Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 7 Listopada 2017 Hehe Jojo.... TY zawsze masz u mnie otwarte wrota:) Ciebie nie da się nie lubić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-574534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 7 Listopada 2017 Mam teraz 2 tygodnie wyjazdów, ale później chętnie odwidzę Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-574535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zapraszam [Dodano: 07 lis 2017 - 23:31] I musisz mojego Kindziuka spróbować. Nie ma lipy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-574536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 7 Listopada 2017 Spodziewaj się mnie. W ten weekend jadę do Krakowa, więc będę przejazdem przez Wrocek. Może wlecę jak będzie normalna godzina. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-574537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 7 Listopada 2017 Jacha. Dzwoń Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-574538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 12 Listopada 2017 Krowa krowie nie równa. Już na etapie powstawania skrzepu wiedziałem, że będzie różna wydajność. 2 x po 25 l. Ten z pypciami 3,1 kg (pypcie znikną podczas tworzenia skórki). Ten gładki z Kadovy 2,4 kg. Różnica duża ......Idą się solić - jeden 24 h a drugi 31 h. Zabawa na dwa automaty do warzenia piwa. Ser Aksamitny wysokodogrzewany na bakteriach Kappa 2 i Kappa 4 (Agrovis). Brak 2 prasy - musieliśmy improwizować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-575127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 12 Listopada 2017 No masz chłopie zapał do serów . Pozdrawiam Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-575173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 18 Listopada 2017 Sery mi się znudziły.......26kg Krakowskiej dopiekanej - 3 batony zabrane a 19 zostało do podsuszania......4 kg drobanosów.......z 8 kg filetów z indyka.......5 kg Saussicion Sec ale z modyfikacjami (bakterie i fermentacja, metaxa 7 gwiazdek). Dzięki goździkom i cynamonowi ładnie zaczyna pachnieć w dojrzewalni.......Miałem natomiast ZONK z dopiekaniem. Z 35C do 67 C trwało dobre ponad 2 h. Temperatura podczas dopiekania to 90-93 C mierzone między kiełbasami. Palone w palenisku i włączony termoobieg. Przymknięte klapy dymowe. Było tak, że potrafił 1 C iść w górę przez 10 min. Myślałem, że termometr walnięty ale pomierzyliśmy innego batona DT-34 i było to samo....Coś ktoś???? [Dodano: 19 lis 2017 - 00:30] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 19 Listopada 2017 Sery mi się znudziły.......26kg Krakowskiej dopiekanej - 3 batony zabrane a 19 zostało do podsuszania......4 kg drobanosów.......z 8 kg filetów z indyka.......5 kg Super produkcja Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 19 Listopada 2017 Z 35C do 67 C trwało dobre ponad 2 h. Duży wsad - co by go dogrzać trzeba trochę energii dodać - musi trwać Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 19 Listopada 2017 Poleciałeś kolego.Brawo! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) No pięknie (moje ala Krakowskie mają już tydzień i ładnie podeschły . Teraz idę dymić kabanosy ) Co do dopiekania - ano tak to już jest - batony też konkretne więc trwa. ( w wodzie byłoby szybciej ) Pozdro. Edytowane 19 Listopada 2017 przez binio1111 Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 19 Listopada 2017 Dzięki Panowie. Czyli trza zmienić technologie. Parzing a potem hyc na 2h na dowędzanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 19 Listopada 2017 Parzing a potem hyc na 2h na dowędzanieTak też czynię Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 19 Listopada 2017 Czyli trza zmienić technologie. Ja bym nie zmieniał .Cierpliwość jest cnotą ,a w przypadku krakowskiej nagrodzona mega smakiem ,parzona takiej nie dorówna . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 19 Listopada 2017 Porównamy SEBA. Parzona ale potem wędzona dalej. Zimową porą trochę z tą cierpliwością kiepsko. Wczoraj 3-5C było. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 19 Listopada 2017 Wiem, ile wczoraj było tez wędziłem od 5 do 21 ,co do krakowskiej to wolność Tomku w swoim domku .Jak opanujesz podpiekanie w swojej wędzarni będziesz zaglądał co 30 -40 min.podczas tej "operacji" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 19 Listopada 2017 W teorii jak dopiekasz by było stabilne 90C ?. Sprawdzę wtedy tą metodę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarod Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zwyczajnie , po paleniska szczapy grubości ok5*5 ,trza wyregulować i zegrać drzwiczki z przymknięciem otworów wylotowych . U mnie drzwiczki z małą szparą otwory dymowe z jednej strony zamknięte z drugiej szczelina 1,2,3 cm (różnie zależnie od sytuacji).Tu chyba odegrają rolę zwykłe drzwiczki i otwory okrągłe przymykane listwą w porównaniu z twoją szufladą i klapami .Myślę ze tu lepiej sprawdzi się ta pierwsza opcja nad tym co ty masz ,ale mogę się mylić . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 19 Listopada 2017 Ja mogę dość mocno wszystko regulować. Odchylenie klap. Wysuw szuflady etc. Zgram to jak będę w stanie więcej trenować..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-576290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 30 Listopada 2017 Kolejny kindziuk rozkrojony. Chyba z 5-6 miesięcy ma. Dla mnie bomba smak i zapach..... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-577771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Dla mnie niestety tylko wygląd. Ale też bomba. :thumbsup: Edytowane 1 Grudnia 2017 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-577791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 1 Grudnia 2017 5-6 miesięcy ma lada chwila wyciągnę kiełbaski dojrzewające /suszone jak je zwał - 12 miesięczne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-577827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dawaj dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-577842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Gratki, ładny kidziuk, fajny kolor, równiutko wysuszony, odpowiednie wiązanie i definicja mięsa i tłuszczu.http://www.sherv.net/cm/emoticons/yes/winking-thumbs-up-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/17/#findComment-578022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.