Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby z dziczyzny Pawła


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#41 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 07 gru 2016 - 10:35

Bardzo ładnie wygląda. Mam nadzieję,że przekrój też pokażesz? ;) :)

Na pewno. Na razie Madzia ogranicza mi dostęp do próżni.  :D



#42 jackfantom

jackfantom

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 65 postów
  • MiejscowośćBieruń

Napisano 12 gru 2016 - 13:32

Jeszcze jedna testowana kiełbasa, to kabanosy z dziczyzny, tu skład i przyprawy dobrane bardzo dobrze.  :)

 

 

 

Witam serdecznie, czy można zasięgnąć informacji o tym skąd receptura na kabanosy, czy z forum, a może własna ?  :)

Pozdrawiam :)



#43 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 14 lip 2017 - 11:55

Kolejny test. Kiełbasa grillowa 50/50 z wieprzowiną. Na grillu jedna kiełbasa w czterech wersjach:

 

 

Załączony plik  grillowa kopia.JPG   53,89 KB   2 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  grillowa_2_kopia.JPG   102,85 KB   2 Ilość pobrań

 

 

Załączony plik  grillowa_3_kopia.JPG   98,14 KB   2 Ilość pobrań

 

 

 

 



#44 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5136 postów

Napisano 14 lip 2017 - 15:59

Na grillu jedna kiełbasa w czterech wersjach:

 

To co to za wersje ?



#45 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 14 lip 2017 - 16:05

To co to za wersje ?

 

Surowa, parzona na biało, wędzona surowa i wędzona parzona. :D   



#46 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6801 postów

Napisano 14 lip 2017 - 16:12

to ta sama z różną obróbką - zakończona na grillu ? -to białą niekoniecznie trzeba parzyć - surowa zgrillowana jest chyba lepsza jak parzona i grillowana - ale to Twoje experymenty ;) 



#47 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 14 lip 2017 - 16:21

Dlatego są cztery wersje na raz, oceny były podzielone.



#48 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4981 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 14 lip 2017 - 18:17

Dlatego są cztery wersje na raz, oceny były podzielone.

PAwel,moze powinienes zwiekszyc ilosc  "testerow" :tongue: ;)   :D



#49 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 18 gru 2018 - 18:03

Przy okazji robienia pasztetu z jelenia a konkretnie z łani, zostało trochę mięsa na kiełbasę. ;)

Do całości dodałem 20 % boczku z dzika i tak powstała kiełbasa podsuszana z jelenia. Sklejona. :) Testy w Święta.

 

Załączony plik  Kiełbasa podsuszana z jelenia_ZW.jpg   54,83 KB   4 Ilość pobrań



#50 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 976 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 18 gru 2018 - 19:17

Fajna, dziczyzna mniam.  :)



#51 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 03 kwi 2019 - 15:59

Testy w Święta.

Jeszcze trochę zostało, teraz jest bardziej podsuszona. 



#52 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 10 maj 2019 - 13:29

Testowy salceson z dzika, z dodatkiem serca jelenia, krwi i skórek wieprzowych.

 

Załączony plik  IMG_7779_ZW.jpg   65,46 KB   4 Ilość pobrań



#53 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11042 postów

Napisano 10 maj 2019 - 13:36

:thumbsup:



#54 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6801 postów

Napisano 10 maj 2019 - 13:38

Testowy
:thumbsup: 

#55 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2247 postów

Napisano 10 maj 2019 - 18:51

:) jakby....połówki brakuje... ;) :D :D :D

#56 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4981 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 10 maj 2019 - 23:02

jakby....połówki brakuje...
 

 

 Bo to byla ta polowka ,ktora poszla do testowania. 

 

 Sliczny salceson. :clap:  :clap:



#57 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2247 postów

Napisano 11 maj 2019 - 16:02

:) AnioMi, niby rozumiem ;) lecz nadal uważam, że w powyższej kompozycji brak połówki ;) :D

#58 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6801 postów

Napisano 11 maj 2019 - 16:05

brak połówki
A może 0,7  ;)  :D 

#59 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2247 postów

Napisano 11 maj 2019 - 16:09

:) Muski, akceptowalny to wariant...zawsze to większe możliwości :D

#60 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2736 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 11 maj 2019 - 16:11

Wszystko gra zniknęła połówka do połówki może 0,7 chyba

Sponsor

Sponsor
  • Reklama



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych