qba-69 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Obiadowa fota Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-491551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pytanie czym nadziewales miesko? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-491574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Pytanie czym nadziewales miesko?Papryka marynowana, ogórki kiszone, ser żółty typu gouda, pieprz cytrynowy i sól morska na fileta z wierzchu. Na to panierka z mąki, jajka i bułki tartej. Wysmażone na maśle z olejem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-491727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Farsz na kiełbasę drobiową, wysmażony na masełku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-493124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 15 Maja 2016 Obiadowe pyszności. Karkówka marynowana w przyprawach, wysmażona na gorącym oleju i wypieczona pod kołderką z zeszklonej cebuli, marchewki i ziemniaków. Do tego popularna mizeria Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-496638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Maja 2016 Pieczona karkówka, marynowana w świeżo zmielonym pieprzu, soli morskiej i słodkim winie własnej produkcji. Podana z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków. Niedzielny obiadek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-497564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Kiełbaski grillowe na dzisiejszy meczyk w strefie kibica Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-502535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Kiełbaski grillowe na dzisiejszy meczyk Kolega ziezielony nazwał je golbassa Golbassa po sparzeniu 25 minut w 75 stopniach C. Tak prezentuje się wyklarowane winko z ryżu Schłodzone winko ryżowe w połączeniu z zimnym piwkiem, listkami świeżo zerwanej mięty i plasterkiem cytryny. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-504888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Super jesteś przygotowany na meczyk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-504892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Super jesteś przygotowany na meczykMiejmy nadzieję, że nasza reprezentacja też Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-504903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Brawo Qba ... wzruszon jestem, w świadomości mając, dzierżenie odpowiedzialności etykietera tego jakże wspaniałego dzieła :laugh: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-504907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 13 Lipca 2016 Dziś mnie naszło na smażone placuszki z cukinii. Starłem na grubych oczkach cukinię, marchewkę, cebulę i czosnek. Dodałem jakiejś mąki. Do tego wbiłem jajko, nasypałem soli i pieprzu. Taka mieszanina wylądowała na rozgrzanym oleju i danie gotowe Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-506603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Lipca 2016 Wczoraj były cukiniowe placuszki, a dzisiaj bób z własnej uprawy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-506697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Lipca 2016 Tak się bawi wioska Fasolka z własnej uprawy w połączeniu z wędzonym kurczakiem, dopieczonym nad żarem z owocowego drewna Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Lipca 2016 O ..i u mnie na wiosce dzisiaj fasolka. Co prawda od sąsiadki ,ale swojska . Do tego duszony udziec z indyka. "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Lipca 2016 A i u mnie fasolka swoja . Sezon fasolkowy gruntowy nastał.......:) Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Lipca 2016 A u mnie golonka w hotelu W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 20 Lipca 2016 @qba-69, zrobiles mi smaka i wczoraj tez smazylam ,tylko bez marchewki ..ale odcisnelam dobrze cukinie i masa wydala mi sie troche za sucha ..wiec pare kropelek piwka dodalam ..nie wiem czy zawdzieczajac jemu staly sie bardziej puszyste ..fotki nie ma bo nie zdazylam zrobic https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Lipca 2016 electra puszystość uzyskuje się między innymi dzięki starciu cukinii na grubych oczkach. Dodawać piwa nie próbowałem, zazwyczaj nim popijam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Lipca 2016 Tez starlam na grubych..piwo moj TZ akurat zdazyl otworzyc ..chyba nawet nie zauwazyc ze ubylo deczko https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Lipca 2016 Pani Żona miała smaka na drożdżówki Na drożdżowym cieście wylądowały: porzeczkoagrest, wiśnie i maliny. A do zimowych obiadków, zasolona sałatka do słoików. Cukinia, ogórek, cebula, marchewka, papryka czerwona i zielona.Zasłoikowana sałatka z dodatkiem czosnku, kopru, ziela, liścia i pieprzu. Widok po pasteryzacji. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Lipca 2016 A do zimowych obiadków, zasolona sałatka do słoików. A jaka robisz zalewę do tej sałatki ?? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 21 Lipca 2016 5 litrów wody 3 szklanki octu 1 kg cukru 4 łyżki soli Zagotować i zalać w słoikach gorącą zalewą, po czym pasteryzować 20 minut. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 21 Lipca 2016 Na 20 szklanek wody tylko 3 szklanki occtu ?? I czy te 4 łyżki to do zasolenia czy do zalewy a do zasolenia oddzielnie ? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 22 Lipca 2016 chudziak, octu właśnie tyle. 4 łyżki soli do zalewy, a krajankę zasolić wcześniej, z wyjątkiem marchewki, którą należy potraktować cukrem żeby zmiękła Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/2/#findComment-507687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi