Jump to content
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

A z czym ta zupa  - z makaronem ??

Tak. Pokrojona dynia ugotowana z dodatkiem wody. Jak miękka wlewam mleko, dodaję soli i pieprzu, a do tego makaron. Taką właśnie lubię :) 

Ja na końcu dodaję mleko kokosowe  a najpierw podduszam cebulkę z czosnkiem i imbirem potem dodaje pokrojoną dynie ,zalewam wodą lub bulionem . Zwykle do tego grzanki , z makaronem jeszcze nie próbowałam.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

• 1 month later...

A i u mnie wieprzowinka (golonka) pieczona z tym że nie pod kołderką a na materacyku z tych samych jarzyn :D .

Mniam goloneczka :) Smakowitości :) A robiłeś w kapuście? Jeśli tak to może podzielisz się przepisem?

W kuchni też coś się dzieje :)

Pani Żona zrobiła trochę musu jabłkowego. Wersja z cynamonem i druga z kardamonem.

post-73631-0-85513100-1474480022_thumb.jpg

Teraz tylko czekać aż ocet jabłkowy będzie gotowy :) 

post-73631-0-65313000-1474480072_thumb.jpg

Te poprzednie jabłka, to z QrQmą były, nie z kardamonem :D Pani Żona się pomyliła, jak pytałem o to ;)

Obiadowa fota :) Filet drobiowy, faszerowany duszonymi: pieczarkami, cebulą i papryką, a do tego dodany został ser żółty. Nieopodal wylegują się ziemniaczki wespół w zespół z młodą fasolką szparagową :)

post-73631-0-56275100-1474709856_thumb.jpg

Ten filet to taka "pita" :) , wygląda smakowicie.

Golonki w kapuście jeszcze nie robiłem, ale wszystko przed nami, przepis jest gdzieś na forum.

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.