Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bardzo ładna szyneczka "z kopytkiem" :clap: .  Taka smakuje zupełnie inaczej , niż te wytrybowane..no..ale to moja subiektywna opinia. :blush:

Edited by Małgoś

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

  • 1 year later...
  • 6 months later...
Witam. Mam pytanie - jak peklowac całą szynkę (z kością i golonką) jeżeli chcę ją peklowac 6 dni? Nastrzyk tak jak w poście#1 15% a zalewa właściwa z tabeli?(korzystam z tabeli Dziadka zmodyfikowanej) Czy inaczej?

W przypadku peklowania przez 6 dni proponuję z korzystać z tabeli Dziadka ( stężenie solanki ilość nastrzyków na 1 kg mięsa).

  • 1 year later...

Cześć, 

 

Przymierzam się pierwszy raz do tej szyneczki z kością , na święta rzecz jasna, towar zamówiony ale nasuwa mi się kilka pytań:

 

 

- robić razem z "kopytkiem" czy też raciczkę usunąć i robić razem z golonką?

 

- czy usunąć skóre z szynki  do wysokości golonki czy robić razem ze skórą ( czy w trakcie parzenia skóra się nie skurczy ) ???

 

- czy po parzenie ewentualne podwedzenie dymem zimnym czy ciepłym?

Edited by qzym
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.