Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

1- czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje?

 

Nie.

 

 

 

kiełbasy-osadzają się w lodówce a jutro 2-3godziny powiszą na powietrzu i do wędzenia) pozdrawiam

 

Jak się osadzają w lodówce to po co to drugie jutrzejsze dwugodzinne osadzanie? .Możesz wyjąć na 1/2 h żeby się lekko  ogrzały, ale 2 h to przesada.Zaczyna być ciepło to może zacząć kisnąć.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551447
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Pewnie probował i stąd te obawy

właśnie nie próbowałem!..;)

[Dodano: 13 maj 2017 - 09:42]

Raczej Twoja przypadłość nie ma nic wspólnego z mięsem.

Przecież go nie jadłeś, więc skąd podejrzenie że to od mięsa?

Tak jak pisałem-to tylko przypuszczenia-ale wolałem podpytać bardziej doświadczonych i żeby nowicjsze też skorzystali

[Dodano: 13 maj 2017 - 09:46]

 

1- czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje?

 

Nie.

 

 

 

kiełbasy-osadzają się w lodówce a jutro 2-3godziny powiszą na powietrzu i do wędzenia) pozdrawiam

 

Jak się osadzają w lodówce to po co to drugie jutrzejsze dwugodzinne osadzanie? .Możesz wyjąć na 1/2 h żeby się lekko  ogrzały, ale 2 h to przesada.Zaczyna być ciepło to może zacząć kisnąć.

 

Dotąd myślałem że powinny osadzać się dłużej w temperaturze pokojowej...zaraz wkładam je szybciutko do wędzenia...;)

Dzięki za wsparcie i poprawienie mi samopoczucia :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551451
Udostępnij na innych stronach

 Cienką kiełbasę osadzamy12 h w temp. 2-6º C albo ok.2 h w temp. pokojowej.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551461
Udostępnij na innych stronach

dzisiaj rano obudziłem się z bardzo(!) mocnymi objawami grypy jelitowej... ...czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje?

 

 

 

 

Pewnie probował i stąd te obawy

właśnie nie próbowałem!.. ;)

[Dodano: 13 maj 2017 - 09:42]

Raczej Twoja przypadłość nie ma nic wspólnego z mięsem.

Przecież go nie jadłeś, więc skąd podejrzenie że to od mięsa?

Tak jak pisałem-to tylko przypuszczenia-ale wolałem podpytać bardziej doświadczonych i żeby nowicjsze też skorzystali

 

Czuję się jakbym czytał Bravo Girl :D

"Na dyskotece szkolnej całowałam się z chłopakiem, z języczkiem. Do niczego więcej nie doszło, ale mam pewne obawy. Dzisiaj rano miałam mdłości. Czy to możliwe, żebym przez to całowanie zaszła w ciążę? Proszę pomóżcie, bo już sama nie wiem."

 

Pozdrawiam logicznie myślących :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551728
Udostępnij na innych stronach

Nie masz racji!

Gdyby trafiło mu się felerne mięso, to nawet po kosztowaniu przy produkcji będzie srał dalej niż widział.

My możemy tylko gdybać, że nic w mięsie nie było.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551730
Udostępnij na innych stronach

Nie próbował.....OK.

Ale kroił czym? Rączkami.....No chyba że nie rączkami, to faktycznie UFO.... :D  :D  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551767
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.