bo nie dał się wywieżć do ruskich.

Ubek z kolejki - Obywatelu, macie coś do Rosjan?

Klient - A co, nie należy im się?

 

 

W takiej wersji słyszałem to w domu.

pozdrawiam

Wojtek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88914
Udostępnij na innych stronach

Zapeklowałem na mokro solanką jednodniową.Pół łebka ,chuda pachwina,ozorek i serce cielęce .Skórki też ,ale na sucho.Jutro do roboty.Zobaczyme co wyjdzie.Pozdrawiam.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88930
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim brakującym chrząstek z uszu w salcesonie mogę wspomnieć że przy ubojach gospodarczych zdarza sie że każą obciąć uszy przy czyszczeniu świniaka bo nie wieżrzą masarzom, że moga trafić do salcesonu- psy maja radochę . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88948
Udostępnij na innych stronach

Jak dla mnie , jest to smakołyk. Ostatnio na targowisku Przymorze były wędzone.

Kiedyś na imprezie w lesie był pieczony świniak i wszyscy chcieli coś od szynki a tylko ja poprosiłem o policzek z uchem i serwujący kucharz powiedział : No pan to wie co dobre :wink: Mam nadzieję , że i dla mnie wystarczy :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88949
Udostępnij na innych stronach

I tutaj ścierają się smaki jeden chce chrupać salceson inny nie, nie wybrzydzać jeść to co jest i tak z tego nie zbuduje się dobrej .... . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1165-salceson-dziadka/page/2/#findComment-88962
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.