Skocz do zawartości

[Film] Wykrawanie szynek


EAnna

Rekomendowane odpowiedzi

Nasz kolega  Ligawa z Kanady zaprezentował w celach edukacyjnych rozbiór szynki wieprzowej.

Ponieważ większość z nas wędzi na potrzeby domowe małe szyneczki, zaprezentowany sposób rozbioru będzie dla nich użyteczny.
Film nakręcony przez profesjonalistę - również naszego rodaka, pasjonata wędlin domowych.

 

 

Jacku, dziękuję w imieniu forowiczów, szczególnie tych początkujących.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jacku, dziękuję w imieniu forowiczów, szczególnie tych początkujących.

Obejrzałem z dużym zainteresowaniem.Co do rozbioru głosu nie zabieram /mnie się podobało/,ale filmik bardzo dobrze zrobiony.Oświetlenie jak trzeba,brak "pompowania"/najazdy i odjazdy kamery/ i "polewania z węża"/liczne przesuwania kamery tam i z powrotem/. Profesjonalnie :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Obejrzałem.Robię w innej kolejności.Najpierw kości później podział na poszczególne mięśnie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Gonzo, ten film usunęliśmy na razie ze strony, gdyż zawiera błędy merytoryczne. Aktualnie jest poprawiany.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...
Paweł87 jesli do ciebie brak słów to przypatrz sie uważnie na film jeszcze raz jak ta łopatka jest odcięta od pół tuszy karkówka wraz z kością płaską gdzie po wycięciu kolega Jacek odcina część. Lopatki na kiełbasę i zostaje karkówka .Tutaj nie ma kości od karkówki tak była rozebrana ta część pozdrawiam wszystkich
Lubię te blondynki...:D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.