marcin0812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam! Czy jest jakiś sposób żeby dosolić uwędzoną już kiełbasę próbowałem moczyć przez około 10 minut w wodzie z solą o temp około 60 stopni ale niewiele to dało??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Czy jest jakiś sposób żeby dosolić uwędzoną już kiełbasę próbowałem moczyć przez około 10 minut w wodzie z solą o temp około 60 stopni ale niewiele to dało??? Jeśli jest uwędzona i sparzona to już tylko na kanapce.A jeśli nie była parzona to trzeba parzyć w osolonej wodzie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin0812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Odnośnie Ducha kolego Twoja grafika jest nie na miejscu to dla mnie problem a solniczką sobie mózg posól odnośnie kolegi Arkadiusza to parzyłem w osolonej wodzie w temp 65 stopni około 10 min i nic to nie dało może za krótko? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Moze by tak nastrzyknac gotowa kielbaske, niewielka iloscia, przesolonym i przefiltrowanym rosolem z parzenia golonki.. (Cieplym rosolem)..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jak mało słona to zawsze można posolić na kanapce, a na przyszłość to peklować jak trzeba bo nic o tym nie napisałeś co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin0812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zamoczyłem jedną kiełbase w zimnej solance na noc zobacze co jutro wyjdzie ale mam mieszane uczucia generalnie kiełbasa ok tylko gdyby ciut więcej soli ...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Napisz jak robiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin0812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Powiem tak mięso na kiełbase sole dzień wcześniej na drugi dzień nabijam z tym że posłuchałem żony odnośnie ilości soli do mięsa i wydawało się ok ale po wędzeniu okazało sie za mało i ot problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Nic nie kombinuj, bo kiełbasy już nie dosolisz.Co za problem dosolić na kanapce ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ale coś więcej ile tej soli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Grudnia 2015 z tym że posłuchałem żony odnośnie ilości soli do mięsa i wydawało się ok ale po wędzeniu okazało sie za mało i ot problem I co teraz na to Zona mowi..?Bedzie sie musiala mocno przeprosic... Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin0812 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Już przeprosiła chłopaki jest ok na kanapke z poimidorkiem ok generalnie to w tym roku na święta tylko szynki wyszły no trudno do wodeczki pójdzie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Dużo masz tej kiełbasy ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) odnośnie kolegi Arkadiusza to parzyłem w osolonej wodzie w temp 65 stopni około 10 min i nic to nie dało może za krótko? 10 min w 65 C to masz surową w środku chyba , że to były parówki a kiełbasa była wędzona w temp.45-55 C i nie podpiekana .Kiełbasy cienkie parzy się 20-25 min w wodzie o temp.72-75 C.Za krótko i widocznie za mało posoliłeś wodę.Na drugi raz odważ 18-20 g soli na 1 kg mięsa i będzie dobrze.Wtedy wody do parzenia nie musisz solić. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Grudnia 2015 może zamiast teraz doparzać, niech podpiecze w piekarniku ?! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek z lasu Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Grudnia 2015 w takich przypadkach nieoceniony jest najlepszy przyjaciel człowieka - pies. one zwykle nie lubią słonych potraw.na pewno zyskasz jego wdzięczność a tak poważnie to pomyśl o bigosie na święta Cytuj W walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12409-jak-dosoli%C4%87-uw%C4%99dzon%C4%85-kie%C5%82baske/#findComment-462652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.