Skocz do zawartości

Moja mała masarnia i różne wyroby.


jac007

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 854
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

przygotowania do świąt rozpoczęte.
Jacku - wcześnie chyba ,że je do chłodni  po zakwaszeniu ;) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tegoroczne nalewki przefiltrowane.

 

 Trochę się uzbierało ;)

 

 

 

Przy takiej piwniczce zima niestraszna.

 

Pamiętam jak byłem dzieciakiem ,  to w domu rodzinnym też zapasów bardzo dużo się robiło .  I pamiętam również ,  że za zimą się wręcz czekało i straszna nie była . :)  

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mała imprezka trzecie urodziny wnuczki Wiktorii.

 

 

Śliczna wnuczka ...piękny torcik ... no i prezenty . Z najlepszymi życzeniami dla wnuczki. :flowers: :flowers: :flowers::)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie trzeba chłodni  i wytrzyma bez problemu   rok.

Możesz napisać jak robisz ze szczegółami? Chyba, że już gdzieś wstawiałeś, to link poproszę.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Możesz napisać
też jestem zainteresowany - chyba, że zakiszony i pasteryzowany

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W imieniu wnuczki dziękuję za życzenia.

 

 

 

Możesz napisać jak robisz ze szczegółami? Chyba, że już gdzieś wstawiałeś, to link poproszę

 

 

też jestem zainteresowany - chyba, że zakiszony i pasteryzowany

 

O buraczkach napiszę jutro przy okazji rozlewu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Barszczyk zabutelkowany. Do kiszenia tego barszczyku używam buraki koper suszony czosnek chrzan zalewam to  wodą z solą w ilości 3dkg na 1l .Po ukiszeniu filtruję   rozlewam do  zdezynfekowanych butelek i kapsluję.  Tak zrobiony barszczyk można przechowywać rok w chłodnym pomieszczeniu.  

 

post-75722-0-78786500-1541004845_thumb.jpgpost-75722-0-59160400-1541004888_thumb.jpgpost-75722-0-69411100-1541004924_thumb.jpgpost-75722-0-68078700-1541004977_thumb.jpgpost-75722-0-23595800-1541005026_thumb.jpgpost-75722-0-51424900-1541005070_thumb.jpgpost-75722-0-55814100-1541005107_thumb.jpg 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i kapsluję

Dziękuję za przepis, a testowałeś niekapslowane? No bo nie mam, czy w zakręconym w słoju da radę, czy pasteryzować krótko jakoś? 

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie kapslowałem - ale oczywiście  spróbuję - kapslownica stoi i się nudzi  :thumbsup:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dziękuję za przepis, a testowałeś niekapslowane? No bo nie mam, czy w zakręconym w słoju da radę, czy pasteryzować krótko jakoś?

 

 Pasteryzacja nie wchodzi w grę bo ci zakwas  straci kolor będzie brązowy,słoiki nie są   tak szczelne jak zakapslowana butelka.


[Dodano: 31 paź 2018 - 18:53]

 

 

nie kapslowałem - ale oczywiście spróbuję - kapslownica stoi i się nudzi :thumbsup:

 

Jeszcze poszukaj butelki te 0,33 l i do dzieła.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

te 0,33 l
mam 0,5l piwne ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

 

 

po wędzeniu

A co to wisi takie czarne, pod sufitem  :hmm:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.