Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 29 Lutego 2016 Tak wiec czas na kolejna kolacje bardzo wszystkich zapraszam !!!!! Dinner 4.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 29 Lutego 2016 A jeszcze kilka fotek z dzisiejszego tranzytu prosze bardzo a co Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 29 Lutego 2016 Widoki przepìękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam ponownie i juz tradycyjnie zapraszam na Lunch Lunch 5.pdf A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zapisałem, popatrzyłem. Inspiracja jakich mało.Pozdrów koleżanki i kolegów, inicjatorów Twoich cennych wizyt. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 1 Marca 2016 Dzisiejsza wizyta byla bardzo egzotyczna musze przyznac Papua nowa guwinea zdecydowanie biednie ale ludzie za to usmiechnieci wiec chyba szczesliwi. Zapraszam na menu no i na foto relacje z tego niesamowitego miejsca Dinner 5.pdf A oto glowna ulica tego miasta Tutaj tubylcy No i lokalna restauracja Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 1 Marca 2016 A tu jeszcze udalo nie sie zrobic fotke dzisiaj przeplywajac kolo wulkanow !!! Zobaczyć na własne oczy takie widoki.... marzenie... nie bez powodu ludzi ciągnie na morze.... żeby zobaczyć Świat! Więcej takich fotek A zestawień lunch-owych... nie mogę oglądać bo się głodny robię.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 1 Marca 2016 A jeszcze dwie fotki mam glownej ulicy i lokalnego biznesu Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-480986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Ciekawy wątek, będę tu zaglądał.W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta. Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej?Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.?Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ?Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami?Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły.Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia?Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego?Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)?Na razie tyle.Fajny temat. Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2016 przez login Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 2 Marca 2016 Wiec ponownie nastepny dzien i nastepnu lunch:) W dniu dzisiejszym przekaraczam rownik wiec bede przybywal na polkuli polnocnej :) Zapraszam na lunch !!!!! Lunch 6.pdf Pozdrawiam Sylwester Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, ja pracuje Sniadanie ,Obiad i kolacje od 10 do 12 godzin dziennie nie zawsze ale zdarzaja sie dni 12 go godzinne. Wolne owszem zdarza sie ale to zalezy ile i jakie porty i ile czasu zostajemy w porcie. Dni w morzu niestety trzeba pracowac na 100% mocy. Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, Karzdy pasarzer jest dobrym pasarzerem bo to on placi nasze pensje a wyboru kim sie chce opiekowac nie ma wiec nasz kient nasz pan :) których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej? Zaloga restauracji w 90% sklada sie z Filipinczykow ale spoko kazdy ma swoje plusy i minusy no ale jest tu sie dla pracy a nie dla wygody. Oni maja rodziny i dobrze wiedza co to znaczy odpowiedzialnosc. Ciag dalszy odpowiedzi dla Logina nastapi.PS. Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie ????? Pozdrawiam SylwesterA dzisiaj to sie nawet taki a la schabowy trafil na lunch :):):) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 2 Marca 2016 Wiec tradycyjnie zapraszam na fotograficzna kolacje !!!!! Dinner 6.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 2 Marca 2016 Ostatnie menu mi odpowiada - nie wyszedł bym głodny - oczywiście szwedzki stół czy nosicie do stołu? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 2 Marca 2016 W restauracji wszystko jest serwowane przy stole. Buffet jest na 9 tym pietrze i tam juz samoobsluga ale 24 godziny na dobe :) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 2 Marca 2016 Sylwek jak oceniasz ciasta pieczone na Twoim statku ? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 2 Marca 2016 U mnie w hotelu na cukierników. Mówiliśmy alchemicy ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 2 Marca 2016 Login takie pytania zadales jak bys na statku pracowal normalnie Ze statkami mam tyle wspólnego, że mieszkam nad Wisłą i od czasu do czasu jakaś pogłębiarka lub barka przepłynie + to że dawno temu oglądałem w TV serial komediowy "Statek miłości" Z niecierpliwością czekam na dalsze odpowiedzi. Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 3 Marca 2016 W takim razie zapraszam na lunch !!!!!! Lunch 7.pdf Pozdrawiam Sylwester Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ? Na statku jest szpital wiec nie ma problemu w razie choroby. Dentysty nie ma niestety ale jak trzeba to jest wizyta zorganizowana przez statek niestety na wlasny koszt kosztow uslug dentystycznych kompania nie pokrywa) reszta opieki medycznej jest darmowa. Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami? Napiwki to jak rosyjska ruletka raz sa raz ich nie ma Niestety na statku nie ma zasady dzielenia sie z personelem kuchni Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia? No co do ewakuacji to mam nadzieje ze nie bede mnial takich przypadkow a cwiczenia mamy raz w tygodniu. Tak wymaga prawo morskie. Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.? A ten wrarzliwy temat zostawilem na koniec podobno gentelmani o finansach nie rozmawiaja wiec naprawde nie wiem co napisac Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 3 Marca 2016 Tak wiec czas na nastepna fotograficzna kolacje !!! Zapraszam serdecznie wszystkich !!!!! Dinner 7.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 3 Marca 2016 Kazdy wybiera to co musi lub lubi ..jak lubi to pieniadze schodza na 2 plan ,jak musi to robi i nie narzeka ,zawsze mozna szukac innego zajecia ,nikt przeciez w pracy na sile nikogo nie trzyma Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 4 Marca 2016 Wiatm serdecznie i zapraszam na kolejny lunch !!!!! Lunch 8.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 4 Marca 2016 Wiatm serdecznie i zapraszam na kolejny lunch !!!!! Sylwek, o 4:43 lunch? Chłopie o tej porze to się śpi Dobra żartuję strefy czasowe... Dzisiaj lunch typowo piątkowy... widać po porcjach i zawartości dań Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 4 Marca 2016 No i nastepny dzien no i nastepna kolacja na ktora serdecznie was zapraszam !!!! Dinner 7.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-481929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 5 Marca 2016 W dniu dzisiejszym jak i jutro przeplywamy kolo malych wysp Filipinskich podobno jest tu ich ponad 900 nawet. Kilka fotek dla was moi drodzy no i oczywiscie dzisiejszy lunch juz tradycyjnie !!!!! Lunch 9.pdf Zapraszam serdecznie Pozdrawiam SylwesterSzybkie sprostowanie !!!! podobno nie 900 a 7000 wysp ??? Sam juz nie wiem chyba je sam policze :):) Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-482171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 5 Marca 2016 Tak wiec czas na nastepna kolacje !!!! dziasiaj jeszcze taki popoludniowy bufecik mielismy to kilka fotek udalo sie zrobic !!!Serdecznie wszystkich zapraszam Dinner 8.pdf Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-482221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 5 Marca 2016 Pozdrawiam Sylwester My też pozdrawiamy Powiem tylko WOW!!!!!!!! Szybkie sprostowanie !!!! podobno nie 900 a 7000 wysp ??? Sam juz nie wiem chyba je sam policze :) :) Licz, licz w Gąsiorowie sprawdzimy wyniki Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12729-kulinarna-przygoda-na-statku-pasazerskim-queen-elizabeth/page/5/#findComment-482226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.