karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Gdzie ta szynka? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Teraz to widać.Szyneczka pięknie się prezętuje! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahmann13 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dzięki, udało mi się dostać udziec w całośći więc trzeba było wykorzystać okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Bardzo ładna szyneczka "z kopytkiem" . Taka smakuje zupełnie inaczej , niż te wytrybowane..no..ale to moja subiektywna opinia. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahmann13 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) ????to prawda Małgoś, smak inny i struktura ciekawa;) oraz sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Na ciepło też elegancka. Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Fahmann13 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 26 Stycznia 2019 sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Potwierdzam i również pozdrawiam . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hex Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 12 Listopada 2020 Jak wygląda kwestia parzenia nie w garnku ale w piecu konwekcyjno-parowym? Tzn. ustawiona temperatura w piecu jak w przepisie i piec wypełniony parą wodną. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-683831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajtaler Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 26 Maja 2021 Witam. Mam pytanie - jak peklowac całą szynkę (z kością i golonką) jeżeli chcę ją peklowac 6 dni? Nastrzyk tak jak w poście#1 15% a zalewa właściwa z tabeli?(korzystam z tabeli Dziadka zmodyfikowanej) Czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 26 Maja 2021 W przypadku peklowania przez 6 dni proponuję z korzystać z tabeli Dziadka ( stężenie solanki ilość nastrzyków na 1 kg mięsa). Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazu Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 27 Maja 2021 +3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Cześć, Przymierzam się pierwszy raz do tej szyneczki z kością , na święta rzecz jasna, towar zamówiony ale nasuwa mi się kilka pytań: - robić razem z "kopytkiem" czy też raciczkę usunąć i robić razem z golonką? - czy usunąć skóre z szynki do wysokości golonki czy robić razem ze skórą ( czy w trakcie parzenia skóra się nie skurczy ) ??? - czy po parzenie ewentualne podwedzenie dymem zimnym czy ciepłym? Edytowane 2 Grudnia 2022 przez qzym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-800747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Dziś podymione, nie zdecydowałem sie jednak na szynke z kością w całości. Noge rozebrałem(waga 11.kg), wyszła "dyszka" ok.4 kg + 2 nieco mniejsze szyneczki, golonka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-804140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.