savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam wszystkich.Pierwszy post i potrzeba szybkiej odpowiedzi. Zakupiłem mięso jak w temacie. Teraz stoję nad tym mięsem i jestem skołowany. Nóżki i podgardle mają dość grubą skórę. Czy muszę ją oddzielić od reszty czy mogę wszystko mielić?Kurczę ta pierwsza kiełbasa mnie chyba przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Lutego 2017 oddzielić Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Lutego 2017 To oddzielam heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Lutego 2017 ciekawi mnie bardzo co to będzie za kiełbasa improwizacja czy przepis Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owidius Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Oddziel i zamroź sobie na później - nigdy nie wiesz co przyjdzie ci do głowy, a tak w zamrażarce produkty leżą i czekają. tylko nóżki - kiełbasa? Edytowane 21 Lutego 2017 przez Owidius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Lutego 2017 ....co to za przepis z nóżkami....? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Lutego 2017 No właśnie. Chyba masz na myśli golonkę? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Lutego 2017 Kolega miał na myśli golonkę pisząc nóżki tak wynika z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Lutego 2017 Tak, ale pisze dalej nóżki, co jest mylące. Tak powinny wyglądać mięśnie golonek po wytrybowaniu: a) golonka tylna bez kości: b) golonka przednia bez kości: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 21 Lutego 2017 Właśnie skończyłem mieszanie wszystkiego. Oczywiście, że miałem na myśli golonkę. Powiedzcie mi teraz koledzy, czy wieczorem mogę nabić wszystko w jelita a wędzić jutro? Według mnie nic się nie stanie, ale być może lepiej nabijać jutro przed samym wędzeniem?Wiecie, może zbyt naiwne pytania zadaję, ale generalicja mnie ze wszystkiego rozliczy jakby coś nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Lutego 2017 ....nabij dzisiaj i KONIECZNIE zostaw na noc w chłodnym w celu osadzenia - a takie naiwne pytanie zadam - ROBISZ PIERWSZY RAZ ? Na przyszłość na początek poczytaj akademię DZIADKA - i zacznij od chłopskiej Szczepana...... Ciekawe jak postąpiłeś z golonką przygotowując kiełbasę - to trudne mięso..... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Lutego 2017 czy wieczorem mogę nabić wszystko w jelita a wędzić jutro? Według mnie nic się nie stanie spokojnie poczytaj forum ....może lepiej zapeklować ,o ile nie nasypałeś już soli i potrzymać w lodówce do czwartku - w czwartek nabić- powiesić na noc do osadzenia a wędzić w piątek Ale na dzień dobry kiełbasa z golonki lepiej pewnie z samego chudego boczku Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Lutego 2017 Już się wszystko dokonało Co z tą golonką? Kwas jakiś będzie? Jeśli chodzi o składniki to jest łopatka, golonka, podgardle, boczek i pręga wołowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Lutego 2017 składniki to jest łopatka, golonka, podgardle, boczek i pręga wołowa. AAAA to inna sprawa -myślałem że tylko z golonki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Lutego 2017 Świeżaka straszycie. Już się naprawdę zdenerwowałem, że coś nie tak zrobiłem bo muszę nadmienić, że teść w tamtym roku kiełbasę wędził i wyszła mu osmolona i na dodatek skwasiała. Nie dało się jeść i trzeba było Burka nią karmić. Ja mam zamiar zrobić dobrą bo jestem podbudowany pierwszą wspaniałą szynką jaką zrobiłem, ale wiem, że kiełbasa nieco trudniejsza jest produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Lutego 2017 Pamiętaj o osadzeniu - i OSUSZENIU przed puszczeniem dymu Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 21 Lutego 2017 I opisz co robiłeś z golonką - bom ciekaw..... Teściowi kwas i osmolone wyszło, bo nie osuszył (jak pisze MUSKI) i kopcił mokrym drzewem.....Burek przeżył? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 21 Lutego 2017 I opisz co robiłeś z golonką - bom ciekaw..... A kolega nie zauważył, że próbuję temat golonki dyplomatycznie przemilczeć ? Co prawda mi się nie widziała, ale niestety całość poszła do kiełbasy. To duży błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 21 Lutego 2017 To duży błąd? Jeśli dałeś dużo mięsa ścięgnistego, to kiełbasa może być twarda. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) I opisz co robiłeś z golonką - bom ciekaw..... A kolega nie zauważył, że próbuję temat golonki dyplomatycznie przemilczeć ? Dostałem dyplomatyczny ochrzań.... ....ja... .....świat się kończy.... Co z Burkiem? Edytowane 22 Lutego 2017 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
savage7 Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Lutego 2017 Co z Burkiem? Wyżerkę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 22 Lutego 2017 biedny burek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.