arkadiusz Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Maja 2017 1- czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje? Nie. kiełbasy-osadzają się w lodówce a jutro 2-3godziny powiszą na powietrzu i do wędzenia) pozdrawiam Jak się osadzają w lodówce to po co to drugie jutrzejsze dwugodzinne osadzanie? .Możesz wyjąć na 1/2 h żeby się lekko ogrzały, ale 2 h to przesada.Zaczyna być ciepło to może zacząć kisnąć. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowa50 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Maja 2017 Pewnie probował i stąd te obawywłaśnie nie próbowałem!..[Dodano: 13 maj 2017 - 09:42]Raczej Twoja przypadłość nie ma nic wspólnego z mięsem.Przecież go nie jadłeś, więc skąd podejrzenie że to od mięsa?Tak jak pisałem-to tylko przypuszczenia-ale wolałem podpytać bardziej doświadczonych i żeby nowicjsze też skorzystali[Dodano: 13 maj 2017 - 09:46] 1- czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje? Nie. kiełbasy-osadzają się w lodówce a jutro 2-3godziny powiszą na powietrzu i do wędzenia) pozdrawiam Jak się osadzają w lodówce to po co to drugie jutrzejsze dwugodzinne osadzanie? .Możesz wyjąć na 1/2 h żeby się lekko ogrzały, ale 2 h to przesada.Zaczyna być ciepło to może zacząć kisnąć. Dotąd myślałem że powinny osadzać się dłużej w temperaturze pokojowej...zaraz wkładam je szybciutko do wędzenia...Dzięki za wsparcie i poprawienie mi samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Maja 2017 Cienką kiełbasę osadzamy12 h w temp. 2-6º C albo ok.2 h w temp. pokojowej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 15 Maja 2017 dzisiaj rano obudziłem się z bardzo(!) mocnymi objawami grypy jelitowej... ...czy przetrzymanie i obróbka mięsa przez 2-3 godz w takiej temp mogła spowodować rozwój drobnoustrojów i takie konsekwencje? Pewnie probował i stąd te obawywłaśnie nie próbowałem!.. [Dodano: 13 maj 2017 - 09:42]Raczej Twoja przypadłość nie ma nic wspólnego z mięsem.Przecież go nie jadłeś, więc skąd podejrzenie że to od mięsa?Tak jak pisałem-to tylko przypuszczenia-ale wolałem podpytać bardziej doświadczonych i żeby nowicjsze też skorzystali Czuję się jakbym czytał Bravo Girl "Na dyskotece szkolnej całowałam się z chłopakiem, z języczkiem. Do niczego więcej nie doszło, ale mam pewne obawy. Dzisiaj rano miałam mdłości. Czy to możliwe, żebym przez to całowanie zaszła w ciążę? Proszę pomóżcie, bo już sama nie wiem." Pozdrawiam logicznie myślących Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 15 Maja 2017 Nie masz racji!Gdyby trafiło mu się felerne mięso, to nawet po kosztowaniu przy produkcji będzie srał dalej niż widział.My możemy tylko gdybać, że nic w mięsie nie było. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 15 Maja 2017 miro, przeczytaj jeszcze raz Pewnie probował i stąd te obawywłaśnie nie próbowałem!.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 15 Maja 2017 Nie próbował.....OK.Ale kroił czym? Rączkami.....No chyba że nie rączkami, to faktycznie UFO.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/page/3/#findComment-551767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.