Sla100 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Witam bardzo sedecznie wedzarnia zaczyna powstawac a tak w ramach zabicia wolnego czasu zaczelo sie od BIALEJ miesko zakupione sprzet gotowy tak wiec do dziela No I mamy kielbaske !!!! Ale po parzeniu niestety krucha wiec chyba za malo tlustego a raczej napewno za malo !!!!! no ale zona bardzo zadowolona z takiej chudej opcji !!!!! Co do smaku to chyba naprawde nie jest zle kilka sztuk zostalo przekazane do ArkoGdynia w celu oceny organoleptycznej no I wynik 4 na 6 wiec jak na pierwszy raz nie jest zle !!!!! Na dzialeczce rok temu utatowalem stare suche winogrono no I po 2 latach odwdzieczylo sie I sa owoce !!!! Niestety nie mam pojecia co to za odmiana Tak wiec winko nastawione No I ostatecznie szyneczka z szynkowaru !!!!! Szynka I golonka chyba powinne sie dogadac w duecie Golonka zmielona 3 razy na drobnym sitku a szynka pokrojona w kosteczke tak wiec mamy klej I wklad Peklowanie za sucho I do szynkowaru no I wyszlo to..... CDN Sylwester Edytowane 29 Września 2016 przez Bee Gees Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Września 2016 zdjecia na kompie mam prosto a tu sie waszystko kladzie No z wyrobami - zaczynasz na mistrzówkę .. a zdjęcia--- mam podobnie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Sylwek, Sylwek Cię niebawem odwiedzi na degustację tego wina z winogron Napisz mi tylko kiedy będzie gotowe Oczywiście coś swojego też zabiorę Edytowane 28 Września 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Września 2016 Sylwek my Sylwki musimy sie trzymac razem wiec napewno dam znac Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Września 2016 Oczywiście coś swojego też zabiorę Zapewne te fantastyczne korbacze (o trunkach nie wspominam) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Września 2016 Oczywiście coś swojego też zabioręZapewne te fantastyczne korbacze (o trunkach nie wspominam) Muski normalnie czyta w myślach. O ile pamiętam jedziesz chyba na Ryte, więc tam poczytamy razem książek Tych spod znaku J&B Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Sylwestra z tego co pamiętam to zdjęcie na kompie musisz najpierw odrobić/obrócić zapisać na kompie i dopiero wkleić. Wyroby fajne. Edytowane 29 Września 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Września 2016 kilka sztuk zostalo przekazane do ArkoGdynia w celu oceny organoleptycznej no I wynik 4 na 6 wiec jak na pierwszy raz nie jest zle !!!!! Sylwku... oczywiście że ie jest źle.. a nawet dobrze bym powiedział.... jak na pierwszy wyrób to na prawdę bardzo ładnie!! No I ostatecznie szyneczka z szynkowaru !!!!! Szynka I golonka chyba powinne sie dogadac w duecie I jak jest "ścisła" tak jak mówiłem?? a słoność po peklowaniu? Napisz coś więcej o niej... przekrój mi się jak najbardziej podoba Moim zdaniem masz bardzo ładne początki... tylko patrzeć jak powstanie wędzarnia i zaczniesz Dymić Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Września 2016 Sylwek świetne wyroby . Mam nadzieję, że w maju spróbujemy winka. Ja robię naleweczkę z winogron Pyszna . Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Września 2016 Sylwek napisz do adminów - poodwracają ci już powstawiane zdjęcia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Września 2016 poodwracają ci już powstawiane zdjęcia Sam sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Września 2016 Ale po parzeniu niestety krucha wiec chyba za malo tlustego a raczej napewno za malo !!!!! Oj nie, tłustego wystarczy. Raczej mięsko nie kleiło, lub za słabo wyrobiłeś farsz Wizerunkowo - bardzo dobrze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Września 2016 Sylwek , a czy byłbyś tak dobry i wysłał mi parę sztuk sadzonek z Twojego winogrona ( 10szt ) , bardzo ładne , wygląda na deserowe , podobno sadzonki należy pozyskiwać po pierwszych przymrozkach , tę informację sprawdzę .Pokryję koszt przesyłki .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Września 2016 Sylwek, tak trzymać . Gratulacje. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 29 Września 2016 Witam bardzo sedecznie wedzarnia zaczyna powstawac a tak w ramach zabicia wolnego czasu zaczelo sie od BIALE Sylwku jeśli to Twoje pierwsze wyroby to Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Września 2016 Najważniejsze że smakują.następne na pewno będą lepsze .A można wiedzieć gdzie kupujesz mięso? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 30 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Września 2016 Dzieki za dobre komentarze !!!!!! .A można wiedzieć gdzie kupujesz mięso? Te miesko zostalo zakupine w Selgosie Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Września 2016 Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Września 2016 Ok,dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-519979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 7 Października 2016 Tak wiec przygoda z szynkowarem ciag dalszy Karkowka bez peklowania tak na szybko Szynka ze zmielonych cwiartek kurczka i piersi w kosteczke Rolada z boczku peklowana na sucho 4 dni tylko z majerankiem Galareta czy tez Zylc sie trafil z takiego zestawu No i 5kg kurek sie znalazlo wiec poszlo do octu Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-521251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 7 Października 2016 Zylc sie trafil z takiego zestaw To lubię, zylc prawdziwy... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-521256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 7 Października 2016 To lubię, zylc prawdziwy... No i be zadnej zelantyny nawet !!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-521258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 8 Października 2016 Narobiłeś mi ochoty tą galaretą.Ja dokładam jeszcze szyję z indyka ,2-3 garście rapek kurzych [gotowane dla kleju -nie obieram tylko wyrzucam] i pręge wołową .Po kompletnym doprawieniu rozlewam w pojemniczki np.po margarynie roślinnej lub inne plastikowe i nadmiar pakuję do zamrazarki.Na dzień wcześniej wyjmuję wrzucam do garnka z odrobiną wody zagotowuję i wlewam z powrotem do pojemnika do zastygnięcia .Ostatnio nadmiar galarety porozlewałam do słoików-brak miejsca w zamrażarce , zapasteryzowałam i do piwnicy .Obydwa sposoby dobre do przechowania większej ilośći galarety. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-521314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 8 Października 2016 Wyroby bardzo ładne , co do białej to ja twierdziłbym, że przeparzona Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-521407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 31 Października 2016 Tak wiec wczoraj udało się po raz pierwszy przerobić 40L mleka !!!!! Mleko prosto z udoju wieczornego z pewnego miejsca. Nie obyło się bez paniki i kłopotów w których ratował i służył porada Andrzej K i za to wielkie dzięki !!!!!!! Kłopoty to troszkę moja panika raczej bo po 40 minutach nie było skrzepu ale doczytałem na podpuszczce ze czas tej podpuszczki to od 50 do 70 minut wiec poczekałem i wszystko się fajnie udało. Jak na razie Udało się zrobić kilka Korycińskich serów i kilka ocypkow które sobie przez noc poleżały w solance i własnie się obsuszają wędzenie w środę Koryciny wyladuja w solance wieczorkiem a moze nawet jutro rano a z ricotty pieczemy dzisiaj serniczek bo wyszlo jej az 1.5 kg Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13448-sla100-wyroby-i-kulinaria/#findComment-524626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.