qba-69 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Za namową shoutboksowych rozmówców postanowiłem udokumentować przy pomocy aparatu fotograficznego moje ostatnie wygibasy kulinarne i zaprezentować je na forum. Na pierwszy ogień krótka fotorelacja z robienia kiełbasy parzonej. Farsz już czeka.Tutaj farsz radośnie wskakuje w jelita.Batoniki przed parzeniem.Farsz z dodatkiem papryki.Tutaj oprócz papryki dodałem jeszcze żółty ser.Tak wygląda po upchnięciu w jelita.A tak wygląda po sparzeniu.Tutaj porównanie kiełbaski z papryką i bez. Pokusiłem się też o zrobienie mielonki drobiowej z kawałkami papryki w szynkowarze. Na koniec jeszcze fotka pasztetu, który jak widać znika w błyskawicznym tempie Shoutboxowym Klikaczom dziękuję za wsparcie i pozdrawiam wszystkich miłośników domowych wyrobów Edytowane 1 Lipca 2015 przez qba-69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Lipca 2015 Kiełbaski ładne , zgrabne , jak smakuja to , pasztet zrobiłes sporo tez ładnie wyglada , , te " batoniki " to parki , a jelita nie upychałeś tylko nabijałeś - ale to tak dla przypomnienia pozdrawiam Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Lipca 2015 Pierwsze koty za płoty ... PSTak z czystej ciekawości czym Ty ta mielonkę drobiową kroiłeś / rżnąłeś ... ? Dobre ostre noże to podstawa w kuchni Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Lipca 2015 Rozmach widoczny, zaangażowanie wyczuwalne, zdjęcie nr 6 można śmiało na tapetę do komóry zakwalifikować albo na avatara Wystawione wybrane wykony wyglądają wybornie, wyraźnie wykazano wyżynę wy...ędliniarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Lipca 2015 Wszystko smacznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Lipca 2015 Na pierwszy ogień krótka fotorelacja z robienia kiełbasy parzonej. tylko na drugi raz pokaż jeszcze przekrój wyrobu Pokusiłem się też o zrobienie mielonki drobiowej z kawałkami papryki w szynkowarze. Noże chyba troszkę tępe Czekamy na dalsze Twoje wyroby Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Lipca 2015 Jak widać, jestem początkującym wędliniarzem, stąd te niedokładności w nazewnictwie Przy krojeniu mielonki ręka mi drżała, na myśl o tym czy aby smakowo wyszło dobrze Na szczęście wszystkie wyroby wyszły rewelacyjne w smaku, potwierdzają to ci, którzy mieli możliwość degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Lipca 2015 Pierwsze wyroby bardzo cieszą,prawda? "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Lipca 2015 Na szczęście wszystkie wyroby wyszły rewelacyjne w smaku, potwierdzają to ci, którzy mieli możliwość degustacji I tego się trzymaj - jesteś na dobrej drodze Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Lipca 2015 Brawo :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Lipca 2015 Qba i tak trzymaj http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif. NAstepny krok to wedzone wyroby Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Lipca 2015 Qba, jak na pierwszy raz to ładny rozmach Pasztet wp robiłeś ? Czy może z królika ? MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Lipca 2015 Dziękuję za wszystkie komentarze Pierwsze wyroby bardzo cieszą,prawda? Szczególnie te udane NAstepny krok to wedzone wyroby Dopiero jak wybuduję wędzarnię. Qba, jak na pierwszy raz to ładny rozmach Pasztet wp robiłeś ? Czy może z królika ?To nie pierwsze moje wyroby, ale te jako pierwsze odważyłem się przed szanownym gremium zaprezentować Pasztet drobiowo-wieprzowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Lipca 2015 qba-69 trzymam kciuki za chęci i wykonanie.Wiem,że będzie coraz smaczniej "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 7 Lipca 2015 Kolejnym moim eksperymentem, okazała się być niezamierzona mielonka, która powstała z farszu do moich grillowych, paprykowych kiełbasek z serem. Przy nadziewaniu okazało się, że brakło mi jelita. Zostało jakieś 1 kg farszu, więc postanowiłem upchnąć go w woreczek i do szynkowara Oto efekt wizualny A tu na chlebku W smaku wyszło inne niż kiełbaski. Ser, starty na dużych oczkach, nawet dość widoczny w wyrobie. Peklowałem tylko chude mięso i widać takie ciekawie wyglądające, różowe piegi Pozdrawiam forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Lipca 2015 Tym razem z szynkowara "wyskoczyła" mielonka drobiowa z dodatkiem papryki i sera żółtego, pokrojonych w kostkę. To taka zmodyfikowana wersja poprzedniej mielonki Pozdrawiam forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Lipca 2015 Qba i znowu nóż tępy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Papryka pieczona po kaukasku (według przepisu z forum) na szybkim chlebku (przepis ze strony głównej). Poezja smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Papryka pieczona po kaukasku A już myślałam, że poszła w zapomnienie. ( https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1785-papryka-pieczona-sposobem-kaukaskim/?do=findComment&comment=40303 )To wg mnie najdoskonalszy sposób konserwowania papryki. Tak jak napisałeś: "poezja smaku".Robię co roku od prawie czterdziestu lat i zawsze jest jej za mało. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Oj, ciekawy przepis, to ja sobie juz wsadzilam na komputer i mam nadzieje, ze znajde czas na jej zrobienie. Bo sezon wekowy u nas teraz ,tylko czasu czasem brak ( i wyszlo maslo maslane ). Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 13 Lutego 2016 Tym razem paprykarz na szybko.https://www.youtube.com/watch?v=Cm_-TIFruIc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 15 Lutego 2016 Tortilla z filetem z pierski kurczaka? Nie ma sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 2 Marca 2016 Tym razem placki po węgiersku, danie odrobinę pracochłonne, choć efekt końcowy wynagradza czas poświęcony na jego przyrządzenie.https://www.youtube.com/watch?v=8jTXEFmrr0s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dzisiejszy obiad. Wątróbka duszona na smalcu, z cebulką, wcześniej moczona kilkanaście godzin w mleku. Do tego aromatycznie sparzona kasza gryczana i kiszone ogórasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Sobotni wieczór. Pszenna bułka z kminkiem, przed upieczeniem.Bułeczka po upieczeniu. W sam raz na niedzielne śniadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi