janusz_p Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Dla odmiany drób i to nie wędzony.Kawałki (3x3 cm) piersi indyczej peklowane 16g/kg przez 24 h. Po tym czasie intensywnie wymasowane do puszczenia kleju. Włożone do praski i odstawione na 24h. Parzone w wodzie o temp około 76° C do 72°C. Przyprawy to pieprz biały 2g/kg i delikatnie papryki wędzonej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-621162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Lutego 2019 Tusiaczkowe pastrami, genialny przepis, podziękowanie dla autora @tusiaczek. Po SV (30h)Uwędzonei gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-623227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 10 Lutego 2019 Widzę że pastrami robi się zaraźliwe , chyba też będę musiał zainfekować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-623228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Dawno nic nie pokazałem na forum, a co nieco zrobiłem. Tydzień temu ser typu Korycin, z mleka pasteryzowanego.Z etapów produkcji -po pokrojeniu w słupki.I po wstępnym odebraniu serwatki. Przy przekładaniu do formy był posolony oraz dołożyłem czarnuszki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-665253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Tydzień temu ser typu Korycin, z mleka pasteryzowanego. Jeśli z mleka pasteryzowanego to powiem Ci ,że ser wyszedł pierwsza klasa Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-665255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) a co nieco zrobiłem Też mnie ciągnie do serów pewnie znowu jakieś z 60 litrów - dobrze Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-665256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Z etapów produkcji -po pokrojeniu w słupki. Pięknie pokrojony skrzep ser też prima sort Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-665258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Wędzarnie mam daleko, a coś robić mam ochotę. Wziąłem się za wypiek pieczywa i zaczyna mnie to wciągać. Chleb pain au levain wg Hamelmana powstał dziś i jest pyszny. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-694210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Fajny swojski bochen Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-694211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Robię wypieki wg Hamelmana, na razie dokłądnie co do kropki, by się poduczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-694365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seed Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 22 Lutego 2021 Cześć,Janusz to jest apetyczne "szynka wołowa wędzona wg PW21 str 442." Mam kilka pytań Czy jakieś odstępstwa od przepisu ? Z jakiej wołowiny korzystałeś, czy z udźca ?Jakie stężenie solanki ?Czy moczenie przeprowadzałeś jak w przepisie?Wkładałeś w pęcherz czy jakieś tekstylia ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-697735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Czesc, dziekiWszystko wg przepisuLigawa wolowa, ale tu bym zmieniłPeklowanie było dokładnie jak w przepisie, użyłem jedynie peklosoli.Wszystko wg przepisuKątnica wołowa Edytowane 26 Lutego 2021 przez janusz_p Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14232-w%C4%99dzone-janusza/page/3/#findComment-698146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.