karolszymczak Posted January 26, 2019 Report Share #76 Posted January 26, 2019 Gdzie ta szynka? Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621699 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted January 26, 2019 Report Share #77 Posted January 26, 2019 Teraz to widać.Szyneczka pięknie się prezętuje! Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621701 Share on other sites More sharing options...
Fahmann13 Posted January 26, 2019 Report Share #78 Posted January 26, 2019 Dzięki, udało mi się dostać udziec w całośći więc trzeba było wykorzystać okazję. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621704 Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted January 26, 2019 Report Share #79 Posted January 26, 2019 (edited) Bardzo ładna szyneczka "z kopytkiem" . Taka smakuje zupełnie inaczej , niż te wytrybowane..no..ale to moja subiektywna opinia. Edited January 26, 2019 by Małgoś Quote "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621757 Share on other sites More sharing options...
Fahmann13 Posted January 26, 2019 Report Share #80 Posted January 26, 2019 (edited) ????to prawda Małgoś, smak inny i struktura ciekawa;) oraz sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Na ciepło też elegancka. Pozdrawiam Edited January 26, 2019 by Fahmann13 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621760 Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted January 26, 2019 Report Share #81 Posted January 26, 2019 sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Potwierdzam i również pozdrawiam . Quote "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-621764 Share on other sites More sharing options...
Hex Posted November 12, 2020 Report Share #82 Posted November 12, 2020 Jak wygląda kwestia parzenia nie w garnku ale w piecu konwekcyjno-parowym? Tzn. ustawiona temperatura w piecu jak w przepisie i piec wypełniony parą wodną. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-683831 Share on other sites More sharing options...
Hajtaler Posted May 26, 2021 Report Share #83 Posted May 26, 2021 Witam. Mam pytanie - jak peklowac całą szynkę (z kością i golonką) jeżeli chcę ją peklowac 6 dni? Nastrzyk tak jak w poście#1 15% a zalewa właściwa z tabeli?(korzystam z tabeli Dziadka zmodyfikowanej) Czy inaczej? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709046 Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted May 26, 2021 Report Share #84 Posted May 26, 2021 W przypadku peklowania przez 6 dni proponuję z korzystać z tabeli Dziadka ( stężenie solanki ilość nastrzyków na 1 kg mięsa). Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709068 Share on other sites More sharing options...
kazu Posted May 27, 2021 Report Share #85 Posted May 27, 2021 +3 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-709122 Share on other sites More sharing options...
qzym Posted December 2, 2022 Report Share #86 Posted December 2, 2022 (edited) Cześć, Przymierzam się pierwszy raz do tej szyneczki z kością , na święta rzecz jasna, towar zamówiony ale nasuwa mi się kilka pytań: - robić razem z "kopytkiem" czy też raciczkę usunąć i robić razem z golonką? - czy usunąć skóre z szynki do wysokości golonki czy robić razem ze skórą ( czy w trakcie parzenia skóra się nie skurczy ) ??? - czy po parzenie ewentualne podwedzenie dymem zimnym czy ciepłym? Edited December 2, 2022 by qzym Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-800747 Share on other sites More sharing options...
qzym Posted December 19, 2022 Report Share #87 Posted December 19, 2022 Dziś podymione, nie zdecydowałem sie jednak na szynke z kością w całości. Noge rozebrałem(waga 11.kg), wyszła "dyszka" ok.4 kg + 2 nieco mniejsze szyneczki, golonka. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12734-robimy-szynk%C4%99-z-ko%C5%9Bci%C4%85/page/4/#findComment-804140 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.