Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podpinam się pod temat. Zgrzewarka Profi CooK PCVK 1015 zaczyna zgrzewać nie odessawszy powietrza. Po prostu ruszy, wyłączy ssanie i zgrzewa. Może mi ktoś podpowie co robić?

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Moja porada jest taka , w Lidlu akurat jest dobra promocja, pakowarka za 129 zł. Jak kiedyś naprawisz obecny sprzęt to będziesz miał dwie :)

„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

Pomoże mi ktoś? Proszę!!! Trzeba zapakować świąteczny nadmiar.

To  wina  uszkodzonego  układu pneumatycznego.

Miałam podobny problem z pakowarką 1015.

Udało mi się to naprawićc poprzez wymianę trójnika, który był pęknięty.

Temat jest  TUTAJ

[Dodano: 20 gru 2020 - 12:25]

Pomogła wymiana trójnika - sklep akwarystyczny :D

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Miałam podobny problem z pakowarką 1015

Aniu, u Ciebie był inny problem.

Pakowarka nie przechodziła w STEP2 bo powietrze nie było odpompowane ze względu na pęknięty trójnik - rozszczelnienie - NIE został spełniony warunek STEP1

Z tego co pisze boob96, jego pakowarka "omija " STEP1 i przechodzi do STEP2 czyli zgrzewanie.

To może oznaczać ze "program widzi" ze już jest podciśnienie STEP1 spełniony i przechodzi do STEP2.

Możliwe przyczyny

1. Zwarty (elektrycznie) czujnik ciśnienia )podciśnienia) lub to co ma być tym czujnikiem (jakiś element spoczynkowy z membrana która ciągnie za ta sprężynkę)

2. Zalany (mechanicznie - woda), ww czujnik i ciągle podaje sygnał, lu na stale przerywa, w zależności od logiki programu

3. Zalanie/uszkodzenie sterownika głównego nawet jak ta są jakie "3 tranzystorki" to i tak jest to sterownik  :)

4. Błąd  na płytce (np, woda, uszkodzenie mechaniczne) przycisków. Naciśniecie - start odpompowanie - , powoduje uruchomienie innej funkcji, czyli tylko - start zgrzewanie -

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Kochani, dzięki za tyle i chyba pozostaje mi nic innego jak zrobić sobie prezent pod choinkę

To jest racjonalne rozwiązanie . :thumbsup::clap:    Zawsze będziesz mógł w wolnej chwili zobaczyć co w starej nie działa  . :)

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

W starej prawdopodobnie walnięty czujnik vacu to ten że śrubką regulacyjną, jeżeli coś tam wysysa to można próbować regulacji

Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

chyba pozostaje mi nic innego jak zrobić sobie prezent pod choinkę 

Proszę spróbować pakowania bez wersji turbo. 

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Próbowałem z turbo i bez. Rezultat? zero. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Na "szybko" kupiłem dziś w Lidlu z promocji .... jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich "kotunia"

kupiłem dziś w Lidlu z promocji

:thumbsup::clap:  oby służyła .  :) 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

Na "szybko" kupiłem dziś w Lidlu z promocji
Moja też już robi bokami podpowiedz proszę jak Ci ta pasuje jak się nią pracuje. Proszę o opinie też tych co używają tej zgrzewarki 

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

A jeżeli będziesz chciał spróbować naprawić tą "starą" to zgłoś się w Nowym Roku. 

Najlepiej przez kamerę WhatsApp. Zobaczymy co da się zrobić

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Proszę o opinie też tych co używają tej zgrzewarki 

Od wiosny używam i na razie narzekać nie mogę. Jest dodatkowa uszczelka , wężyk do odsysania pojemników i cena bdb.  :thumbsup:  

Pozdrawiam Piotr.

Na "szybko" kupiłem dziś w Lidlu z promocji

Moja też już robi bokami podpowiedz proszę jak Ci ta pasuje jak się nią pracuje. Proszę o opinie też tych co używają tej zgrzewarki

Testowałam przez miesiąc gdy moja Royala wędrowała kilkukrotnie między domem a serwisem.

Powiedziała bym że lidlowska za 129zł o niebo lepsza niż moja za 300.

Argument przemawiający za kupnem to 3lata gwarancji i b. sprawny system wymiany w razie W.

Moją udało się naprawić więc tę lidlowską zwróciłam. Polecam Ci z czystym sumieniem

• 3 miesiące temu...

Drugi znany mi i przerabiany pronblem to taśma łącząca pokrywę z płytką uszkadza się na zgięciu ... temat do ogarnięcia ;)

Tapniete z Tapatalk

Z czego wykorzystać taśmę bo mam pęknietą i pakowarka od jakiegoś czasu leży bezużytecznie a komorówką nie wszystko się da zapakować :mad:

post-63315-0-67214700-1617806580_thumb.jpg

post-63315-0-52366500-1617806599_thumb.jpg

post-63315-0-77646100-1617806879_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
A wtyczka jest rozbieralna od strony płytki bo nie przyglądałem się dokładnie i czy od strony pokrywy taśma też jest zakończona wtyczką.Czy można wykorzystać taśmę z kompa bo mam kilka w częściach.

Powiem szczerze nie pamiętam ale od strony pokrywy chyba jest lutowana do płytki.

Te komputerowe mają jeszcze mniejsze przekroje ale jak najbardziej można.

Można z dwóch stron lutować bez wtyczek to nie problem.

Edytowane przez roger

Robert
601353601

Jeżeli umiesz się posługiwać lutownica i masz + odsysacz cyny, to wlutuj te gniada i połącz nowymi przewodami "na sztywno", to nie musi być taśma, mogą być pojedyncze, byle przekrój się zgadzał, ewentualnie większy, ale nie zaniżaj

Jeżeli są to przewody do np grzałki i mogą się grzać to zwróć uwagę na rodzaj izolacji

PS

Wpierw sprawdź czy jak połączysz na sztywno, da się to złożyć   :)

Edytowane przez TOSHIBA

Albert Einstein

自製煙熏肉

Dzięki @roger za info :thumbsup: w wolnym czasie spróbuje ogarnąć temat.

[Dodano: 07 kwi 2021 - 20:38]

@TOSHIBA jeżeli chodzi o lutowanie to jestem w stanie ogarnać,stacje lutowniczą mogę pożyczyć od kolegi bo ja posiadam tylko transforatorówke oraz stare lutownice do rynien.większosć przewodów to zapewne sterownicze od przycisków ale od grzałki też jest bo jest ona w  pokrywie.Na oko przewody w taśmie to chyba 0.5 lub 0.75 kwadrat.Jak rozbiorę pokrywe to zobacze jak to wygląda,może będzie szansa zakupu orgi.taśmý bo wygląda że to częste przypadki uszkodzeń.

Za oryginał zapłacisz sporo kasy a połączenie lutowane jest zawsze pewniejsze... Ta taśma z allegro to 8x1, 5 kwadrat

Zawsze możesz się pobawić i polutować zostawiając wtyczki a wymieniając odcinek na zgięciu.

Robert
601353601

O ile od strony pokrywy jeżeli nie będzie sztywnego lutowania jest to wykonalne to od strony płytki raczej nie bo jeden przewód jest uszkodzony przy samej wtyczce.Jutro zobaczę czy się da wyjąć piny z wtyczki bo ktoś to jakoś zarobił. Edytowane przez bilu72

czy się da wyjąć piny z wtyczki bo ktoś to jakoś zarobił.

Wiele wtyczek do rozbierania i składania wymagają pikera

Albert Einstein

自製煙熏肉