śniegol Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Witam KolegówDziś przy okazji wizyty w jednym z poznańskich marketów natrafiłem na stoisko jakiej podobno małej masarni z Wrześni o nazwie ,,Z dziada Pradziada''.Nie było by w tym nic szczególnego gdyby nie jedna kiełbaska która świeciła się jak przysłowiowej ,,kozie jajka ,wyglądało to fajnie i apetycznie.Wie ktoś jak uzyskać taki efekt? Edytowane 13 Października 2016 przez Bee Gees korekta zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Października 2016 Pewnie smarowana olejem... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Października 2016 Ewidentnie "pociągnięta" tłuszczem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Października 2016 To tak - jak robiłem zdjęcie ostatnio uwędzonego boczusia - to kolega, który przelotem wpadł zapytał: a czemu nie posmarujesz olejem ? - lepiej się będzie prezentowało - i strasznie się uśmiałem zapewne tu jest odpowiedź Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Października 2016 Lipa panowie to było suche bez tłuszczu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Października 2016 Obstawiam że to efekt użycia jelita wołowego, z lisiecką miałem podobny wygląd http://monki.us/wd_forum/wdx/i_DSCN0733.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Października 2016 Jelito wygladało na zwykłe wieprzowe ale jeśli wołowe może mieć taką samą średnicę to efekt był identyczny jak na Twojej focie.Czyli z planów glazurowania kiełbas w wieprzowym flaku LIPA Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Października 2016 Wie ktoś jak uzyskać taki efekt? Może przeciągnięte rozbełtanym jajkiem... żółtkiem.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Października 2016 Moje przypuszczenia:- kiełbasa pieczona lub "odświeżana" gorącym powietrzem bez studzenia w chłodni.- mogła być powleczona polioctanem winylu. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Października 2016 Ta kiełbasa obok, która się nie świeci, to ten sam gatunek czy inna? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Października 2016 Oby producent nie potraktował jej woskiem jak sadownicy jabłka Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śniegol Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Października 2016 Ta kiełbasa obok, która się nie świeci, to ten sam gatunek czy inna?każda miała inną cenę i nazwęOby producent nie potraktował jej woskiem jak sadownicy jabłka Albo jak kwiaciarka spryskuje liście spray Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Października 2016 A mnie to zastanawia co to za firma bo mieszkam we Wrześni wiele lat i nie kojarzę takiej nazwy firmy, a miasto nie jest duże Cytuj wieloś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13513-glazurowanie-wyrobu/#findComment-522430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.