piksiak Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) tusiaczek wie, co i jak, i napewno pokieruje Cię w o co chodzi w tej metodzie. Edytowane 13 Listopada 2015 przez piksiak Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Listopada 2015 A co ma Tusiaczek do metody ??? Bo nie bardzo kumam matoda jest prosta stała niska temperatura i czas ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Listopada 2015 tusiaczek wie Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Listopada 2015 Ja też czytam ... wiem do czego pijesz tylko chyba .... no właśnie chyba ... resztę sobie doczytaj między wierszami Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 13 Listopada 2015 No to wsadż do garnka z lidla i ustal stałą temperaturę roger, Ale nie ma to znaczenia więc o co kruszyć kopię Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 13 Listopada 2015 Wiesz personalne rozgrywki uskuteczniaj na PW z Tusiaczkiem jak masz kaprys i ochotę ... mnie się nie chce udowadniać oczywistosci ... Aha nie szukajcie gara z Lidla no to sprzęt do doopy ... czasu szkoda .... PsŻartowałem ... mam masę różnych sprzętów ale to jest zajebiste ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 16 Listopada 2015 Co prawda nie Lidlowski i 4L mniejszy, ale za tą kasę i emaliowany od środka. http://allegro.pl/wo...5267105726.html Cena faktycznie...urzeka....130 plus przesyłka....Lipa z gwarancją- 12 mcy Cena 230 plus przesyłka.... i clatronic... i gwarancja 36 mcy Macie SiBy w swoich stajniach takowe gary?Proszę o opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 16 Listopada 2015 Część z nas ma take: Cena około 260,ooPLN.Ale niestety nie ma ich jeszcze w sprzedaży, bo to towar sezonowy jest.Mam na biurku jeszcze parę niezrealizowanych zamówień z zeszłego roku. Miedzy innymi dla Kruszynki. Jak się pojawią to oczywiście poinformuję.Co do zawodolenia, to jestem. Bardzo. I nie tylko ja z tego co wiem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 16 Listopada 2015 Co do zawodolenia, to jestem. Bardzo. I nie tylko ja z tego co wiem. Święta racje!!!Już żeśmy w Gdyński Contraście o nim "dyskutowali".... a historia lampy samochodowej w paczce zamiast gara niezmiennie wszystkich rozbawia Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 16 Listopada 2015 historia lampy samochodowej w paczce zamiast gara niezmiennie wszystkich rozbawia Ty się ciesz że dostałeś szybko ... i za wysyłkę z DE nie płaciłeś Ta pomyłka DHL dużo mniej rozbawiła gościa który na reflektor czekał ... uwierz mi na słowo "Ty Q.... a na ch... mi ten gar - toto świeci na niebiesko a ja nie jeżdżę pie.....m radiowozem " - to usłyszałem zamiast "cześć stary dzięki bardzo i co tam słychać" ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 16 Listopada 2015 Na zapytanie czy garnek posiada pompę do cyrkulacji wody w trakcie gotowania otrzymałem taką oto odpowiedz; Uprzejmie informujemy, iż zgodnie z wiadomościami jakie posiadamy od producenta, garnek posiada funkcję delikatnego gotowania z wykorzystaniem cyrkulacji gorącego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) [quote name="roger" post="456656" timestamp="1447682499"Ty się ciesz że dostałeś szybko ... i za wysyłkę z DE nie płaciłeś Ta pomyłka DHL dużo mniej rozbawiła gościa który na reflektor czekał ... uwierz mi na słowo "Ty Q.... a na ch... mi ten gar - toto świeci na niebiesko a ja nie jeżdżę pie.....m radiowozem " - to usłyszałem zamiast "cześć stary dzięki bardzo i co tam słychać" ... Roger....aż się składałem że śmiechu!!! Ale tak na prawdę to jak zobaczyłem tę lampę to sobie pomyślałem właśnie o tym co właśnie czekał na lampę a gar dostał!! Jakże wielkie było jego zdziwienie!!Ale ten radiowóz.... To był MEGA!!!!Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2015 przez Kruszynka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-456675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jewuła Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 29 Maja 2016 Czesc Niedawno "wsiaklem" w temat gotowania sous vide - mam za soba schab z koscia, poledwiczke wieprzowa - oba rodzaje miesa wyszly SWIETNIE. Probowalem golen wolowa, ale tu efekt byl kiepski pewnie ze wzgleduna kiepska jakosc miesa ze starego wolu Ale do rzeczy - jesli ktos jeszcze szuka garnka do gotowania sous vide to polecam na poczatek ...frytownice.Ja mam dokladnie taka (SEVERIN):http://nietylkoagd.pl/media/products/d92bec18dc74618ff8c3d67db5f08c1f/images/thumbnail/big_fr2439-2.JPG Jak sie okazalo regulacja temperatury jest od 25stC wiec jak znalazl.Sprawdzilem jak dokladna jest stabilizacja - histrezea wynosi okolo +-2stCwiec po nastawieniu np. 60stC temperatura bedzie falowac od 58stC do 62stC.Nie wiem, czy stabilizujac temperature dokladnie uzyska sie lepszy efekt w kazdym razie z moich prob jak narazie jestem BARDZO zadowolony. Schab z kosiac po dwoch godzinach w 60C, podsmazony na masle smakujewprost genialnie - tak soczystego schabu nigdy jeszcze nie jadlem Dzisiaj na obiad schabik, tym razem bez kosci, ide wlasnie wstawic do wody Ja zamowilem juz pozadny cyrkulator, metoda mi sie spodobala wiec inwestuje Na poczatek jak ktos chce sprobowac a ma frytkownice to polecam takie rozwiazanie. Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-498390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciupek77 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Drodzy państwo....gara z Lidla do cyrkulatora sous vide to jak porównywanie starego Opla do nowego Mercedesa.Tylko głupi będzie przepłacał za Merca jak pacharzyną też pojedzie.A na upartego można na pacharzynę przyczepić gwiazdę i wtedy to już naprawde idiota by przepłacał ;-)A tak na poważnie to porównywanie sous vide i Jam makera (bo takie jest prawdziwe przeznaczenie tych garów) to jak porównanie pralki frani z automatem.Prawda jest taka że kiedyś gospodynie radziły sobie świetnie z pralkami wirnikowymi dopóki nie użyły automatu po raz pierwszy.Wtedy już skończyło się pierdzielenie że tylko głupi przepłaca Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-499350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Może i masz rację. Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.Jednym i drugim dojedziesz do celu, a to chyba jest najważniejsze. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-499353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitsar Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Mam pytanie, czy ktoś jest w posiadaniu tego urządzenia SOUS VIDE PROFI-COOK SV 1112? , w opisie jest że ma pojemność 8,5l , ale nigdzie nie można dowiedzieć są jakie są wymiary pojemnika do gotowania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-532695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ciekawy jestem na jakiej cenie SOUS VIDE PROFI-COOK SV 1112? Ja posiadam ten cyrkulator https://eu.anovaculinary.com/ Obecnie przeceniony i przesyłka do Polski darmowa. Mozna stosować w pojemnikach małych i dużych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-532714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 22 Grudnia 2016 redzek na stronie producenta 347 zł + przesyłka http://www.proficook.pl/urzadzenie-do-gotowania-sous-vide-proficook-pc-sv-1112.html na allegro 285,80 zł + koszty przesyłki http://allegro.pl/urzadzenie-do-gotowania-sous-vide-proficook-pc-sv-i6649975295.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-532721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JD1958 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Witam, po moim poście o Proficook VK1134 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15301-proficook-vk1134-czy-objawy-normalne/?view=getnewpost- ew. z góry dzięki za odpowiedzi - chciałbym dopytać (przeczytałem wszystkie posty o sprzęcie do sous-vide - ostatnie znalazłem z 2016 r.), czym może być spowodowana różnica w cenie między cyrkulatorami sous vide:Proficook PC SV 1126, temp. 0-90 st.C, krok +-0,5 st.C, 800W, cena 426 PLN na allegroSilver Crest SSVS 1000 A1, temp. 30-95 st.C., krok +-0,1 st.C, 1000W, cena 60 EUR na stronie LIDL'a lub 199 PLN na allegro Po googlowaniu okazuje się chyba, że producenci odchodzą od kompaktowego "gara" do sous vide (pojemność ograniczona wbudowanym zbiornikiem) na rzecz cyrkulatora, który można stosować z różnej pojemności garnkami a samo urządzenie jest nieduże. Pozdrawiam Cytuj ------------------------------------------"Ważne, by wiedzieć, CO SIĘ MÓWI, a nie mówić, CO SIĘ WIE..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-600349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Witaj kolego. Cena w 90%jest podyktowana naklejka na sprzęcie. Znana marka Cena z kosmosu nie znana marka cena do przyjęcia. Gwarancja dwa lata można się bawić. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-600351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 1 Marca 2019 Mam pytanie, może czegoś nie doczytałem - taki cyrkulator typu Lidlowego lub podobny, przy założeniu że wodę wstępnie podgrzeję na gazie do np. 60 stopni, nada się do gara o pojemności 20 litrów? Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-625178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 1 Marca 2019 Gotowałam w garnku 12 litrowy i ten lidlowski cyrkulator daje radę ale najlepszą opcją jest zaopatrzenie się w pojemnik z poliwęglanu,pokrywkę poliwęglanową z wycięciem na cyrkulator oraz kulki izolacyjne w ilości stosownej do wielkości pojemnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-625182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 1 Marca 2019 Garnek 22l, cyrkulator z Lidla, pokrywka zrobiona z okrągłej tacki Al, izolacja zewnętrzna z folii bąbelkowej.Wykonanie proste, tanie i skuteczne. Cyrkulator obecnie dobrze się spisuje. To jest już trzeci, po dwóch wymianach gwarancyjnych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-625187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) Co było przyczyną reklamacji? Mój poprzedni garnek do sosu vide który nabyłem w Lidlu też reklamowałem,powodem było uszkodzenie powłoki teflonowej.Odpowiedz Lidla pozytywna lecz nie serwisują tych garnków i zostały mi zwrócone pieniądze,było to w czasie jak pojawił się cyrkulator więc go zakupiłem do tej pory pracuje bez zastrzeżeń Edytowane 1 Marca 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-625191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 1 Marca 2019 W pierwszym cyrkulatorze przestał pracować wiatraczek więc wskazania temperatury zaczęły wariować.Drugi cyrkulator sam się wyłączył w czasie pracy i to na zawsze. Nie można była ponownie zastartować.Te dwa pierwsze były z jednej serii. Na trzeci czekałam miesiąc, bo płynął z Chin. To już była inna seria i dało się od razu zauważyć różnicę w pracy wiatraczka. Widać było jego pracę wyraźnie na wodzie. Na razie działa bez zarzutu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12265-urz%C4%85dzenie-do-gotowania-pr%C3%B3%C5%BCniowego-sous-vide/page/3/#findComment-625192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.