EAnna Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Września 2015 Nasz kolega Ligawa z Kanady zaprezentował w celach edukacyjnych rozbiór szynki wieprzowej.Ponieważ większość z nas wędzi na potrzeby domowe małe szyneczki, zaprezentowany sposób rozbioru będzie dla nich użyteczny.Film nakręcony przez profesjonalistę - również naszego rodaka, pasjonata wędlin domowych. Jacku, dziękuję w imieniu forowiczów, szczególnie tych początkujących. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Września 2015 Jacku, dziękuję w imieniu forowiczów, szczególnie tych początkujących. Obejrzałem z dużym zainteresowaniem.Co do rozbioru głosu nie zabieram /mnie się podobało/,ale filmik bardzo dobrze zrobiony.Oświetlenie jak trzeba,brak "pompowania"/najazdy i odjazdy kamery/ i "polewania z węża"/liczne przesuwania kamery tam i z powrotem/. Profesjonalnie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Września 2015 Wielkie dzięki Jacku za film. Odpowiednio go oznakowałem i cały temat podpiąłem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Września 2015 Obejrzałem.Robię w innej kolejności.Najpierw kości później podział na poszczególne mięśnie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Września 2015 Filmik bardzo fajnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Września 2015 Troche duzo tych odpadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Października 2015 Jest i wykrawanie baleronu Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Października 2015 Gonzo, ten film usunęliśmy na razie ze strony, gdyż zawiera błędy merytoryczne. Aktualnie jest poprawiany. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł87 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Lutego 2016 Trybowanie łopatki..brak słów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zawsze można zaprezentować lepszy. O to tutaj chodzi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonLeo007 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Listopada 2016 .....własnie, ja nigdy nie pracowałem przy tym ale mięso i skure wycinam lepiej , do śmieci wyrzucam tylko kości po ugotowanej zupie (golutkie) nawet pies nie ma co jeść - niedługo wezmę się za filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurok syn Jarka Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Listopada 2016 Paweł87 jesli do ciebie brak słów to przypatrz sie uważnie na film jeszcze raz jak ta łopatka jest odcięta od pół tuszy karkówka wraz z kością płaską gdzie po wycięciu kolega Jacek odcina część. Lopatki na kiełbasę i zostaje karkówka .Tutaj nie ma kości od karkówki tak była rozebrana ta część pozdrawiam wszystkich Cytuj Lubię te blondynki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.