karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Gdzie ta szynka? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Teraz to widać.Szyneczka pięknie się prezętuje! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahmann13 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dzięki, udało mi się dostać udziec w całośći więc trzeba było wykorzystać okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Bardzo ładna szyneczka "z kopytkiem" . Taka smakuje zupełnie inaczej , niż te wytrybowane..no..ale to moja subiektywna opinia. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fahmann13 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) ????to prawda Małgoś, smak inny i struktura ciekawa;) oraz sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Na ciepło też elegancka. Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Fahmann13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 26 Stycznia 2019 sporo możliwości i zastosowań takiej szynki. Potwierdzam i również pozdrawiam . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hex Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 12 Listopada 2020 Jak wygląda kwestia parzenia nie w garnku ale w piecu konwekcyjno-parowym? Tzn. ustawiona temperatura w piecu jak w przepisie i piec wypełniony parą wodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajtaler Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 26 Maja 2021 Witam. Mam pytanie - jak peklowac całą szynkę (z kością i golonką) jeżeli chcę ją peklowac 6 dni? Nastrzyk tak jak w poście#1 15% a zalewa właściwa z tabeli?(korzystam z tabeli Dziadka zmodyfikowanej) Czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 26 Maja 2021 W przypadku peklowania przez 6 dni proponuję z korzystać z tabeli Dziadka ( stężenie solanki ilość nastrzyków na 1 kg mięsa). Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazu Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 27 Maja 2021 +3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Cześć, Przymierzam się pierwszy raz do tej szyneczki z kością , na święta rzecz jasna, towar zamówiony ale nasuwa mi się kilka pytań: - robić razem z "kopytkiem" czy też raciczkę usunąć i robić razem z golonką? - czy usunąć skóre z szynki do wysokości golonki czy robić razem ze skórą ( czy w trakcie parzenia skóra się nie skurczy ) ??? - czy po parzenie ewentualne podwedzenie dymem zimnym czy ciepłym? Edytowane 2 Grudnia 2022 przez qzym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qzym Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Dziś podymione, nie zdecydowałem sie jednak na szynke z kością w całości. Noge rozebrałem(waga 11.kg), wyszła "dyszka" ok.4 kg + 2 nieco mniejsze szyneczki, golonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.