Aksamit97 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Sos BBQPrzepis na ten sos wymyśliłem jakiś czas temu.Sos wykonywałem już kilka razy np. na ostatnim spotkaniu spółdzielni KzG.Na prośbę forowiczów chciałbym podać tutaj rzeczoną recepturę. Składniki:Śliwki węgierki - 3 kgKoncentrat pomidorowy - 400 mlPapryka wędzona ostra 2 łyżeczki (ale to bardziej pod smak)Świeża, ostra papryka drobno pokrojona3 łyżki cukru, lub miodu Wykonanie:Śliwki drylujemy, rozcinając na połówki. Podgotowawszy owoce z odrobiną wody na dnie przez godzinę, dodajemy resztę składników stopniowo.Wszystko należy zblendować. Następnie gotujemy kolejną godzinę zależnie od pożądanej gęstości i nakładamy do wyparzonych słoików. Słoiki pasteryzujemy przez 20 minut na małym ogniu. Smacznego. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Aksamit97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Listopada 2016 Brzmi b.smacznie. Kosztowalem COS podobnego na grillku u znajomych.Osobiscie do redukcji dodal bym na ta ilosc pol litra coca coli oraz swiezego imbiru.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Listopada 2016 Osobiscie do redukcji dodal bym na ta ilosc pol litra coca coli oraz swiezego imbiru.. to nie trzeba pasteryzować Sos kolegi Aksamit97 - dodaje do zbiorku przepisów grillowych - dzięki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Listopada 2016 Osobiscie do redukcji dodal bym na ta ilosc pol litra coca coli oraz swiezego imbiru.. to nie trzeba pasteryzować Sos kolegi Aksamit97 - dodaje do zbiorku przepisów grillowych - dziękiPasteryzowac, jak najbardziej "cza"..:-) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Listopada 2016 Być może.Wolę natomiast stosować naturalne składniki. Z imbirem nie próbowałem, ale popełnię taką partię.Sos wychodzi bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Listopada 2016 3 łyżki cukru, lub miodu Aksamitku, a po co ten dodatek?Śliwki węgierki są same w sobie wściekle słodkie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Zapomniałem dodać, iż w sytuacji, gdy śliwki są słodkimi, to dodatek cukru będzie zbytecznym.Dziękuję za uwagę. Bardziej chodziło mi o walory smakowe miodu. Na przykład gryczany świetnie się sprawdza. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Aksamit97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Listopada 2016 Sos polecam, byłem przy produkcji, próbowałem, do domu zabrałem . Jeden z lepszych sosów BBQ do mięs na ciepło ale i do wędlin. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ale skąd wziąść o tej porze węgierki?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Listopada 2016 Użyj powideł ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.