jac007 Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 25 Października 2018 Buraczki już się kiszą ,można powiedzieć że przygotowania do świąt rozpoczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 25 Października 2018 przygotowania do świąt rozpoczęte. Jacku - wcześnie chyba ,że je do chłodni po zakwaszeniu Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 25 Października 2018 Jacku - wcześnie chyba ,że je do chłodni po zakwaszeniu Nie trzeba chłodni i wytrzyma bez problemu rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Tegoroczne nalewki przefiltrowane. Trochę się uzbierało Przy takiej piwniczce zima niestraszna. Pamiętam jak byłem dzieciakiem , to w domu rodzinnym też zapasów bardzo dużo się robiło . I pamiętam również , że za zimą się wręcz czekało i straszna nie była . Edytowane 25 Października 2018 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 28 Października 2018 Mała imprezka trzecie urodziny wnuczki Wiktorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 28 Października 2018 Ale dziecko krzywdzą - nie wstyd Wam ? Co to za prezenty ? Gdzie nadziewarka do kiełbasy , albo chociaż jakiś skromny wilczek do mielenia? . Najlepszego dla szkraba Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 28 Października 2018 Mała imprezka trzecie urodziny wnuczki Wiktorii. Śliczna wnuczka ...piękny torcik ... no i prezenty . Z najlepszymi życzeniami dla wnuczki. :flowers: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 29 Października 2018 Nie trzeba chłodni i wytrzyma bez problemu rok. Możesz napisać jak robisz ze szczegółami? Chyba, że już gdzieś wstawiałeś, to link poproszę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 29 Października 2018 Możesz napisać też jestem zainteresowany - chyba, że zakiszony i pasteryzowany Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 30 Października 2018 W imieniu wnuczki dziękuję za życzenia. Możesz napisać jak robisz ze szczegółami? Chyba, że już gdzieś wstawiałeś, to link poproszę też jestem zainteresowany - chyba, że zakiszony i pasteryzowany O buraczkach napiszę jutro przy okazji rozlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 31 Października 2018 Barszczyk zabutelkowany. Do kiszenia tego barszczyku używam buraki koper suszony czosnek chrzan zalewam to wodą z solą w ilości 3dkg na 1l .Po ukiszeniu filtruję rozlewam do zdezynfekowanych butelek i kapsluję. Tak zrobiony barszczyk można przechowywać rok w chłodnym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) i kapslujęDziękuję za przepis, a testowałeś niekapslowane? No bo nie mam, czy w zakręconym w słoju da radę, czy pasteryzować krótko jakoś? Edytowane 31 Października 2018 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 31 Października 2018 nie kapslowałem - ale oczywiście spróbuję - kapslownica stoi i się nudzi Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 31 Października 2018 Dziękuję za przepis, a testowałeś niekapslowane? No bo nie mam, czy w zakręconym w słoju da radę, czy pasteryzować krótko jakoś? Pasteryzacja nie wchodzi w grę bo ci zakwas straci kolor będzie brązowy,słoiki nie są tak szczelne jak zakapslowana butelka.[Dodano: 31 paź 2018 - 18:53] nie kapslowałem - ale oczywiście spróbuję - kapslownica stoi i się nudzi Jeszcze poszukaj butelki te 0,33 l i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 31 Października 2018 te 0,33 l mam 0,5l piwne ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 31 Października 2018 Po ukiszeniu Po ilu dniach to następuje? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 31 Października 2018 Po ilu dniach to następuje? Od 5-7 dni zależy od temperatury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Barbórkowe piwo uwarzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Mięso na świąteczne wędliny już się pekluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Wszystko gotowe do jutrzejszego wędzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 18 Grudnia 2018 I po wędzeniu przy okazji zrobiłem parę konserw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 18 Grudnia 2018 po wędzeniu A co to wisi takie czarne, pod sufitem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 19 Grudnia 2018 A co to wisi takie czarne, pod sufitem Złe oświetlenie i zdjęcia robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 19 Grudnia 2018 A co to wisi takie czarne, pod sufitem Tak wygląda to czarne w normalnym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Tak wygląda to czarne w normalnym świetle jac007 toś mnie też uspokoił tym zdjęciem .Teraz trza napisać ,że eleganckie wyroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.