binio1111 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Kindziuk powiadasz No cóż ,trzeba będzie podjąć wyzwanie . Pozazdrościć Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Dziękuję Panowie. Naprawdę fajna wędlina. Warto wedzic tyle godzin.... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Naprawdę fajna wędlina do świąt nie zdążę - ale na rynku świątecznym pewnie będą Litwini-z tym smakołykiem - to pewnie nabędę - zawsze mieli znakomite Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dziś hybryda.....chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem na zakwasie żytnim z dodatkiem drożdży......zaczyn wspomagany piekarnikiem w 35C - 4 h. Potem ciasto właściwe z dodatkiem drożdży bo czas naglił. Kto wie skąd ta śmieszna skórka ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Tomek nuda ,znowu ładny chleb Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 5 Grudnia 2017 U mnie cały czas wieje nudą Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zrób zakalca to będzie o czym pogadać Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Już nie umiem sorki Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 5 Grudnia 2017 no dokladnie , nic nowego ,wszystko udane ,nie ma jak powbrzydzac, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-578429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 16 Grudnia 2017 2 h wędzenia i1 h osuszania.....lecimy dalej bo kolor to nie wszystko......a jeszcze 2 partia w garażu czeka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-579984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 16 Grudnia 2017 jakim drewnem wędziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-579985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kto Ci je tak pięknie pomalował???Co będziesz dalej robił z tymi boczusiami? [po wyjęciu z wędzarni]Pytam ,bo część moich mam zapeklowane próżniowo z przyprawami ,a część bez.Rozważam 3 opcje-najpierw parzyć w woreczkach [ala sous-wide] druga opcja to parzyć i potem wędzić ,trzecia to wyjąć z worków ,uwędzić i podpiekać ,acha -jest jeszcze czwarta opcja -wyjąć z worków ,uwędzić i potem parzyć... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-579986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 16 Grudnia 2017 jakim drewnem wędziłeś ?Jakie mi w ręce wpadło. Głównie buk olcha dębina i trochę owocówek - których nie rozróżniam......[Dodano: 16 gru 2017 - 14:36]Kto Ci je tak pięknie pomalował???Co będziesz dalej robił z tymi boczusiami? [po wyjęciu z wędzarni]Pytam ,bo część moich mam zapeklowane próżniowo z przyprawami ,a część bez.Rozważam 3 opcje-najpierw parzyć w woreczkach [ala sous-wide] druga opcja to parzyć i potem wędzić ,trzecia to wyjąć z worków ,uwędzić i podpiekać ,acha -jest jeszcze czwarta opcja -wyjąć z worków ,uwędzić i potem parzyć...Zostawiam surowe i do próżni jutro. A część dopiekę w piekarniku - parzone są słabe i tak najbardziej lubię surowe po tygodniu w próżni [Dodano: 16 gru 2017 - 14:37]Gotowa 1 partia. Jedziemy z 2-gą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-579990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 16 Grudnia 2017 No to mamy piątą opcje-po uwędzeniu na tydzień w próżnię Co daje ten tydzień w prózni?W jakiej temp. podpiekasz w piekarniku ?-ja bardziej wolę wręcz taki smarowny boczek-jeżeli już boczek... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kruszeje wg mnie. Dochodzi do fajnych smaków. Ja lubię ciągutka.......więc dopiekam krótko w temp. 90 C. Jakieś 30-45 min. Ale przeważnie zostawiam surowy. A potem jajecznica, skwarki do pierogów etc [Dodano: 16 gru 2017 - 16:09]Polędwiczki i szynki wypadły.....obecnie indyki i karkówki w solarium Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 16 Grudnia 2017 No i to jest uwędzone a nie postraszone dymem :) - kolor jak trzeba ( tylko odrobiny sadzy brakuje , ale pewno pracujesz nad tym ) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 16 Grudnia 2017 No i to jest uwędzone a nie postraszone dymem :) - kolor jak trzeba ( tylko odrobiny sadzy brakuje , ale pewno pracujesz nad tym )Dla chcącego nie ma nic trudnego. Oleje osuszanie i będzie sadza jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Indyki się parzą....a polędwice czekają na gorącą kąpiel Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Od czego one się tak błyszczą??Czy smarujesz je czymś przed wędzeniem?[np rozkłóconym żółtkiem] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Nie. Błyszczą się do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Od czego one się tak błyszczą? To tylko photoshop Mencu dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Dziękuję Sebuś Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Az szkoda takich polędwic parzyć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Szkoda szkoda... Ale tak se zażyczyli... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/18/#findComment-580133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.